Verburch Tennis en het Coronavirus

Voor eventuele vragen over de Corona-maatregelen op ons Tennispark kan je contact opnemen met onze voorzitter voorzitter@verburchtennis.nl

Up-date 23-02-2022
Vanaf 23-02-2022 zullen alle coronamaatregelen die nog actief waren ook komen te vervallen. Alles heeft dus vanaf dan weer een 'normaal verloop'.

Echter, corona is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek worden van corona. Gelukkig werkt vaccineren goed en daarnaast hebben veel mensen weerstand opgebouwd door een besmetting. Daardoor zijn de gevolgen van een nieuwe golf met besmettingen minder groot dan in 2020 en 2021.

Een coronabesmetting kan ook voor gezonde mensen nog steeds heel vervelend zijn. Corona blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn, of die een kwetsbare gezondheid hebben. Een aantal adviezen helpt nog steeds om besmetting te voorkomen:

Was regelmatig je handen.
Hoest en nies in je elleboog.
Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test.
Ventileer in binnenruimtes en zorg voor frisse lucht.
Haal je vaccinatie, booster- of herhaalprik

Hiermee bescherm je jezelf, je familie, vrienden en anderen. En houd rekening met de mensen die zich zorgen maken over hun eigen gezondheid, bijvoorbeeld omdat ze ouder zijn of chronisch ziek.

Respecteer elkaars keuzes

Houd rekening met elkaar en houd afstand als iemand daar om vraagt. 


Up-date 16-02-2022
Met meer versoepeling bijna terug naar normaal!

Vanaf vrijdag 18 februari mag ons clubhuis weer open tot 24.00 uur (de bar sluit om 23.30 uur)
Het mondkapje, 1,5 meter en alleen zitplaatsten komt te vervallen t/m 500 personen.
Wel is een Coronatoegangsbewijs (CTB of QR-code) nog verplicht in binnenlocaties.

Vanaf vrijdag 25 februari komt ook het Coronatoegangsbewijs (CTB of QR-code) te vervallen.

Blijf desondanks rekening houden met elkaar en verlies de basismaatregelen niet uit het oog.

Uiteraard hopen wij met jullie dat dit voorlopig ons laatste bericht over Corona is en hopelijk kunnen er de komende maanden weer wat meer activiteiten en toernooien georganiseerd gaan worden. Up-date 25-01-2022

Vanaf woensdag 26 januari mag ons clubhuis (en terras) weer open van 9.00 uur tot 22.00 uur (de bar sluit om 21.30 uur).

Binnen de horeca (ook kleedkamers en toiletten) is een CTB (QR-code) nodig voor iedereen vanaf 18 jaar, er moet 1,5 meter afstand van elkaar worden gehouden. Daarnaast is een mondkapje nodig voor het verplaatsen in de ruimte vanaf 13 jaar.

Zowel buiten tennissen als tennissen in de sporthal blijft mogelijk tot 23.00 uur.

Publiek weer toegestaan.

Cluboverschrijdende wedstrijden (competitie en open toernooien) zijn ook weer mogelijk.

Daarnaast is het van groot belang dat iedereen de basismaatregelen blijft volgen
- Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
- Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met andere, ook als zij gevaccineerd zijn.
- 1,5 meter blijft een veilige afstand. Bescherm jezelf en andere.
- Schud geen handen.
- Was vaak en goed je handen
- Hoest en nies in je elleboog.
- Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtesUp-date 16-01-2022 (23:00 uur)

Per zaterdag 15 januari is er weer meer ruimte voor sporten binnen en buiten; voor iedereen! Wat betekent dit voor ons?

Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.

Voor tennissen binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje wordt geadviseerd bij het verplaatsen in een tennishal voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.

Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.

Ons Tennispark zal weer worden geopend volgens de gebruikelijke openingstijden. Dus op werkdagen van 9.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 9.00 tot zonsondergang. 

Ons Clubhuis blijft gesloten (dus ook kleedkamers en toiletten - je kan eventueel gebruik maken van de toiletten in de sporthal als deze geopend is) (het entreehalletje blijft geopend voor afhangen en mededelingenbord). 

De Aardwarmte Vogelaer ranglijstcompetitie wordt weer opgestart vanaf 25 en 26 januari (de mix start 4 februari).

Deze maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

Er kunnen nog aanpassingen op bovenstaande informatie volgen dus houdt de website in de gaten. 


Up-date 22-12-2021

DUBBEL TOCH NIET MEER MOGELIJK; DUS ALLEEN SINGEL

De Tennisbox is zodanig aangepast dat alleen nog wedstrijden van 30 minuten mogelijk zijn (t/m 17 jaar mag er wel gedubbeld worden).

Neem allemaal jullie eigen verantwoordelijkheid - wordt er toch gedubbeld dan is dat voor eigen risico en kan dit (persoonlijke) boetes vanuit de Gemeente tot gevolg hebben en ook forse boetes aan de vereniging zelf. Het kan zelfs tot gevolg hebben dat we het hele tennispark moeten sluiten.

Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dit heeft ook consequenties voor trainingen. 

