Verburch Tennis en het Coronavirus

Up-date zaterdag 23-05-2020

Kijk hier voor de voorwaarden en regels in Corona-tijd op ons Tennispark


Up-date zaterdag 16-05-2020

Kijk hier voor de openingstijden op Hemelvaart en Pinksteren


Up-date vrijdag 15-05-2020
Fijn dat we weer kunnen tennissen en de eerste dagen zijn goed verlopen.

Wel komt er vanuit de barcommissie een nadrukkelijk verzoek aan iedereen om je aan de regels te houden; volg het protocol op het tennispark, houd 1,50 meter afstand ook als je even moet wachten en doe dit dan zoveel mogelijk op het middenterrein, daar is ruimte genoeg. Dus blijf zo min mogelijk voor het clubhuis hangen.

Ook het verzoek om geen eigen drank mee te nemen na afsloop van het tennissen, ook niet buiten het park of op de parkeerplaats.

Wij hopen dat iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt en hopen ook dat dit zo snel mogelijk weer anders kan en dat we ook weer gezellig een drankje kunnen drinken in ons clubhuis, maar houd je nu aan de regels. Alvast dank jullie wel!Up-date maandag 11-05-2020
De eerste versoepeling is een feit!

Het is vanaf dinsdag 12 mei ook mogelijk om met 4 spelers op een baan te tennissen.


Up-date zaterdag 09-05-2020
Hiep hoi! We mogen weer tennissen, ook de senioren, eindelijk na 8 weken van een gesloten tennispark. Echter kan dit alleen onder bepaalde voorwaarden waarbij we zijn geadviseerd vanuit de KNLTB (na goedkeuring van het NOC*NSF) en de Gemeente Westland.

We openen het Onings Tennispark vanaf maandag 11 mei om 09.00 uur.

Openingstijden (zoals gebruikelijk)
Maandag t/m vrijdag : 09.00 uur t/m 23.00 uur (we sluiten eerder als de banen leeg zijn)
Zaterdag : 09.00 t/m 17.00 uur
Zondag : 09.00 t/m 14.00 uur

Er kan vooralsnog alleen gesingeld worden (dus 2 spelers per baan)

Verder zijn er nog een aantal voorwaarden en regels van toepassing om alles voor iedereen zo veilig mogelijk te houden en om onze gezondheid te beschermen. 

Lees hier verder voor de overige voorwaarden en regels.

 

Up-date donderdag 07-05-2020
Vanaf 11 mei kan er weer getennist worden! Ook door 18-plus. Vanuit het bestuur zijn we nu aan het wachten op een verder advies vanuit de KNLTB. die werkt op dit moment de aanvullende richtlijnen voor tennis voor volwassenen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS neerleggen. Daarna komen zij uiterlijk vrijdagmiddag met informatie aan ons over de stappen die verenigingen moeten nemen richting de Gemeente. Dan kunnen ook tennisverenigingen zich verder voorbereiden. 


Uiteraard zijn we inmiddels al wel met wat eerste voorbereidingen bezig als opruimen, schoonmaken en het park weer spic-en-span maken voor gebruik. Na akkoord van de Gemeente kunnen we de laatste aanpassingen rondom de nieuwe richtlijnen in orde maken. Daarna zullen we jullie informeren of tennissen vanaf 11 mei weer mogelijk is op ons tennispark, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om dit mogelijk te maken. Houdt hiervoor de website, facebook en de nieuwsbrief in de gaten. 


Up-date woensdag 06-05-2020
Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Zo mag iedereen dan weer tennissen en golfen. Het is nog niet toegestaan om wedstrijden te organiseren, geen gezamenlijke kleedkamers of douches en clubhuizen blijven gesloten. We informeren je snel over hoe wij dit op ons tennispark vanaf 11 mei gaan organiseren.


Up-date zaterdag 02-05-2020
De KNLTB heeft moeten besluiten om vooralsnog alle toernooien t/m 14 juni sowieso te annuleren. Er zal steeds opnieuw bekeken worden naar aanleiding van de beslissingen vanuit het Kabinet en het RIVM wanneer dit weer opgestart kan worden en waar dit dan in te passen is in de nieuwe 1,5 meter afstand samenleving. 

Up-date zaterdag 02-05-2020
De jeugd t/m 18 jaar kan weer gaan tennissen
en de afgelopen week zijn hier binnen de vereniging diverse acties op ondernomen.

