Rondje Verburch - 11 september

Samen sporten bij Verburch – Zondag 11 september
We zetten de deuren van het Verburch Sportcentrum in Poeldijk voor jullie open op zondag 11 september en het leuke is… IEDEREEN kan meedoen; dus ook als je geen lid bent van Verburch en ook als je misschien nog geen sportmaatje hebt. Er worden de hele dag, door de verschillende verenigingen, toernooien, competities en andere activiteiten georganiseerd en er is voor elke leeftijd wel een leuke sport te vinden. Vraag dus familieleden, vrienden, gezinsleden, collega’s, buren etc. om mee te doen en schrijf je in voor een sport naar keuze. En kies dan ook eens een andere sport dan dat je wellicht nu al beoefend en wie weet welke ‘sportcarrière’ er nog in het verschiet ligt! 

En ook Verburch Tennis doet mee! 

1) Wij organiseren het Druiventoernooi voor iedereen vanaf 18 jaar. Kijk hier voor aanmelden en meer info. Deelname is (inclusief lunch) 12 euro.

2) En wij organiseren Tennisclinics onder leiding van gediplomeerde trainers. Deze clinics zijn bedoeld voor (nog) niet-leden van Verburch Tennis.

Deze worden georganiseerd tussen 13.30 - 15.30 uur en aamelden is niet nodig. De clinics (shifts van 30 min) zijn voor alle leeftijden mogelijk, dus zowel voor jeugd als senioren. Deelname is gratis. Leuk om kennis te maken met (Verburch) tennis! Contact : tennisles@verburchtennis.nl
Locatie : Onings Tennispark

3) Andere sporten : kijk hier voor meer informatie of aanmelden voor de andere sporten
‘Kies je Sport’ Dag! De sportclubs van Verburch zetten de deur voor jou open, dus kom allemaal sporten tijdens het ‘Rondje Verburch’. We zetten de deuren van het Verburch Sportcentrum in Poeldijk voor jullie open op zondag 11 september en het leuke is… IEDEREEN kan meedoen; dus ook als je geen lid bent van Verburch en ook als je misschien geen sportmaatje hebt. Er worden de hele dag, door de verschillende verenigingen, toernooien, competities en andere activiteiten georganiseerd en er is voor elke leeftijd wel een leuke sport te vinden. Vraag dus familieleden, vrienden, gezinsleden, collega’s, buren etc. om mee te doen en schrijf je in voor een sport naar keuze. En kies dan ook eens een andere sport dan dat je wellicht nu al beoefend en wie weet welke ‘sportcarrière’ er nog in het verschiet ligt! Zo behoren voetbal, tennis, handboogschieten, volleybal, handbal en jeu de boules tot de mogelijkheden.

Met z’n allen een dagje in beweging bij Verburch is op zich al een goed idee en we maken er meteen een gezellige dag van. Bij elke sport worden de activiteiten op de eigen locatie en in eigen beheer georganiseerd. Wil je hier meer van weten of wil je aanmelden voor deze dag, informeer dan bij de vereniging waar je misschien zelf al lid van bent of kijk anders op de website van het Verburch Sportcentrum www.verburch.nl. Binnenkort zullen steeds meer verenigingen hun informatie over hoe je mee kan doen en wat er allemaal mogelijk is op de website plaatsten. Leuk als je ook meedoet en zet 11 september in elk geval alvast in de agenda!


Nationale beweegweek - OldStars - mei 2022

Door het Nationaal Ouderenfonds is de week van 16 t/m 20 mei uitgeroepen tot nationale beweegweek. Doel is om 55 plussers kennis te laten maken met bewegen, sport en spel, waarbij ook ontmoeting en contact hoog in het vaandel staat. Al vanaf oktober 2019 is er bij Verburch de mogelijkheid om voetbal en handbal in aangepaste vorm te beoefenen. Maar andere vormen van bewegen komen aan bod onder de naam: Verburch Old Star Sports (VOSS) onder auspiciën van Sportstichting Verburch.

