Dagboek van de Hornet 600

Startpagina: Home Motor

Op deze pagina zal ik een dagboek bijhouden met wat wetenswaardigheden inclusief de kosten van de in januari 2004 aangeschafte Honda type CBF600S, ook wel de Honda Hornet 600S genoemd. Nog voordat ik de eerste Fazer 600 had gekocht, heeft deze Hornet 600 ook op mijn verlanglijst van eventueel te kopen motoren gestaan. Destijds is die het niet geworden, omdat er een aantal zaken in het voordeel van de Fazer 600 uitkwamen. Echter omdat de Hornet qua gewicht en zithouding wel heel geschikt is bevonden door mijn vrouw, is er bij ons toch een Hornet bij gekomen. een motor van een andere gerenommeerde grote Japanse motor fabrikant. Yamaha en Honda blijven voor mij toch de betere merken uit Japan.
Om het verhaal compleet te maken, heb ik ook nog wat zaken over de Suzuki GS500 vermeld, dat was toch de eerste motor van mijn vrouw.
Lees wel van beneden naar boven om het verhaal van begin af aan te kunnen volgen!
De kosten van benzine zal ik hier niet vermelden, dat kun je vinden op de pagina Benzineverbruik.
 
Datum  Omschrijving
Kosten
14- apr 2013 

Remolie ververst, dat was de eerste keer, dus werd dit wel een keer tijd.

2,-
21- dec 2012

11370km 

Motor dient al weer een tijdje als woon werk vervoer.

 Wel wat kleiner dan de BMW maar de pekel is voor de Honda wat minder erg. Wel ingespoten met WD40.

 
28- sep 2012

11000km 

Olie en oliefilter vervangen. Er zit nu 10W50 full synthetic olie in (ProCycle van Louis.nl. De uitlaatbochten moesten wel even los, omdat anders het oliefilter niet losgedraaid kon worden met de dopsleutel.

De gehele week met deze motor gereden en hij start nu weer heel goed.

25,-
23- sep 2012

10853km 

Accu weer vervangen nu door een 9Ah exemplaar, waarvoor wel de houder wat aangepast moest worden en ook de kap iets blijft uitsteken.

50,-
25-mrt 2012

10770km 

Motor is weer 1000 km verder. Vandaag weer samen een ritje gemaakt het was er erg goed weer voor. Marijke vond het ook weer leuk..

Motor is nu weer geheel hersteld en de eerste kilometers zijn alweer met de nieuwe bandjes gereden.
Totale herstel kosten qua onderdelen ongeveer 70 Euro. 
Banden kostten inclusief montage zo'n 280 Euro.

 
10-apr 2011

9960km 

Nieuwe accu gemonteerd en nu start de Honda weer zoals vanouds. Omdat het weer mooi weer was zijn we er vandaag weer eens samen op stap gegaan.

Motor is nu weer geheel hersteld en de eerste kilometers zijn alweer met de nieuwe bandjes gereden.
Totale herstel kosten qua onderdelen ongeveer 70 Euro. 
Banden kostten inclusief montage zo'n 280 Euro.

 
20-mrt 2011

km 

Vandaag weer eens samen op stap gegaan. Ondanks het tussentijds bijladen van de accu, had hij vanochtend toch te weinig fut om de startmotor rond te krijgen.
Daarom even met de startkabels en de auto erbij gestart en weer wat kilometers samen gereden.
Gelijk maar weer een nieuwe accu besteld bij louis.de de vorige is dus net 3 jaar mee gegaan, dus nu maar een Delo i.p.v. een Saito accu besteld. 

Motor is nu weer geheel hersteld en de eerste kilometers zijn alweer met de nieuwe bandjes gereden.
Totale herstel kosten qua onderdelen ongeveer 70 Euro. 
Banden kostten inclusief montage zo'n 280 Euro.