Elke vereniging moet hiervoor een plan indienen bij de Gemeente en dat hebben we vanuit Verburch Tennis dan ook gedaan. Het streven is om vanaf maandag 11 mei de jeugdlessen weer te gaan aanbieden aan de kinderen.

Wat betreft het vrij tennissen voor de jeugd t/m 18 jaar wordt er vanaf volgende week (4 mei, 6 mei, 7 mei en 8 mei tussen 13.00 - 15.00 uur) de mogelijkheid geboden om te komen vrij tennissen in de aanwezigheid van een toezichthouder vanuit de jeugdcommissie. Verdere attentiepunten voor de jeugd...

- Is de kantine gesloten - neem dus eigen bidon met drank en eventueel een snack zelf mee
- Dit betekent ook dat de toiletten niet bereikbaar zijn.  Ga dus thuis voordat je komt tennissen.  Bij hoge nood, vragen aan de toezichthouder.
- Moet je je eigen materiaal meebrengen - markeer je ballen
- Moet je je inschrijven via de Doodle (link is inmiddels gemaild naar de jeugdleden) zodat we weten wie wanneer komt en de maximale bezetting per baan kunnen garanderen.
- Jeugd t/m 12 jaar: max. 4 spelers per baan
- Junioren 13-18 jaar: max. 2 spelers per baan
- Je kunt inschrijven per blok van 1 uur
- Moet iedereen de richtlijnen van de KNLTB & het RIVM volgen zoals onderstaand infographic weergeeft.


Up-date zondag 26-04-2020
Afgelopen dinsdag heeft het Kabinet op advies van het RIVM bekend gemaakt dat, met ingang  van 29 april onze jeugd t/m 18 jaar weer mag sporten. Voor de leeftijdsgroep vanaf 13 jaar zal er anderhalve meter afstand gehouden moeten worden. Hiervoor worden momenteel richtlijnen en voorwaarden opgesteld door de KNLTB en de Gemeente Westland. We verwachten deze begin komende week te ontvangen. We zullen dan vanuit Verburch Tennis gaan kijken hoe we dit op ons tennispark gaan invullen. 

Voor de senioren zijn de maatregelen vooralsnog verlengd t/m 20 mei.

De KNLTB werkt aan een protocol inclusief richtlijnen voor de verenigingen waarbij aandachtspunten voor het park, de baan en de bal worden verwerkt. De richtlijnen en uitvoering worden met NOC*NSF en de VSG (Vereniging Sport & Gemeenten) afgestemd. 

Wel is inmiddels duidelijk dat de voorjaarscompetitie niet meer doorgaat en wordt doorgeschoven naar het najaar. 

Kijk op onderstaande link voor de laatste informatie vanuit de KNLTB

https://www.knltb.nl/

Up-date zaterdag 25 04-2020
Bloemenpracht op ons Onings Tennispark! Zo genieten we er toch nog een beetje van. En een applausje voor de mensen van ons parkonderhoud! Voor ons van ‘Vitaal’ belang!

Up-date donderdag 23-04-2020
En na de bankjes en het buitenmeubilair worden inmiddels ook het binnenmeubilair beetgepakt. Daarnaast hebben de zonnepanelen een schoonmaakbeurt gehad. 


Up-date 20-04-2020
Op de kalender staat het Jumbo toerooi genoteerd van 4 juli t/m 12 juli 2020. We hebben besloten om het toernooi nog niet definitief van de evenementenagenda te halen, maar om het mogelijk te verzetten naar september. In welke week dat zal zijn, is nog niet bekend.

Inspanning op de banen met ontspanning rondom de banen, is hét kenmerk van dit toernooi. Als organisatie willen we alle deelnemers en toeschouwers dit gezellige vooruitzicht niet onthouden. Het Tenis Event Team wenst iedereen sterkte en geduld. Blijf gezond!