Op donderdagmorgen 19 mei is er van 9 tot 12 uur gelegenheid, onder deskundige leiding van onze bewegingscoach Dominique Danton, kennis te maken van het sport en spel aanbod op ons sportcomplex. Onder het motto: Verburch verenigd in beweging.

Bijkomend voordeel: Bij Verburch gaat het altijd door vanwege de beschikbaarheid van binnen en buiten accommodaties.  

Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit op donderdag 19 mei a.s.  in de ontvangstruimte van de Jan van der Valk hal aan de Arckelweg. Vanaf 9 uur staat de koffie/thee klaar en van 10 tot 11 uur spelen de reeds actieve handballers en voetballers hun spelletje.

Graag tot ziens, contactpersoon: Harry v. d. Arend (hartentien@caiway.nl).

Binnen Verburch Tennis overwegen wij periodiek een Old Stars activiteit voor onze tennisleden van 55 plus in de toekomst te gaan organiseren. Binnen de leeftijdsgroep van 55 plus is de kans op een blessure bepaald niet ondenkbaar. Specifieke trainingen kunnen de kans op blessures verkleinen en het herstelproces korter maken. 

Als jullie hiervoor belangstelling hebben, kunnen jullie dit aan onze voorzitter Cort van Dijk laten weten (voorzitter@verburchtennis.nl)
Sporten doe je bij Verburch - maart 2022

Sinds enige tijd prijkt langs de rotonde een nieuw reclamedoek om passanten te laten kennis maken met de sporten die worden gespeeld op Verburch Sportcentrum. Dit is een initiatief van het Verburch PR team in samenwerking met Petra Zwinkels van Studio Petra.Nel. De timing is precies precies goed nu alle sporten weer een nieuwe start van het seizoen hebben gemaakt. Veel sportplezier iedereen!
Vrijwilliger in het Zonnetje - Verburch Tennis - september 2021

Binnen deze vereniging inmiddels zo’n 900 senior-, jeugd- en juniorleden zijn er tal van vrijwilligerstaken die ervoor zorgen dat alles goed draait. Een van deze taken wordt verzorgt door Ruud Jansen; hij zit in de sponsorcommissie en draait maandelijks een bardienst.

Ruud:  “Ik woon sinds twee jaar in Poeldijk na altijd in Den Haag gewoond te hebben. Via HaTeCe bij de Uithof ben ik bij Verburch in Poeldijk terecht gekomen en ben er eigenlijk niet meer weggegaan. Inmiddels leer ik er steeds meer mensen kennen en wonen we  in een mooi huis aan de Gantel in de nieuwbouwwijk tegenover de Jumbo. Dit jaar ben ik 70 jaar geworden en ben ik alweer wat jaartjes met pensioen. En heb dus ook wat extra tijd voor vrijwilligerswerk. Zo ben ik op dit moment nog ter ondersteuning op mijn oude bedrijf HBO-Safe, waar ook BrandveiligNL inmiddels onder valt en waar mijn zoon nu de scepter zwaait. Ik verzorg daarvoor verschillende AED-cursussen. Ook verzorg ik EHBO cursussen bij diverse tuinverenigingen en een jeu de boules vereniging in Den Haag. Vanuit dat ben ik ook lid van de kadergroep Zuid Holland 1 waaronder docenten vallen (en ook bijscholingen doen) voor EHBO. Ik ben daar penningmeester. Daarnaast ben ik lid van de Probusclub ‘De NaaldWestland’ waar gepensioneerde ondernemers tweewekelijks een meeting hebben. Inmiddels heb ik verder al drie keer mijn bijdrage geleverd aan een Rock&Roll-avond waarvan de opbrengst naar de Plusbus Westland gaat. Helaas was dat het afgelopen jaar niet mogelijk in verband met Corona. 