Wat mag wel?

Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.

Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.

Het clubhuis blijft geheel gesloten (toiletbezoek is evt mogelijk (indien geopend) in de entreehal van het sportcentrum - daar is ook een AED aanwezig) (entreehalletje clubhuis blijft open voor afhangen en mededelingenbord).

De Winterbreak Sport- en Spelweek georganiseert door onze trainers op 27, 28 en 29 december is GECANCELD. Dit is helaas niet meer te organiseren nu alle accomodatie (ook voor de lunch) gesloten is net als de externe activiteiten die hieraan verbonden waren. 
Up-date 20-12-2021 (12:36 uur)

Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. De maatregelen gelden voorlopig t/m 14 januari 2022.

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd. 

Dat betekent dat het tennispark open mag blijven tot 17 uur (clubhuis blijft gesloten).

- Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. DUBBELEN IS OOK MOGELIJK als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.

- Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baanhelft (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.

Er is intensief contact geweest tussen KNLTB en NOC*NSF en VWS en bovenstaand advies is in afstemming met deze partijen tot stand gekomen. Neem je verantwoordelijkheid en gebruik je gezonde verstand, geef elkaar de ruimte.

- Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten.

- Het clubhuis blijft geheel gesloten (toiletbezoek is evt mogelijk in de entreehal van het sportcentrum - daar is ook een AED aanwezig) (entreehalletje clubhuis blijft open voor afhangen en mededelingenbord).

Wij hopen dat iedereen zoveel mogelijk gebruik blijft maken van de mogelijkheden die er wèl zijn en wensen iedereen tegelijkertijd een fijne kerstperiode toe. Blijf gezond!!


Up-date 28-11-2021

Vanaf vandaag sluit het clubhuis en ook ons tennispark om 17.00 uur; dit geldt overigens voor het gehele Verburch Sportcentrum. 

Vanaf zondag 28 november gelden helaas strengere coronamaatregelen waarmee ook Verburch Sportcentrum te maken krijgt. Sportbeoefening, zoals trainingen en wedstrijden, mogen tot 17.00 uur. Daarna zijn alle binnen- en buitensportlocaties gesloten. In alle gevallen mag hierbij geen publiek aanwezig zijn.

De Aarwarmte Vogelaer Ranglijstcompetitie wordt hiermee ook stilgelegd.

Het coronatoegangsbewijs (CTB) blijft verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.

Ook is het coronatoegangsbewijs (CTB) vanaf 18 jaar nog steeds verplicht in alle kleedkamers, sportkantines inclusief terras en andere binnen-voorzieningen op Verburch Sportcentrum. Er zal worden gecontroleerd naar vermogen.

In ons clubhuis moet iedereen een vaste zitplaats hebben en is 1,5 meter afstand houden verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht als je niet zit.

Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

We rekenen weer op jullie medewerking en begrip.


Up-date 15-11-2021

De Algemene Ledenvergadering zal maandag 29 november online worden georganiseerd. Lees meer


Up-date 13-11-2021

Aanvullende coronamaatregelen vanaf zaterdag 13 november

CTB = coronatoegangsbewijs

- 1,5 meter afstand verplicht, behalve tijdens het sporten
- Publiek is niet toegestaan
- Voor binnenruimte op sportlocaties is vanaf 18 jaar een CTB verplicht
- In het horecagedeelte zijn vaste zitplaatsen verplicht
- De horeca sluit in het hele land om 20.00 uur
- Ons clubhuis sluit om 20.00 uur (baanverlichting blijft aan) (Het entreehalletje blijft wel toegankelijk voor afhangen en infobord) (toilet met CTB evt in de sporthal).
- In ons clubhuis blijven tot 20.00 uur de regels gelden als vermeld bij up-date 6-11-2021Up-date 06-11-2021

Coronamaatregelen vanaf zaterdag 6 november

CTB = coronatoegangsbewijs

  Overheidsregels Wat doen wij
Binnensport Accomodaties

Verburch Sportcentrum
Sporhtal 
Het CTB of een geldig testbewijs 
Is nodig voor alle activiteiten, zowel
voor sporters als voor publiek vanaf 18 jaar.

Elke tennisser vanaf 18 jaar moet dus
een CTB of geldig testbewijs laten zien
wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training
heeft of een wedstrijd gaat spelen. Dit geld 
ook voor publiek.
Bij de entree van het Verburch Sportcentrum
zal worden gecontroleerd of
spelers boven 18 jaar in het bezit zijn van 
een geldig CTB of een geldig testbewijs.

Deze verplichting geldt voor de sporthal,
jeu-de-bouleshal, Gym Fitness, kantines, 
kleedkamers en gebruik toiletten.

 Binnenruimte en terras
sportlocatie

Verburch Tennis
Een CTB of een geldig testbewijs is nodig
voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder bij
het betreden van de sportlocatie.

Dit geldt ook voor andere binnenruimtes,
zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
 Bij Verburch Tennis zal dit betekenen dat
iedereen het clubhuis (vanaf de tweede deur 
naar ons clubhuis) alleen kan betreden met
een CTB of een geldig testbewijs. (per 13 november
geen publiek toegestaan)

Dit geldt ook voor de toiletten, kleedkamers,
biljart- een bestuurstuimte.