63,95
21-jan 2011

km 9800

Helaas is het doorrijden in de winter toch op een klein ongelukje uitgelopen. 3 januari helaas in de eerste bocht in de wijk uitgegleden en op de rechterkant doorgeschoven. Gelukkig niets geraakt maar toch schuifschade aan de rechterkant.
De zaken die kapot waren:
Kapje van motorblok vervangen omdat er schuifschade was.
boutje in motorblok.
Bevestigingsbout van motorblok geschaafd en vervangen.
Knipperlicht iets beschadigd en ook kuip wat lichte schuifschade.
Rempedaal iets krom en stuurgewichtje geschaafd.
Voor de rest meest "ego-schade"
Gelijk van de nood een deugd gemaakt en beide banden vervangen door Metzeler Roadtec Z6 Interact.

Motor is nu weer geheel hersteld en de eerste kilometers zijn alweer met de nieuwe bandjes gereden.
Totale herstel kosten qua onderdelen ongeveer 70 Euro. 
Banden kostten inclusief montage zo'n 280 Euro.

 
15-dec 2010

km 9646

Noodgedwongen fungeert de Hornet nogmaals als "slecht weer" fiets. De BMW staat dus al een tijdje op stal, die hoeft van mij geen pekel te zien. Handvat verwarming op de startstand is ook zo heet dat je hem bijna niet vast kunt pakken. Er is al heel wat pekel gestrooid en de winter is weer vroeg begonnen.

 
1-feb 2010

km 8860

Noodgedwongen fungeert de Hornet even als "slecht weer" fiets. De BMW staat dus al een tijdje op stal, die hoeft van mij geen pekel te zien. Hornet is echt opgeknapt van de carb reinigingsbeurt. Loopt nu bijna 1 op 20 en draait goed stationair en pakt lekker op..

 
18-dec 2009

km 8330

Vandaag de carbs gereinigd, want motor accelereerde niet goed. Hele klus om de carbs te demonteren, reinigen en weer te monteren. Gelukkig heeft het wel resultaat gehad en pakt de motor weer goed op. Een van de pilotjets was dus verstopt. Ook kwam er aardig wat bezinksel, wat wel lijkt op heel fijn zand, uit de vlotterbakjes. Daarna tank weer vol gegooid, dan kan die volgende week weer als woon-werk motor mee.

 
19-jul 2009

km 7878

Vandaag weer getankt en bijna 1 op 20 gehaald!! Dus heeft afstellen wel degelijk geholpen.
Misschien dat de mengselschroeven ook nog wel wat dichter kunnen.

 
10-jul 2009

km 7400

Carbs gesynchroniseerd met Carbtune. Wel een hele klus met zo'n Hornet want echt makkelijk kun je er niet bij. Stond niet overal even gelijk, dus wellicht gaat het schelen in verbruik en motorloop. De eerste keer woon-werk gereden na synchronisatie en hij pakte wel goed op. Tevens daarna weer even de tank volgegooid.

 
22 okt
2008

km 7400

Afgelopen weekend even de accu aan de druppellader gehangen en vandaag maar eens woon werk met de Hornet gereden. Klinkt allemaal nog lekker nieuwe en het rijdt eigenlijk ook wel aardig. Tevens weer even de tank volgegooid.

 
16 feb
2008

km 7190

Vorige week begaf de accu het. Deze was al een tijdje slecht, maar nu was de capaciteit echt nul. Dus bij Louis een nieuwe gekocht een Saito onderhoudsvrije type CTX7L-BS, waar je nog wel zelf het zuur in moet doen, maar daarna afsluiten met rubberstrip en nooit meer open. Nog een uurtje op de lader en dan gemonteerd. Er kan dus weer gestart en gereden worden.

EUR 38,95
04 jan
2008

Toch weer het originele stuur erop gezet. Je kunt dan toch beter met je lichaam sturen en de motor past gelijk wat beter in de garage.
Ook de motor weer even uitgelaten en de tank volgemaakt.
De week ervoor natuurlijk ook de accu weer even bijgeladen. 

 
16 sept
2007

Vandaag weer eens de Honda zo'n 30 km uitgelaten. Eerst even voor de zekerheid de accu wat bijgeladen en daarna startte die netjes in 1 keer. 