En daarnaast dus mijn vrijwilligerswerk voor Verburch Tennis. Vanuit de sponsorcommissie, wat ik inmiddels alweer zo’n 10 jaar doe, ben ik een beetje ‘de man’ die zorgt dat alles er op ons Onings Tennispark netjes uitziet. Dat de winddoeken netjes hangen en op tijd worden vervangen, hetzelfde geld voor de bankjes, maar ook het speeltoestel moet veilig en gecertificeerd blijven. Naast winddoeken en bankjes zijn er natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden voor sponsoring, zoals op de website en op de TV-krant in ons clubhuis. Met ca. 7 personen hebben we zo’n 8 keer per jaar een vergadering en naast de ‘zakelijke’ kant is het vooral ook gezellig en borrelen er al pratende leuke en nieuwe ideeën op. Ook jaarlijks een succes zijn de grotere toernooien waarvan het Jumbo Boere Tennis Event er eentje is. Tal van sponsors en ook loterijprijzen zijn er voor nodig om dit toernooi tot een succes te maken en super mooi dat zoveel bedrijven die we daarvoor benaderen hun steentje bij willen dragen. De maandelijkse bardiensten die ik draai zijn vooral leuk om mensen te leren kennen en om de vereniging ook van een andere kant te leren kennen. Je ziet dan, dat er een behoorlijke club actieve vrijwilligers wekelijks en soms dagelijks actief is om er wat moois van te maken. Ook al kunnen er altijd nog nieuwe vrijwilligers bij. Ikzelf doe het vrijwilligerswerk omdat ik het leuk vind om te doen, anders zou ik het ook niet doen. En voor Verburch Tennis uit liefde voor de club. Het is een gezellige tennisvereniging en heeft een prachtig tennispark. Als we allemaal ons steentje bijdragen houden we de prijzen (zoals contributies en aan de bar) ook laag. Voorlopig heb ik nog geen plannen om ermee te stoppen en raad andere aan er zeker ook eens over na te denken. Zo zijn er ook altijd nog mensen nodig die eens een bardienst willen draaien. Op het Onings Tennispark zijn we altijd op zoek naar extra ondersteuning. Vele handen maken immers licht werk…!''


Vrijwillger in het Zonnetje - Verburch Tennis - September 2020

Binnen deze vereniging met zo’n 850 senior-, jeugd- en juniorleden zijn er tal van vrijwilligerstaken die ervoor zorgen dat alles goed draait. Een van deze taken wordt verzorgt door Eric van Selm; hij neemt de organisatie van de jeugdlessen voor zijn rekening.

Eric:  “Ik ben 43 jaar en ik woon met mijn gezin in Wateringen. Ik werk en verder maak ik zoveel mogelijk plezier. Ik werk als Account Manager in een technisch, commerciële rol voor SUEZ Water Technologies & Solutions. Industriële waterbehandeling is wat ik doe. Denk aan chemische waterbehandeling voor: koelwater, stoomketelwater en afvalwater, maar bijvoorbeeld ook aardwarmte-water. Als er water stroomt, dan behandel ik het! Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor mijn vrouw, drie kinderen, vrienden, sport en vakantie/recreatie.Voor de Jeugdcommissie van Verburch Tennis ben ik tennisles coördinator. Ik heb hierbij veel contact met ouders, onze vaste tennisleraren, Jeroen en Patrick, de andere leden van de Jeugdcommissie en het bestuur. Daarnaast zijn er gezamenlijke JC taken, zoals o.a. organisatie van toernooien, flyer acties en open-dagen. Mijn oudste zoon Lars (12 jaar) speelt alweer een aantal jaren bij Verburch Tennis. Hij volgt tennislessen en speelt ook mee met de groene Tenniskids competitie. Verburch in Poeldijk is prima te doen, ook op de fiets , vanuit Wateringen. Zodoende komt een volleyballer in contact met tennis en draag ik mijn steentje bij als vrijwilliger. Mijn vrouw, Connie, was al actief als tenniscompetitie ‘team-moeder’ en had bedankt voor een functie binnen de Jeugdcommissie. Toen werd ik benaderd. Na een nachtje slapen heb ik toegezegd en heb er nooit spijt van gekregen.

Elke vereniging valt of staat bij gemotiveerde vrijwilligers. De Jeugdcommissie is een leuke club mensen die allen een duidelijke sub-taak hebben binnen de JC. Dit maakt het overzichtelijk en voor iedereen behapbaar naast vaak een drukke baan en gezin. Ik ben nu ruim 1,5 jaar bezig voor de JC en ken inmiddels wel ‘de kneepjes van het vak’. Je leert ook de andere bestuursleden kennen en het begint al aardig ‘thuis’ te voelen.