Afhangen op de Tennisbox in het halletje blijft 
dus voor iedereen mogelijk. 

Ons terras wordt de komende maanden
helemaal gesloten.


Daarnaast is het van groot belang dat iedereen de basismaatregelen blijft volgen

- Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
- Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met andere, ook als zij gevaccineerd zijn.
- 1,5 meter blijft een veilige afstand. Bescherm jezelf en andere.
- Schud geen handen.
- Was vaak en goed je handen.
- Hoest en nies in je elleboog.
- Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes

De maatregelen zijn nodig voor een snelle toename van het aantal besmettingen en de toenemende druk op de zorg. Op vrijdag 12 november worden de regels opnieuw geëvalueerd.

Er zal vanuit De Gemeente strenger gehandhaafd worden op bovenstaande regels en de boetes zullen ook forser worden bij het niet naleven hiervan. Laten we met elkaar de verantwoordelijkheid hiervoor nemen. Up-date 04-10-2021


Ook al is de 1,50 maatregel komen te vervallen, blijf de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie.

- Was vaak en goed je handen
- Hoest en nies in je elleboog
- Geef elkaar de ruimte. 1,50 meter blijft een veilige afstand
- Schud geen handen
- Zorg voor voldoende frisse lucht
- Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen 

In november kijkt het kabinet hoe het gaat en welke regels dan nog nodig zijn. Als er eerder weer meer besmettingen komen zullen er eventueel ook eerder weer nieuwe maatregelen worden genomen.


Up-date 24-09-2021

Vanaf 25 september kan er weer meer in Nederland. De 1,5 meterregel mag los gelaten worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Als gevolg van de nieuwe coronaregels van de rijksoverheid heeft het bestuur de bestaande coronaregels binnen Verburch Tennis als volgt aangepast:

1. Op onze buitenbanen en in de sporthal kan zonder beperkingen weer worden gesport. De 1,5 meter afstand komt te vervallen.
2. De openingstijden van ons clubhuis zijn tussen 09.00 uur ’s ochtends en 00.00 uur ’s avonds. De bar sluit om 23.30 uur.
3. Een coronatoegangsbewijs is uitsluitend noodzakelijk wanneer men het afgehaalde of bestelde eten en drinken nuttigt in de afgescheiden horecaruimte. In ons clubhuis zal deze ruimte worden zichtbaar gemaakt. 
4. In ons clubhuis zal een doorgangsroute met schermen worden aangebracht om het eten en drinken af te halen en mee te nemen naar het terras. Hiervoor is geen coronatoegangsbewijs nodig. Plaatsnemen op ons terras mag zonder coronatoegangsbewijs.
5. Biljarten is mogelijk zonder coronatoegangsbewijs. De punten 2 t/m 4 blijven van toepassing.
6. Het bekijken van sportwedstrijden op onze TV-schermen is toegestaan.
7. Tijdens competitiewedstrijden en toernooien zal geen entertainment worden aangeboden.
8. Het bestuur en overige commissieleden zullen indien nodig en gewenst leden en buitenstaanders vriendelijk vragen hieraan hun medewerking te verlenen.
9. Onze kaderleden zijn ook clubleden en geen politieagenten. Spreek ze daarom aan als clubleden. Verburch Tennis is een vereniging van, voor en door leden.
10. Als de situatie uit de hand dreigt te lopen, kan iedereen zich wenden tot een bestuurslid of een barmedewerker. Deze zal dan handelen naar bevind van zaken.
11. Het bestuur vraagt ieder lid en bezoeker zich te houden aan dit bestuursbesluit.
12. Dit besluit treedt in werking op 25 september 2021 en zal voortduren totdat de rijksoverheid een nieuw besluit in het kader van Covid-19 heeft genomen. 

Wij rekenen op jullie medewerking!

Het Bestuur


Up-date 14-08-2021


Alle huidige maatregelen blijven gehandhaafd tot en met 19 september (alleen wat betreft de scholen volgen er aangepaste maatregelen vanaf 30 augustus). Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten en er dus meer versoepelingen mogelijk zijn voor de rest van Nederland. 


Up-date 14-07-2021

Het kabinet heeft vrijdagavond 9 juli aangekondigd met ingang van zaterdag 10 juli de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te verscherpen. Voor het tennissen zelf heeft dit geen gevolgen. En publiek bij wedstrijden of trainingen blijft welkom, maar moet een vaste zitplaats hebben op 1,5 meter afstand van elkaar. Horeca mag open blijven, maar niet langer dan middernacht. De aanscherping is nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen. De maatregelen gelden tot en met 13 augustus 2021.

Voor ons betekent dit dat de bar om 23.30 uur sluit en het clubhuis om 24.00 uur wordt gesloten.