 
29 apr
2007

Honda is weer eens buiten geweest en maakt weer voorzichtig wat lentekilometers. Marijke kan weer wat wennen voor als we er binnenkort weer eens een dagje samen op uit gaan op de motor.

 
08
mrt 2007

Honda maakt niet zoveel kilometers, dus wordt tussentijds de accu wel eens opgefrist met wat extra lading. Komend weekend met de temperaturen in de dubbele cijfers, wordt die wel weer uitgelaten.

 
12
nov 2006

Afgelopen weekend de middenbok van de Hornet eens goed onderhanden genomen. Het was een hele toer de motor op de middenbok te krijgen, doordat de standaard eigenlijk iets te lang was. Daarom resoluut de zaag erin gezet en hem zo'n 2,5 cm ingekort. Het achterwiel komt nu nog ongeveer een centimeter los en dat maakt het opbokken allemaal een stuk makkelijker. Dan kan Marijke er tenminste ook mee overweg, want dat ging eerst echt niet.
op de foto hieronder zie je nogmaals de hier nog niet ingekorte middenbok. Hij is nu dus ingekort vlak onder de 2 dwarsbuizen.
Middenbok

 
29
okt 2006

Afgelopen week een hoop gesleuteld aan de Hornet.
De Hornet heeft nu een middenbok (EUR 150,-) via Louis.de besteld, omdat Honda geen leverbare middenbok heeft. Tevens een Extenda Fenda (EUR 25) gemonteerd.

Om er echt een toermotor van te maken zit er nu ook nog een Givi kofferrek op (EUR 65,- 2e hands via e-bay) en heb ik vanavond via Marktplaats nog een 35 liter Givi Traveller koffer (E35) kunnen aanschaffen (EUR 35,-).

Foto's volgen hieronder:

Middenbok

Givi Monorack

 
1
okt 2006

Misschien binnenkort toch maar een middenbok voor de Honda aanschaffen. Het partnummer zou zijn 08M50 MER800 en ongeveer Eur 148,- kosten.
Alleen is die niet geschikt voor dit model!!!
Zie hierboven voor aftermarket alternatief.

 
26
aug 2006

De stekkerverbinding gebruikt om de accu eens lekker op te laden. Ik gebruik hier geen Optimate voor, maar een gestabiliseerde voeding met spanning en stroomregeling erop.
Tevens een rammount kogel gemonteerd om de GPS te kunnen monteren.

 
12
aug 2006

km stand 6135

Vandaag een stekkeraansluiting gemaakt voor zowel een GPS aan te sluiten, als ook in de winter de accu soms eens bij te laden. Omdat de tank er toch af was, ook gelijk maar 4 nieuwe bougies (CR9EH) gemonteerd. Die zitten aardig verstopt bij de Honda, maar blijven daardoor wel erg mooi schoon en zitten dus nooit vastgeroest door regenwater etc. 
Na net 6000 km en 4 jaar kan dat wel een keertje. Motorblokje is dus eigenlijk nog gewoon in nieuwstaat net als de gehele Honda natuurlijk!

Gisteren startte de Hornet ook netjes in 2x na een paar weekjes in de garage te hebben gestaan!

 
26
jun 2006

km stand 6050

Een half jaartje en bijna 1000km verder na een toerweekend naar Apeldoorn en terug. Lekker samen getoerd en de 4 cilinder Japanners bewijzen toch maar weer dat ze lekker sturen, betrouwbaar zijn en voor zo'n toerweekend goed te gebruiken zijn. Ook het benzineverbruik is dan heel acceptabel (beter dan 1 op 20). Volgend weekend nog wel weer poetsen want de terugweg was niet echt een droge rit te noemen. Ook langs de rivieren heel wat modder op laten spatten.

 
23
dec 2005

km stand 5625

Vandaag de Hornet even uitgelaten. Startte netjes in 2 keer. Even de tank volgegooid. Cruise control zit er nu ook op (Sinterklaas cadeau) Hornet staat deze tijd van het jaar meest netjes binnen en blijft daardoor best netjes. Het accu probleem blijkt dus wel mee te vallen, zodat deze accu nog een tijdje mee kan.