Up-date zondag 05-04-2020

Terwijl het tennispark gesloten is op dit moment worden er achter de schermen nog wel onderhoudswerkzaamheden verricht. Zo zijn de mannen - uiteraard op gepaste afstand van 1,50 meter minimaal - van ons parkonderhoud nog druk bezig met het prepareren van de banen en met het onderhouden van de plantjes. Ook zijn de sponsorbankjes inmiddels geverfd (iets wat ook al een tijdje op ons verlanglijstje stond) en zijn ook de bankjes en tafels buiten onder handen genomen. Al met al... van de nood een deugd dus! Super mannen! Hopelijk kunnen we weer snel gebruik maken van ons super verzorgde en goed onderhouden Onings Tennispark!Up-date vrijdag 03-04-2020
Troosteloos beeld; ons tennispark alweer ruim 3 weken gesloten, maar... de vlaggen nog altijd fier in top!
Up-date donderdag 02-04-2020
Inmiddels is besloten om ons geplande 40-jarig Jubileumfeest dit jaar niet op zaterdag 6 juni te laten plaatsvinden. Stel dat we tegen die tijd weer zouden mogen tennissen, dan is een groot feest geven denk nog veel te vroeg. Daarbij komt dat de tijd om een en ander nog te organiseren ook steeds korter wordt. We gaan in een later stadium nadenken over een mogelijke nieuwe datum.


Up-date dinsdag 31-03-2020

Alle maatregelen vanwege het coronavirus zijn inmiddels vanuit het Kabinet verlengt t/m 28 april. Dat betekent dus ook dat ons Tennispark sowieso tot die datum gesloten blijft. De KNLTB besluit na 21 april over de voortgang van de voorjaarscompetitie. 


Up-date zaterdag 28-03-2020

Er is inmiddels besloten om de Start Tennis Actie, welke we de afgelopen jaren met veel succes hebben opgezet, in 2020 niet meer plaats te laten vinden. Deze actie zou starten op 1 april. Wel houden we de mogelijkheid open om aan te melden voor het Zomertennis. Deze actie loopt van 1 juni t/m 31 augustus. Kijk via onderstaande link voor meer info en eventueel aanmelden.

https://www.verburchtennis.nl/zomertennis/


Up-date vrijdag 20-03-2020
Vanuit de KNLTB is inmiddels aangegeven dat de KNLTB Voorjaarscompetitie (en ook het Tenniskids) sowieso wordt verschoven naar begin mei.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Ook de mogelijkheden voor diverse KNLTB VCL- / VTL-cursussen zijn sowieso t/m 6 april komen te vervallen.

Voor meer informatie kijk op www.knltb.nl


Up-date zondag 15-03-2020
De afgelopen week hebben we al besluiten genomen conform de RIVM richtlijnen om verspreiding van het Coranavirus te voorkomen. Ook het advies vanuit de KNLTB heeft hierbij een rol gespeeld. De persconferentie van de RIVM heeft vanmiddag duidelijk gemaakt dat de richtlijnen zijn verscherpt en is er ook een advies gekomen vanuit NOC*NSF. Dit betekent voor ons tennispark het volgende

- Per direct zal ons Clubhuis gesloten worden t/m minimaal 6 april.
- Per direct zullen zowel de tennisbanen als het hek van onze entree gesloten worden t/m minimaal 6 april.
- Al eerder aangegeven vanuit de KNLTB was dat het Tenniskids rood/oranje op zondagmorgen 29 maart niet doorgaat.
- Uiteraard blijven de tennislessen ook on-hold t/m minimaal 6 april.

Hoe het verder gaat met de start van de voorjaarscompetitie en ook het vervolg van de Tenniskids weten we nog niet en we wachten de informatie vanuit de KNLTB af. Zodra hierover meer bekend wordt laten we dit weten.  

We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tussentijdse informatie waar zowel de commissies als het bestuur achter de schermen aan werken. En wij wensen iedereen vooral een goede gezondheid voor de komende weken toe en we hopen elkaar uiteraard snel weer te zien!


Up-date vrijdag 13 maart 2020

Het Clubhuis is vooralsnog geopend volgens de gebruikelijke tijden.


Up-date donderdag 12 maart 2020
In verband met het Coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle extra activiteiten af te lassen op ons Tennispark t/m 31 maart. Waaronder het Open Wintertoernooi (inclusief de feestavond) van 7 t/m 15 maart, De Instuif voor de jeugd 13 maart, de jeugdlessen en ook de Open Tennisdag op 21 maart gaat niet door.

Vooralsnog is vrij spelen wel mogelijk. We blijven de ontwikkelingen volgen en houden jullie op de hoogte. Houdt hiervoor zoveel mogelijk onze Website, de Nieuwsbrieven en ook Facebook in de gaten.

Wij hebben dit besloten in navolging van wat de KNLTB ons heeft geadviseerd.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/

  • Connecting Lilies Ruitenburg John Bruinen Loonbedrijf Michel Vis Tweewielers Rumble IT Makro
  • DB Telecom Jumbo Boere Duijnisveld DRV Accountants & Adviseurs Miko ACS
  • Westlandse Banen