Up-date 02-07-2021

Bestuursbesluit coronamaatregelen binnen Verburch Tennis

1. Op onze accommodatie (entree, clubhuis, terras en overige buitenruimten) wordt van iedereen medewerking gevraagd zich te houden aan de 1,5 meter maatregel.
2. Het bestuur en overige commissieleden zullen indien nodig en gewenst leden en buitenstaanders vriendelijk vragen hieraan hun medewerking te verlenen.
3. Onze kaderleden zijn ook clubleden en geen politieagenten. Spreek ze daarom aan als clubleden. Verburch Tennis is een vereniging van, voor en door leden.
4. Het bestuur heeft de volgende voorbereidingen getroffen:

Clubhuis. Er is voldoende ruimte om plaats te nemen op tenminste 1,5 meter van elkaar. Indien nodig zal ook de ruimte waar het biljart staat opgesteld, worden voorzien van tafels en stoelen. Bij de entree en op alle tafels liggen kaartjes met het verzoek de 1,5 meter in acht te nemen. Ontsmettingsmiddel is aanwezig bij de entree en men kan zich aldaar, hoewel niet verplicht, registreren.
Terras. Twee tafels op het terras zijn verder uit elkaar gezet met een parasol, zodat niet iedereen onder het zonnescherm behoeft plaats te nemen.
Middenterrein. Vele tafels met stoelen, banken en twee grote parasols zijn neergezet om de 1,5 meter zoveel mogelijk te respecteren. 

5. Het is niet toegestaan te dansen in het clubhuis en op het terras.
6. Als de situatie uit de hand dreigt te lopen, kan iedereen zich wenden tot een bestuurslid of een barmedewerker. Deze zal dan handelen naar bevind van zaken.
7. Het bestuur vraagt ieder lid en bezoeker zich zo veel mogelijk te houden aan dit bestuursbesluit.
8. Dit besluit treedt in werking op 1 juli 2021 en zal voortduren totdat de rijksoverheid een nieuw besluit in het kader van Covid-19 heeft genomen. 

Wij rekenen op uw medewerking. 

Bestuur, 30 juni 2021


Up-date 21-06-201

Nieuwe versoepelingen per zaterdag 26 juni

- Publiek is weer welkom
- Officièle club overstijgende wedstrijden zijn weer mogelijk (binnen en buiten)
- Het clubhuis mag weer open tot 24.00 uur (in het weekend anders)
Wel blijven vaste zitplaatsen verplicht en 1,50 afstand gelden
- Registratie blijft verplicht (behalve voor tennissers, biljarters en barmedewerkers)
- Alles basis maatregelen blijven van kracht
- De 1,50 meter afstand blijft de norm voor volwassenen

Kortom; ons clubleven kan weer tot bloei komen!

Vergeet je niet aan te melden voor de diverse activiteiten en toernooien van de Restyled Opening Days op vrijdag 9 juli t/m zondag 11 juli. Op zaterdag 10 juli een Bye Bye Corone Pubquiz (online). 

Volg de algemene richtlijnen van het RIVM
- Bij milde verkoudheid- of griepklachten blijf je thuis.
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (boven 38 graden) of benauwdheidsklanten heeft.
- Houd ALTIJD 1,5 meter afstand.
- Was (desinfecteer) vaker je handen.


Up-date 03-06-2021

Clubhuis ook weer open vanaf zaterdag 5 juni
Op werkdagen van 9.00 - 22.00 uur (tennissen blijft mogelijk tot 23.00 uur)
Op zaterdag van 9.00 - 18.00 uur (tennissen blijft mogelijk tot zonsondergang)
Op zondag van 9.00 - 13.00 uur (tennissen blijft mogelijk tot zonsondergang)
(tijdens de zomervakantie kan dit weer anders zijn)

Wel moet het clubhuis om 22.00 uur ook echt gesloten zijn, dus na 21.40 uur zal er niet meer geschonken worden. Ditzelfde geldt voor het terras.

Omdat er nog een legionella-check gedaan wordt in de kleedkamers zullen deze op 5 juni NOG NIET open gaan. Dit zal (naar wij hopen) een weekje later worden.

Uiteraard zijn er aan de openstelling van ons clubhuis nog wat Corona-maatregelen verbonden zoals hieronder vermeldt. 

Het Kabinet zal op 22 juni besluiten of er (op dit moment) vanaf 30 juni nog meer versoepelingen mogelijk zijn. De vooruitzichten hiervoor zijn postief op dit moment!


Corona-regels openstelling clubhuis

Volg de algemene richtlijnen van het RIVM
- Bij milde verkoudheid- of griepklachten blijf je thuis.
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (boven 38 graden) of benauwdheidsklanten heeft.
- Houd ALTIJD 1,5 meter afstand.
- Was (desinfecteer) vaker je handen.