 
18
sep 2005

km stand 5500

Samen een weekend weg geweest met 2 motor naar Bergen op Zoom via Zeeland. Hornet had na het pontje bij Maassluis even startproblemen, maar gelukkig deed die het wel toen we hem in de 2e versnelling aanduwden.
De accu is misschien niet meer zo sterk. Hij gaf vanavond 12,44V af en dat is volgens de tabel 70% geladen, dus even aankijken ook de klemmen wat vaster gezet.
Eindelijk eens een weekend waarin de Hornet er 350 km bij heeft gekregen.

 
9
sept 2005
km stand 5200

Een bagagerekje in elkaar gelast voor de kleine topkoffer, dan kunnen we wat spulletjes meenemen voor b.v. een weekendje toeren met zijn tween.

ongeveer
EUR 20,-

26
feb 2005

km stand 4500

De laatste tijd heeft de Hornet niet zoveel kilometers gemaakt. Het weer was er ook niet naar. Lage temperaturen en hierdoor ook veel pekel op de weg. Vandaag weer eens met de intercoms samen een stukje getoerd. Gaat steeds beter de communicatie bike to bike.

 
30
dec 2004

km stand 4365

Omdat de Hornet standaard geen alarmknipperlichten heeft, heb ik zelf een schakelaartje toegevoegd om dit mogelijk te maken.
Daarvoor heb je nodig 1 liefst waterdichte enkelpolige schakelaar (8A), 2 dioden minimaal 4A (ongeveer 50Watt per kant).
Ik heb de rechterschakelaar uit elkaar gehaald en 3 draadjes aan de knipperlichtschakelaar bij gesoldeerd (wel even zwarte zegellak verwijderen) 
De grijze draad (middelste) gaat aan een kant van de nieuwe schakelaar.
De andere kant van de nieuwe schakelaar gaat naar 2 diodes (anode kant)  de kathodekant van deze 2 dioden (streepje) gaat naar de 2 andere draden van de knipperlichtschakelaar (Oranje en Blauw)
Voortaan kun je dan via het schakelaartje je alarmknipperlichten aanzetten.
Handig en veilig voor in de file bijvoorbeeld.


ongeveer.
5,-

7
nov 2004

km stand 4200

De Hornet heeft nu ook een superbikestuur.
Ik heb een extra pagina aan Techniek toegevoegd met de details. Volg deze link om alles te zien en te lezen over het suberbikestuur.
Het is echt een verbetering van het stuurgedrag en qua kosten valt het ook nog mee. Ook het zicht naar achteren is niet slechter geworden.
Tevens nog voorvorkbeschermers erop gezet (Louis 10026885 9,95)

69,85

10
okt 2004

km stand 4100

Vandaag weer eens een wat langere rit samen gedaan. Lekkere motor de Hornet. De handvatverwarming ging ook weer aan, want het was best fris. Ook de koplamp iets hoger afgesteld, waardoor die wat meer opvalt zonder te verblinden.
Hornet loopt echt netjes. Voorlopig blijft het de Motor van Marijke.
Ik mag er soms wel op rijden, als het maar niet te vaak is ;-)

 
16
juli 2004

km stand 3810

Carbs gesynchroniseerd. Een hele klus bij zo'n Hornet. Alles is aardig weggestopt. Maar na een uurtje had ik hem toch wel weer klaar. Carb 3 is de referentie carb de rest moet daar aan worden gelijkgesteld. Heel gedoe met al die vacuum slangetjes vooral carb 4 was lastig te bereiken.
Motor loopt net weer wat mooier rond en pakt lekker op.

 
29
mei 2004

km stand 3550

Poetsbeurtje gehad. Nu de uitlaatbochten gepoetst met speciale chroom polish. Het geheel glimt nu weer een stuk mooier.
Tevens de boutjes van de uitlaatbochten verwijderd, schoongemaakt en met wat kopervet weer opnieuw gemonteerd en weer met het juiste moment vastgezet. Die kunnen dus niet vastrotten en dat is toch wel belangrijk om hoge kosten te voorkomen als ooit de bochten los moeten en de boel onverhoopt zou afbreken. Ketting ook weer gesmeerd en alles een goede poetsbeurt gegeven. Zo wordt die steeds mooier. Daarna er een leuk ritje mee gereden.

