Dimlicht aanpassing Fazer FZS 600

Startpagina: Home Motor

Omdat ik een groot aantal vragen en reacties krijg over het bijschakelen van het dimlicht van de tweede koplamp (rechts), heb ik op deze pagina uitgewerkt hoe een en ander uitgevoerd kan worden.

LET OP !! De Fazer is toegelaten met 1 dimlicht, zoals je misschien wel is opgevallen geldt dit voor alle motoren die ik in Nederland zie rondrijden een aantal modellen waarbij dit opvalt zijn de Yamaha TDM 850, de Ducati o.a. de 748 (misschien het voorbeeld voor de Fazer), De Suzuki SV650.
Maar de R6 en de Kawasaki Ninja's rijden vaak wel met twee lampen aan!
Laatst dit nog eens nagevraagd bij Yamaha, daar zeiden ze dat het wel toegestaan is, omdat het licht uit één koplamphuis komt, dus bijschakelen die lamp dus.
Ook de nieuwe Fazer 1000 rijd standaard met 2 dimlichten rond.

De ombouw levert echter zoveel meer licht op, wat je zichtbaarheid ten goede komt en bovendien ook nog een stuk beter staat, krijg je ook geen opmerkingen meer van 'die ene koplamp is stuk'.

Ik ben echter niet aansprakelijk voor eventuele problemen en schade die optreden bij het ombouwen van je Fazer dim verlichting. Wat ik wel kan melden is, dat ik al bijna twee jaar zonder problemen rijd met de aanpassing. Dus als ombouw goed is uitgevoerd met degelijk draad en stekkers, kan er eigenlijk weinig mis gaan.

Nu zijn er twee ombouw opties:

  1. De meest beschreven versie zoals hieronder, maar zou als nadeel hebben dat de lichtschakelaar op je rechter stuur mogelijk zou kunnen inbranden doordat 2x zoveel vermogen moet worden geschakeld.
    Dat klopt elektrisch gezien, dus bestaat het risico van het defect raken van je lichtschakelaar. Ik heb zelf zo een jaar zo gereden en geen problemen gehad, maar het kan dus wel.
  2. De versie met een extra relais die de extra belasting van de schakelaar wegneemt en waarbij de schakelaar alleen een relais van 80 Ohm extra moet schakelen dat is dus slechts 150 mA bij de 4A van een koplamp. Met versie 2 rijd ik ook al weer een jaar rond.

Versie 1 staat hieronder beschreven, Versie 2 kun je onder deze link terugvinden.

Versie 1 

Met een aantal foto's zal ik proberen duidelijk te maken wat de bedoeling is.

Eerst volgt nog de gehele beschrijving:

Om vanuit de schakelaar Dimlicht/Grootlicht bij de rechter gloeilamp uit te komen is al een groene draad vanaf die schakelaar aanwezig in de kabelboom. Deze groene draad eindigt in een stekker onder de tank in een stekkerdoos. Deze (blauwe of zwarte) stekker in de zwarte stekkerdoos is een zespolige stekker, waarvan aan de ene kant (de vrouwtjes kant) slechts 5 van de zes draden gebruikt zijn. Het gaat dus om die aansluiting die moet je verbinden met de gloeidraad dimlicht van het rechterkoplampje. daartoe moet je een draad trekken vanaf de stekkerdoos via de draadboom naar je koplamp. Wel de stekker uitbreiden met een extra contrastekkertje, met daaraan de extra draad.