Verder
- Het clubhuis gaat vanaf 5 juni open van 9.00 - 22.00 uur (na 21.40 uur mag er niet meer besteld worden)
- Ook het terras moet om 22.00 uur gesloten zijn.
- Wij vragen iedereen vriendelijk om in ons clubhuis een mondkapje te dragen bij het lopen (bij het zitten hoeft dit niet).
- Het aantal stoelen geeft aan hoeveel personen maximaal aanwezig mogen zijn (50 personen per clubhuis of per terras).
- Er mogen maximaal 4 personen aan een tafel plaatsnemen ivm de 1.50 meter afstand.
- In het clubhuis mag je alleen zitten en dus niet staan (behalve voor het doen van een bestelling aan de bar).
- Er staan desinfecterende middelen in ons clubhuis, om de tafel waaraan je hebt gezeten te desinfecteren.
- Bij voorkeur contactloos betalen met je pinpas.
- Zet gebruikte glazen, kopjes e.d. altijd terug op een fustkar.
- De kleedkamers gaan weer open zodra een controle op legionella de komende week is gedaan (zal dus weekje later zijn als 5 juni).
- Wij vragen bezoekers (anders dan tennissers, biljarters en barmedewerkers) zich te registreren via de QR-code of invulbriefjes.
- Biljarten is ook weer mogelijk volgens de voorwaarden die bij de contactpersoon van de biljarters bekend is.
- De barmedewerkers zijn gemotiveerd om iedereen van een drankje te voorzien. Zij zijn ook toezichthouder. Respecteer de regels zodat we er samen een gezellige ambiance van kunnen maken.

We zullen er hierbij rekening mee moeten houden dat naast onze barmedewerkers overdag, onze barvrijwilligers ook weer worden ingedeeld op de avonden en in het weekend. Zij komen (na een behoorlijke tijd zonder bardienst) meteen terecht in een vernieuwde omgeving. Geef ook hen even de tijd om aan deze nieuwe situatie te wennen.

Er kunnen van tijd tot tijd wellicht nog aanpassingen komen, dus houd de website en nieuwsbrieven in de gaten.Up-date 22-05-2021

Aanvulling richtlijnen terras open
Graag het vriendelijk verzoek om een mondkapje te dragen in ons clubhuis.

De biljarters mogen ook weer gebruiken maken van het biljart in ons clubhuis. Echter wel met maximaal 2 personen tegelijk en de overige aanwezigen/wachtende zitten ten aller tijden buiten op het terras. Meer info en de contactpersoon kijk hier


Up-date 16-05-2021

Terras kan weer open vanaf woensdag 19 mei (9.00 - 20.00 uur)
(in het weekend tot 13.00 uur)

Uiteraard zullen we met elkaar moeten zorgen dat dit ook goed blijft gaan en dat er binnenkort hopelijk nog meer versoepelingen mogelijk zijn. 

Volg de algemene richtlijnen van het RIVM
- Bij milde verkoudheid- of griepklachten blijf je thuis.
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (boven 38 graden) of benauwdheidsklanten heeft.
- Houd ALTIJD 1,5 meter afstand.
- Was (desinfecteer) vaker je handen.

Verder
- Het aantal stoelen op het terras, geeft aan hoeveel personen maximaal aanwezig mogen zijn. Verplaats géén stoelen en meubilair!
- Op het terras mag je alleen zitten en dus niet staan.
- Kom alleen in het clubhuis voor het doen van een bestelling aan de bar.
- Er mag maar 1 persoon tegelijk in het clubhuis komen.
- Bij voorkeur contactloos betalen met je pinpas.
- De toiletten gaan ook weer open van 9.00 - 20.00 uur (in het weekend tot 13.00 uur) (de kleedkamers blijven gesloten)
- Er staan desinfecterende middelen, om de tafel waaraan je hebt gezeten (of eventueel ook gaat zitten) te desinfecteren. Ons vriendelijke verzoek dit ook te doen.
- Zet gebruikte glazen, kopjes op het karretje bij de deur (breng deze dus niet terug naar de bar).
- als het gaat regenen mag er NIET binnen geschuild worden. Het clubhuis wordt dan gesloten en het zonnescherm gaat omhoog. Eventueel is schuilen in de centrale hal van het Verburch Sportcentrum mogelijk of ga naar huis. Dat is voor iedereen het meest veilig. 
- Het terras is alleen toegankelijk op registratie. Tennissers zijn al geregistereerd door af te hangen op de tennisbox en barmedewerkers staan al op de barlijst. Voor andere aanwezigen zullen er vanaf zaterdag QR-codes aanwezig zijn om te registreren. 

Fijn dat we naast het tennissen elkaar ook weer kunnen ontmoeten op het terras!

Up-date 24-04-2021
Het kabinet kondigt klein versoepelingen aan veronder het vervallen van de avondklok.

Vanaf woensdag 28 april is er geen avondklok meer en kunnen we weer tennissen tot 23.00 uur.

Het clubhuis en ook het terras gaan voorlopig nog niet open.


Up-date 28-03-2021

Het kabinet heeft dinsdag 23 maart aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 20 april. Tennis met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan, maar clubhuizen, kleedkamers blijven gesloten en wedstrijden spelen is verboden. De avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in, vanaf 22 uur. Dit betekent dat tennis in de avond langer mogelijk is. Tennissen blijft alleen buiten mogelijk, dus niet in de sporthal en publiek is niet toegestaan.

Op dinsdag 13 april maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 20 april.