 
05-mei-2004

km stand 3500

Poetsbeurtje gehad. Nog steeds het vet aan het wegpoetsen wat ik er na dat ene pekelritje allemaal heb opgespoten. Dat pekel is echt rotzooi, zeker voor de onbeschermde delen van het motorblok. 
Mini klokje er op gezet en al weer een paar ritjes samen gereden. Dat motorblok is toch wel een mooi staaltje techniek van Honda, ziet er nog steeds allemaal erg strak en netjes uit. 
Ketting ook weer gesmeerd en alles een goede poetsbeurt gegeven. Zo blijft die er netjes uit zien.

 
18-mrt-2004

km stand 3
340

Lekker motortje die Hornet. Marijke kan er aardig mee uit de voeten. We zijn nog steeds bezig met Intercom aanpassingen en als het een beetje weer is wordt er toch altijd even een ritje gemaakt. Benzineverbruik is echt netjes.

 
13-feb-2004

km stand 3
150

 

De Handvatverwarming van Saito er op gezet. Tevens een relais gemonteerd zodat alleen als het licht aanstaat de handvatverwarming aan kan. De richting Zoetermeer, Moordrecht Capelle en Rotterdam. Toen geen koude handen meer, dus dat was wel een geslaagde actie.

Handvat verwarming 

20,-

30-jan-2004

km stand 3067

 

Vandaag is de benzinetank eraf gegaan, omdat de bedrading voor de portofoon gelegd moest worden. Secuur en lastig klusje omdat de benzineslang, vacum slang en overloop allemaal los moesten en bij Honda geven ze je daar niet zoveel werkruimte voor. Bij het monteren van de tank ook maar wat anti corrosie maatregelen genomen en daarna 's-middags samen met Marijke weer een ritje gemaakt. De Fazer en de Hornet gaan nu dus vaak samen op stap. Ook nog de eerste echte tankbeurt gedaan en de Hornet kwam bij km stand 3067 na een afstand van 181 met 9,7 liter tanken op een gemiddeld verbruik van 1 op 18,66. Dat valt allemaal mee dus. Helaas waren de accu's van de portofoons snel leeg, dus hebben we niet veel samen kunnen praten onderweg, maar toch nog een ritje van zo'n 35 km gemaakt. Als het straks wat warmer wordt, gaan we voor de wat langere afstanden.

Benzine 

11,92

25-jan-2004

 

Samen met Marijke het eerste ritje samen gemaakt, alleen moet de intercom (portofoon) nog bij de Hornet ingebouwd worden. De bedrading naar de PTT schakelaar en de portofoon onder het zadel is van de GS500 afgehaald en moet dus nog even op de Honda gezet worden.

 

24-jan-2004

De nieuwe kentekenplaathouder en plaat gemonteerd. Inclusief de MF sticker De Hornet is er nu helemaal klaar voor.

16,-

02-jan-2004

km stand 2840

 

Hier begint dus het Hornet verhaal

Als eerste iedereen de beste wensen voor 2004. Vooral gezondheid en een veilig en ongevalvrij motorjaar, want je blijft kwetsbaar op je motor. 

Het grote nieuws om het jaar mee te beginnen is dat we er een hele mooie motor bij hebben. 
Het is een bijna nieuwe Honda Hornet CB600S geworden, met slechts 3000 km op de teller en een schade- en roestvrij verleden. 
We moesten deze motor wel in Veghel ophalen en laat het nou net die middag en avond nog zo'n 4 graden vriezen! Na een koude rit op de vrijdagavond, heb ik hem zaterdag nog eens helemaal nagekeken, gepoetst en gesmeerd en ja, we zijn er erg blij mee!
We hebben eerst nog geprobeerd om een wat oudere CBR600F te kopen, maar die was ook nog bijna 4000 en al weer 9 jaar oud! Goedkoper lukt bijna niet, dan wordt het al gauw een brik of we schieten er weinig mee op.
Met deze Honda van bouwjaar 2002 hebben we voor iets meer geld echt een hele mooie motor gekocht. Natuurlijk wel particulier, want bij de dealer betaal je zeker nog 1000 Euro meer en staan er zo maar 20000 km op! Hieronder een plaatje:

Mooie Honda Hornet 600S

Dat wordt voor ons dus hopelijk een heel leuk motorseizoen, want met 2 bijna gelijkwaardige motors is het natuurlijk leuk toeren.