Ik heb zelf eerst de stuurkuip gedemonteerd. Ook de 2 schroefjes bij de tank natuurlijk los en nog wat beschermkapjes aan de binnenzijde demonteren.
Daarna de spiegels eraf. Dan met de glimmende inbusbouten (4 stuks) losmaken komt de stuurkuip los. Laat hem niet vallen en denk aan de stekkers van de 2 koplampen, de knipperlichten en het parkeerlicht. Vraag een hulp erbij.
Bevestig de extra draad met zwarte isolatietape aan de onderkant van je draadboom vast, zodat die uit het zicht blijft, zorg dus wel voor draad van voldoende dikte en goede isolatie en zorg ook dat deze draad nergens klem komt te zitten want kortsluiting kunnen we natuurlijk niet gebruiken.
Buig het stekkertje voor bij de lamp (blauw type met blauw ringetje eraf gehaald) in de breedte iets uit en probeer of die op je lamp schuift, niet te zwaar. (Die ongeïsoleerde schuifstekkers bestaan van klein naar groot in drie kleuren: rood, blauw, geel)
De extra stekker op je gloeilamp kun je het beste aan de extra draad solderen, kijk wel of die goed in de zwarte 3 polige lampstekker past. waarschijnlijk moet je hem er wel een beetje indrukken met een schroevedraaier. Dan komt die vanzelf goed vast te zitten. Als het lukt om een originele koperkleurige haakse stekker te krijgen, dan moet die waarschijnlijk een beetje vast kunnen klikken.
Monteer daarna alles weer netjes, zeker die rubber plaatjes bij de spiegels en de stofkappen zijn wat lastig. Vergeet ook niet om alles schroeven weer goed vast te zetten (vast is vast).
En dan heb je veel meer licht! Als extra beveiliging (heb ik niet gedaan) zou nog een draadzekeringhouder met 6A zekering in de extra draad kunnen worden opgenomen, die zou ik dan wel in de stekkerdoos onder de tank plaatsen, dan is ook de modificatie weer ongedaan te maken, door het verwijderen van de zekering uit de houder. 
Het extra dimlicht levert zeker in de winter en in tunnels veel meer licht op,  je valt meer op, je ziet zelf meer, dus veiliger en het staat nog mooier ook.
Kijk wel of de afstelling van de rechter koplamp qua hoogte nu ook goed is, Schijn op een afstand van een meter of 5 op een muur en stel zonodig de hoogte van het rechterdimlicht bij. Houd daarbij de hoogte van de linker koplamp als voorbeeld aan. Of laat het door de garage afstellen.
Het bovenste stelschroefje indraaien betekent schijnt meer naar boven en meer naar buiten.
Het onderste (meer naar het midden)  stelschroefje indraaien betekent: schijnt meer naar beneden en meer naar binnen. Doe maximaal 1 rondje tegelijk.

Hier volgen de foto's met nog wat toelichting.

 

   
Het schema met als aanpassing de rode lijn, Dit is de toevoeging die moet worden uitgevoerd. Bij de Fazer is dit dus die groene draad vanaf de Hi/Low schakelaar.

Soms wordt gewoon de ene lamp met de andere lamp doorverbonden. Zeker bij groot licht aan is dit ongewenst, omdat dan allebei de gloeidraden in de rechterlamp branden en dan wordt die veel te heet!

Daarnaast nog 1 meter soepel draad van voldoende dikte (min. 1 mm2 doorsnee).

Bij voorkeur groen. 

 

 

Dit is de stekkerdoos onder de tank
De stekkerdoos open. Let op deze 6 polige blauwe stekker kan ook zwart zijn.
 

 

Hier in grove lijnen aangegeven hoe de extra draad bij het rechter dimlicht moet komen. Hier zie je ook de inbusbouten voor de spiegelbevestiging.
 

Hier zie je dat als extra draad een zwarte kleur gebruikt is. Qua kleur wel onopvallend, maar wordt wel vaak als Aarde draad (min pool) aangezien, groen nemen dus! 

Nogmaals een detail van de hier losgehaalde stekker. De gloeilamp met drie aansluitingen wordt nu wel volledig gebruikt.
In het geel de middelste plek die eerst niet bedraad was. Dit is dus de dimlichtaansluiting van de H4 lamp.

Het resultaat in stand dimlicht!

 

Succes en voorzichtig met ombouwen!
Nogmaals: Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele  (juridische) problemen en schade die optreden bij of na het ombouwen van je Fazer dim verlichting! Dus ben je niet zeker dan : NIET DOEN! of hulp vragen.

Startpagina: Home Motor