Up-date 10-03-2021
Het kabinet heeft maandagavond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen vanaf 27 jaar. Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.

De Tennisbox zal vanaf 16 maart ook weer ingesteld worden op 45 minuten voor dubbels en 30 minuten voor enkel.

De Ranglijstcompetitie zal in verband met de aanhoudende avondklok niet meer worden vervolgt. 


Up-date 27-02-2021

Het kabinet heeft een aantal versoepelingen aangekondigd per 3 maart. Zo is sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Maatregelen blijven echter nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken. De avondklok blijft gelden t/m maandag 15 maart en het clubhuis blijft ook nog gesloten. Maandag 8 maart zal het kabinet bekend maken hoe het verder gaat in de periode na 15 maart. Voor onze jeugd en jongeren t/m 26 jaar betekent dit dat zij dus met 4 personen op een baan mogen tennissen door in elk geval tenminste 2 pasjes door de Tennisbox te halen (4 pasjes lukt op dit moment niet). De speeltijd houden we vooralsnog nog op 30 minuten (zowel voor enkel als dubbel). 

De KNLTB heeft inmiddels bekend gemaakt dat de voorjaarscompetitie in elk geval een maand wordt verschoven naar mei, juni en begin juli. Normaal zou deze deze compettiie begin april starten. 


Up-date 09-02-2021 
De avondklok wordt verlengd tot vooralsnog 3 maart 4.30 uur. Dat betekent dat tot die tijd 's avonds de baanverlichting om 20.45 uur (automatisch) uitgaat. Dit geldt uiteraard nadat de sneeuw is verdwenen en we weer kunnen tennissen. Op dit moment is het hele tennispark nog gesloten in verband met de sneeuw. In het weekend sluit het tennispark na zonsondergang. 


Up-date 23-01-2021 - Avondklok
Er wordt een avondklok vanaf 21.00 uur ingesteld per zaterdag 23 januari (dit loopt sowieso door t/m dinsdag 9 februari)

De baanverlichting zal dan om 20.45 automatisch uitgezet worden. Zorg dan dus dat je van de baan bent. Even nadien zal het Tennispark ook afgesloten worden. 

In het weekend sluit het Tennispark als gebruikelijk na zonsondergang. 


Up-date dinsdag 12-01-2021
Premier Rutte en minister De Jonge hebben tijdens de persconferentie deze avond aangegeven dat de coronamaatregelen zoals deze de afgelopen weken al golden worden verlengd met drie weken; in elk geval t/m dinsdag 9 februari. Dit betekent dat ook alle regels die de afgelopen weken golden op ons Onings Tennispark blijven gelden (zie de up-dates van 14-12-2020 en 28-12-2020).

Aanvullend hierop : er lijkt de komende dagen wat vorst in de lucht te hangen en wat heeft dit te betekenen voor het tennissen op ons tennispark?

Er mag NIET getennist worden als er sneeuw op de banen ligt. Dit in het behoud van onze banen. Als het licht vriest is tennissen nog wel mogelijk, maar als er ijs op de banen ligt weer niet. Zodra de situatie dit verlangt zullen de mensen van ons parkonderhoud hier naar handelen en aan de redactie laten weten wat er gaat gebeuren en of er getennist kan worden. Houd zelf ook een vinger aan de pols. We doen ons best iedereen zoveel mogelijk op tijd op de hoogte te brengen, maar kunnen het ook niet altijd voorkomen als het eens nèt mis loopt. Wij laten veranderde ontwikkelingen zo snel als mogelijk weten op de website - bij openingstijden -  en/of via Facebook.

Up-date maandag 28-12-2020
We willen iedereen er nogmaals op wijzen dat op dit moment (in elk geval t/m 19 januari) allen enkelspel mogelijk is.

Wordt er toch gedubbeld dan is dat voor eigen risico en kan dit (persoonlijke!) boetes (95 euro) vanuit de Gemeente tot gevolg hebben en ook forse boetes (4000 euro) aan de vereniging zelf. Het kan zelfs tot gevolg hebben dat we het hele tennispark moeten sluiten. 


Up-date maandag 14-12-2020
Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown. Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten (alleen enkelspel dus).
De ranglijstcompetitie komt hiermee dus ook te vervallen tot tenminste 19 januari. 

- Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, alleen buiten.

- Tennis in een binnen accomodatie is niet toegestaan (de competitie in de sporthal wordt dus ook stilgelegd). 

- Over het vervolg van de lessen zullen de trainers contact opnemen met diegene die les krijgen.


Up-date woensdag 18-11-2020

Vanaf donderdag 19 november 9.00 uur is DUBBELEN WEER MOGELIJK! Daarnaast is ook trainen met 4 personen op een baan weer toegestaan. Helaas blijft ons clubhuis nog gesloten zoals het ook de afgelopen weken was. Houd je wel aan ALLE bekende maatregelen en denk er ook aan om met de klok mee te draaien bij het wisselen van een baanhelft. Dit zorgt er voor dat we minder (vaak) dicht bij elkaar komen bij de bankjes, wat ook weer minder risico's geeft. Hou vol en blijf gezond! En veel tennisplezier uiteraard.