Dat betekent wel dat we inmiddels 3 motoren hebben staan.
Omdat dit er 1 teveel is, moet toch echt de Suzuki GS500 verkocht worden.
Als je interesse hebt, moet je hier maar eens klikken. 
Inmiddels (19 januari 2004) is de Suzuki verkocht!

veel !

13-Juli-2002

Inmiddels is de GS500 volledig door mij nagekeken en zonodig gereviseerd, afgesteld, bijgeverfd etc etc. Ook de verlaging met 2,5 cm is gelukt. Ook nog even laten verzekeren en de eerste korte ritjes gemaakt. Eerst stond het mengsel wat arm, maar na wat afstellen van de carbs op mengsel en synchronisatie (zijn er maar 2, dus dat gaat snel) pakt die nu goed op. Voor een 500cc twin met zo'n 54 pk niet slecht.
Ook mijn vrouw past er nu goed op met haar 1,63m Nu alleen nog wachten op haar rijbewijs, Theorie is al behaald praktijk hopelijk binnenkort.
Per 27 maart 2003 is het A-rijbewijs gelukkig ook binnen en kunnen we er samen lekker op uit. Eerst met deze Suzuki, later waarschijnlijk met een andere motor. 

Alle werkzaamheden voor de GS500 die vorige keer nog moesten zijn nu uitgevoerd.

 

25-Juni-2002

Met de Suzuki GS500 gaat het ook goed. Al heel wat gedaan:

-Kuip verwijderd.
-Linksysteem achtervering gereinigd en gesmeerd.
-Toerstuur erop, nu bevestigd op de kroonplaat.
-Motorblok bij gespoten.
-Lagers gesmeerd.
-Remklauwen gereviseerd.
-Uitlaat systeem geschuurd (kachelzwart moet erop. Hittevaste verf werkt dus veel beter!).
-Zijstandaard overgespoten.
-Kabelboom opnieuw getaped.
-Toerenteller gerepareerd.
-stuurgewichtjes opnieuw gespoten.

Wat moet nog:

-Koplamp en spiegels monteren en aansluiten.
-Ketting smeren.
-Knipperlichten repareren.
-Uitlaat zwart maken.
-Kleppen stellen.
-Carburateurs reinigen en afstellen.
-Verlagingsetje maken en monteren.
-Nieuwe voorband.
-Subframe onder zadel ontroesten en zonodig bijlakken.
-lakbeschadigingen bijwerken.
-Poetsen.

 

18-Juni-2002

 

Afgelopen weekend een Suzuki GS500E uit Limburg opgehaald (zelf gereden). Dan merk je pas wat een perfecte motor mijn Fazer eigenlijk is:
Stuurgedrag, wegligging, zitcomfort, koppel, betrouwbaarheid, schoonheid en nog veel meer.
Dan is zo'n GS500 toch wel even wat anders zeg.
De Suzuki wordt voorlopig de motor voor mijn vrouw die druk aan het lessen is. Niet dat ik haar niets beters gun, maar wel een rustige manier om het motorrijden te kunnen ervaren. 
Geeft mij de mogelijkheid om mijn kunsten te laten zien en van de GS500 gewoon weer een veilige, leuke, mooie, betrouwbare en goed lopende motorfiets te maken, want die heeft wel wat achterstallig onderhoud opgelopen. Zal jullie hier zijdelings wat op de hoogte houden van mijn GS500 ervaringen. (luchtgekoelde 2 cilinder, bouwjaar 1991)

1400,-

Copyright ©  2004-2010  Ted Damen