Je kunt het verschil maken. Op bijvoorbeeld een ouder-kind toernooi zie je iedereen met een glimlach rondlopen. Daar doe je het voor! Vervelend is soms dat de respons op aanmeld verzoeken voor de tennislessen wat traag verloopt er ik dan herhaling e-mails moet sturen. Mocht je twijfelen om ook ooit vrijwilligerswerk te gaan doen, dan zeg ik: niet twijfelen, maar gewoon lekker aanpakken. Deze rol past mij prima, ook al ben ik van huis uit geen tennisser. Als je gezond en fit bent dan mag je dankbaar zijn dat je een steentje mag bijdragen aan de samenleving. Op het Onings Tennispark zijn we altijd op zoek naar extra ondersteuning. Vele handen maken immers licht werk…!


Fotoshoot Verburch Sportcentrum - 30 juni 2020


Het jaar 2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van het Coronacrisis. Iedereen is wel op de één of andere manier geraakt door het virus. Ook het Verburch Sportcentrum is hard getroffen; alle wedstrijden en trainingen zijn stilgelegd. Pas in juni is een deel weer langzaam opgestart, waarbij eerst de jeugd mocht beginnen met alle aanpassingen volgens het RIVM. Met dank aan alle vrijwilligers die hiermee belast waren om dit zo goed mogelijk op te zetten.

Omdat alle vaste kosten doorliepen en de baromzetten naar nul waren gedaald is de financiële situatie van Verburch ook een stuk minder geworden. Gelukkig is met hulp van de Gemeente een deel van het tekort gedekt. De jubilea van onder andere de Tennis, De Sporthal en de Volleybal konden niet doorgaan. Deze jubilea zullen wellicht dit jaar in een aangepaste vorm en anders volgend jaar nog worden gevierd. Via de nieuwe site www.verburch.nl en in de media wordt u hiervan op de hoogte gehouden.

Volgens het Verburch PR-Team en de verschillende verenigingen een goed moment, na alle Corona-perikelen, voor een heuse fotoshoot met sporters uit alle geledingen, van jong tot oud! Vanuit het Verburch Sportcentrum wensen we iedereen een goede zomer toe en voor de sporten met een zomerstop; we zien iedereen graag terug in het nieuwe seizoen!

Kijk hier voor meer foto's!


Nieuwe website online! 28 november 2019

Onder impuls van de businessclub 'Vrienden van Verburch' en Sport Stichting Verburch zijn de Verburch sportverenigingen in 2017 gezamenlijk aan de slag gegaan om Verburch Sportcentrum beter onder de aandacht te brengen bij de bewoners van Poeldijk en omstreken. Het thema waarmee het Verburch PR Team aan de slag is gegaan luidt dan ook 'Verenigd in beweging'. 

Het Verburch PR Team, met vertegenwoordigers vanuit alle verenigingen, had hoog op het verlanglijstje staan om alle verenigingen een nieuwe website te bezorgen via www.verburch.nl. Na een flink aantal vergaderingen met de webmasters en de ontwerpers van The Mind Office hebben we vanaf nu een website om trots op te zijn. De website verhoogt de herkenbaarheid van de verenigingen, alle informatie is centraal te vinden, de kosten van de website kunnen worden gedeeld en de webmasters kunnen gezamenlijk optrekken bij het onderhouden van de website. Naast de website zullen we Verburch Sportcentrum en het nieuws over haar bewoners ook een plaats geven op sociale media als Facebook en Instagram.

Vanuit Verburch Tennis hebben we onze eigen website behouden en staat deze gelinkt op de website van Verburch Sportcentrum. Ook hebbben we de mogelijkheid om daar onze activiteiten en eventueel nieuwsberichten op te plaatsen. 