Up-date woendag 4-11-2020
Per woensdag 4 november 22.00 uur - geen dubbelspel meer de komende 2 weken (vanaf 18 jaar).

Wordt er toch gedubbeld dan is dat voor eigen risico en kan dit (persoonlijke!) boetes (95 euro) vanuit de Gemeente tot gevolg hebben en ook forse boetes (4000 euro) aan de vereniging zelf. Het kan zelfs tot gevolg hebben dat we het hele tennispark moeten sluiten. 


Wij laten over 2 weken weten wanneer er weer gedubbeld kan worden.

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en padel. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend.

Alle nog lopende interne competities worden hiermee ook stilgelegd, in elk geval voor de komende 2 weken. 

Wat betreft de training is dit in beperkte vorm nog wel mogelijk en de trainers zullen de lessers hier nader over informeren.

Wederom erg jammer dat we weer een nieuwe maatregel kenbaar moeten maken, maar alleen samen houden we Corona buiten de deur en alleen samen kunnen we de cijfers zo snel mogelijk laten dalen. Hopelijk kunnen de maatregelen na 2 weken weer afgeschaald worden. 


Up-date vrijdag 16-10-2020 - 15:32 uur
Clubhuis helemaal gesloten zowel overdag als 's avonds (ook voor toiletbezoek) - De baanverlichting zal wel aangezet worden.

Op de persconferentie van dinsdag 13 oktober van ons Kabinet zijn er flinke nieuwe maatregelen afgekondigd per woensdag 14 oktober 22.00 uur. Wat dit voor gevolgen gaat hebben op onze tennisvereniging kan je onderstaand vinden, voor zover op dit moment bekend.

KNLTB Najaarscompetitie vervolg (alle leeftijden)
De KNLTB heeft besloten om de KNLTB Competitie 2020 per direct te beèindigen, zowel voor de jeugd als voor de senioren.

Ranglijscompetitie
Kijk hier verder voor het vervolg van de Ranglijstcompetitie

Tenniscompetities in de sporthal
Tennissen in de sporthal blijft mogelijk Overigens zijn inmiddels ook de ventilaties in de sporthal officieel goedgekeurd en Corona-proef. Daarnaast worden ook extra buitendeuren open gezet voor voldoende ventilatie. 

Tennis op de vereniging t/m 17 jaar
Vrij spelen blijft mogelijk op de gebruikelijke tijden die bekend zijn voor de jeugd en junioren en op de gebruikelijke tijden dat ons Tennispark geopend is. Blijf daarbij vooral ook afhangen op de Tennisbox. 

Vervolg jeugdlessen; loopt gewoon door zoals gepland.


Tennis op de vereniging vanaf 18 jaar
Vrij tennissen blijft mogelijk op de gebruikelijke tijden waarop ons Tennispark geopend is. De maximale groepsgrote is 4 personen. Er kan dus ook gedubbeld worden. 

Wij vragen iedereen vooral te blijven afhangen op de Tennisbox (het halletje bij de entree blijft geopend), want dit is noodzakelijk voor de verplichte Corona-registratie en ook voor de baanregistratie. 

De tennislessen lopen door zoals gepland. Daar waar dit anders is (bijvoorbeeld in verband met groepsgrote) zal de trainer hierover contact opnemen. 


Clubhuis open/gesloten (toiletten/kleedkamers?)
Vanaf vrijdag 16 oktober 19.00 uur zal het Clubuis zowel overdag als 's avonds helemaal gesloten zijn. Er kan dan ook geen gebruik meer worden gemaakt van de toiletten. Eventueel kan er in de tussentijd gebruik worden gemaakt van de faciliteiten in de sporthal. Daar is ook een AED aanwezig in de centrale hal. 

Het halletje bij de entree van ons Clubhuis blijft open om af te schrijven op de Tennisbox, wat ook noodzakelijk is voor de verplichte Corona-registratie en de baanregistratie. Blijf dit dus vooral doen. 

Ook zal de baanverlichting 's avonds aangezet worden.

Tennispark open/gesloten voor vrij tennissen
Het Tennispark blijft geopend volgens de gebruikelijke tijden. Kijk hier voor meer informatie

Algemeen
Publiek en andere bezoekers zijn niet toegestaan

Nogmaals het verzoek om GEEN tassen op bankjes te zetten. Hierdoor is er minder ruimte op de bankjes over om te zitten en dus is 1,5 meter afstand houden lastiger.

Draai met de klok mee met het wisselen van speelhelft, zo voorkom je dat je te dicht bij elkaar in de buurt komt.

Ga na het tennissen meteen naar huis en blijf niet op het Tennispark hangen.


Houd je ten alle tijden aan de algemene maatregelen zoals houd altijd 1,5 meter afstand, was (desinfecteer) vaker je handen, vermijd drukte, blijf thuis bij ziekte en verkoudheid (of bij ziekte van iemand in je huishouden), schud geen handen en geef geen high-five.

Zelf meegenomen drankjes en etenswaren zijn niet toegestaan.