Bekijk hier de website van Verburch Sportcentrum : www.verburch.nl

Het Verburch PR Team
November 2019De volgende stap is gezet; ook nieuw logo Verburch Tennis!
April 2019

Inmiddels zijn we ruim een maand verder en zijn er volgende stappen gezet. De afgelopen maanden is er druk gewerkt om een Verburch Presentatiegids  af te ronden. Geen moeite is bespaard gebleven en een zo compleet mogelijk beeld te geven van hetgeen het Verburch Sportcentrum te bieden heeft.

Alle sporten èn meer komen daarin dan ook aan bod.

Het Magazine zal de komende dagen huis-aan-huis worden bezorgd in Poeldijk en het nieuwe eigentijdse Verburch-logo wordt meteen gelanceerd.


Deze staat mooi op voorkant en vertegenwoordigd de sporters, de 'V' van Verburch, het 'dakje' van de sporthal en uiteraard de verschillende Sportverenigingen van Verburch. Dit betekent dat alle Verburch sportverenigingen dit nieuwe logo in de toekomst gaan gebruiken. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuw overkoepelende website voor Verburch - Verburch Tennis zal haar eigen webite behouden - en wordt de entree van het sportcentrum binnenkort aangepakt en voorzien van het nieuwe logo.

Van het Magazine zullen binnenkort een aantal exemplaren in het clubhuis komen te liggen ter inzage of om mee te nemen.


Verburch slaat handen ineen voor gezamenlijke PR
Oktober 2018


De Verburch Sportverenigingen hebben de afgelopen maanden de koppen bij elkaar gestoken om de sportieve krachten te bundelen. Het doel is het sportieve aanbod gezamenlijk onder de aandacht te brengen van de bewoners in Poeldijk, Westland en daarbuiten. Dit op initiatief vanuit de Businessclub 'Vrienden van Verburch'.

Met een goede gezamenlijke PR kunnen we alles wat het Verburch Sportcentrum te bieden heeft nog beter naar buiten toe communiceren en iedereen laten kennis maken met een sportief aanbod voor iedereen die wil sporten, van jong tot oud!

Een aantal zaken die de komende maanden zal worden opgepakt, vanuit de nieuwe opgezette Verbuch-PR-Club, is een nieuwe huisstijl, een nieuwe Verburch-site, flyers en de uitstraling van het sportcentrum, met name ook bij de entree. Ook zal er in maart een exclusief magazine verschijnen.

De basis van Verburch is zo'n 70 jaar geleden gelegd met de voetbal en handbal. In de loop der jaren zijn er steeds meer sporten bijgekomen. In 1980 is, na de tot stand koming van de sporthal, ook een tennisvereniging opgericht. Op dit moment heeft Verburch Tennis zo'n 800 leden en het zou mooi zijn om dit ledenaantal op zijn minst te behouden en wie weet zelfs meer nieuwe leden aan ons te binden. Ook kan een bredere aanpak van een gezamenlijke PR een grotere aantrekkingskracht op bedrijven ten gevolg hebben en dit zal wellicht ook nieuwe sponsors opleveren. Een gezamenlijk PR-plan is een goede stap in die richting. 

Het Verburch Sportcentrum is gelegen op de rand van Westland en Den Haag, wat betekent een enorm groot gebied met potentie waar ook veel nieuwbouw gaande is. Een mooi moment om gezamenlijk  alle sporten die mogelijk zijn breder onder de aandacht te brengen. En in 2019 gaan jullie daar de eerste resulaten van zien. 

Zo is er onlangs al, samen met ALLE Verburch-leden die daarbij aanwezig waren, een bijzondere foto-serie gemaakt op het voetbalveld (zie de tennis vertegenwooridgt links boven in de ronding!) en tegelijkertijd is er ook een promofilmpje gemaakt met daarin alle sporten die mogelijk zijn op het Verburch Sportcentrum. 

Kijk hier om het filmpje te bekijken.

Begin april zal er een Verburch Magazine verschijnen, waarin tevens een nieuw Verburch-logo zal worden gepresenteerd.
  • Duijnisveld ACS Westlandse Banen Jumbo Boere DRV Accountants & Adviseurs
  • Rumble IT Michel Vis Tweewielers Ruitenburg Miko John Bruinen Loonbedrijf Gebr Nederpel Potplanten