Wij wensen iedereen veel tennisplezier tijdens het vervolg. Hopelijk kunnen we blijven tennissen en ALLEEN SAMEN KOMEN WE HIERDOOR HEEN! Iedreen enorm bedankt voor de medewerking. Onze gezondheid staat voorop en we moeten hierin onze verantwoordelijkheid nemen. 


Up-date dinsdag 06-10-2020

Tijdens de Corona-periode - en sinds de nieuwe maatregelen van 30 september -  is er geen pasjesruilen meer. Zodra de maatregelen weer wat versoepelen zullen we dit opnieuw bekijken. 

Dit is een hele nare periode waar we allemaal zo goed mogelijk doorheen moeten zien te komen en vanuit het bestuur worden de beslissingen zo goed mogelijk genomen, ook al is het niet altijd eenvoudig om dit voor iedereen het beste te doen. Wij hopen op ieders begrip en hopen ook snel weer op betere tijden en dat ons clubhuis en de bar wel weer open kunnen. Alleen samen gaan we hier GOED doorheenkomen! 


Up-date donderdag 01-10-2020
De nieuwe Corona-maatregelen die per 29 september 18.00 uur zijn ingegaan hebben voor ons Tennispark ook tot gevolg dat er wat wijzingen zijn in de speeltijden van de KNLTB najaarscompetitie, met name in het weekend. De teams zullen veelal in de ochtend gaan spelen en er zullen dan op zaterdagmorgen en zondagmorgen zeer beperkt (1 baan) banen beschikbaar zijn voor vrij spelen. Lees hier meer over de baanbezetting tijdens de competitie.


Up-date woendag 30-09-2020

Wat betreft de KNLTB najaarscompetitie heeft de KNLTB ondestaande nu bekend gemaakt en de teams zullen nog nader worden geinformeerd vanuit onze competitieleiders (VCL-ers). 

Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen (wat slechts voor individueel bedoeld is en niet om teams mee te ontvangen). De toiletten van ons clubhuis zijn open. Als de wedstrijden klaar zijn verlaat iedereen zo snel mogelijk het tennispark. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.

De Aardwarmte Vogelaer Ranglijstcompetitie (onze eigen wintercompetitie) zal zoals gepland dinsdag 6 oktober starten voor de heren en woensdag 7 oktober voor de dames. Kijk hier voor de indeling. 

Wij willen nog benadrukken dat ten alle tijden de bedoeling is dat je na het spelen van een wedstrijd (of wedstrijden) het Tennispark zo snel mogelijk verlaat. Dit geldt zowel voor de competiites als voor het vrij spelen. 


Up-date dinsdag 29-09-2020
Deze nieuwe maatregelen gelden in elk geval voor de komende 3 weken

Corona Update - geen publiek bij sportwedstrijden en sportkantines dicht
Het kabinet heeft op 28 september in de persconferentie aangekondigd dat opnieuw landelijke maatregelen getroffen worden in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen stijgt snel in het grootste deel van Nederland en ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. Veel mensen en sport- en horecalocaties hebben zich goed aan de richtlijnen gehouden, ook tennisverenigingen. Maar het is niet genoeg om de verspreiding van het virus in te dammen. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Voor onze vereniging heeft dit het volgende te betekenen :  

Ons clubhuis/bar sluit dinsdag 29 september om 18.00 uur en zal alleen nog geopend zijn voor toiletgebruik. (de kleedkamers zijn dan dus ook gesloten). Er is wel een toezichthouder aanwezig. 

Er kan dan ook niet meer gebiljart worden.

Er is geen publiek bij sportwedstrijden welkom en ook geen andere bezoekers op ons Onings Tennispark. Er kan dus alleen getennist worden.

We begrijpen dat de maatregelen ook de nodige vragen oproepen wat betreft de KNLTB Competitie. Vanuit de KNLTB wordt hier op dit moment over nagedacht, ook in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Wij hopen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te hebben. Houd hiervoor ook de website van de KNLTB in de gaten.

Ons Onings Tennispark blijft wel geopend volgens de (vooralsnog) gebruikelijke openingstijden en er kan dus gewoon getennist worden en gewoon afhangen op de Tennisbox bij de entree, ook voor een juiste Corona-registratie. 

Uiteraard gelden ten alle tijden de algemene Corona-maatregelen zoals afstand houden, vermijd grote druktes, handen wassen etc.

Uiteraard hopen we snel weer ons clubhuis en de bar de kunnen openen, maar we hopen ook dat het Corona-virus snel weer onder controle komt en dat we allemaal gezond blijven; alleen samen komen we hier doorheen! Houd de laatste up-dates in de gaten, want deze kunnen dagelijks worden aangepast. 

Up-date woensdag 09-09-2020
De 'R' in de maand - De herfst/winter komt eraan en dus zitten we weer meer binnen. Aangezien ventilatie van essentieel belang om het Corona-virus onder controle te houden hebben we nu ook de roosters open gezet in ons clubhuis en zal de afzuiging altijd op 5 staan. Daarnaast zullen we, mochten het bestuur en/of onze barmedewerkers hier aanleiding toe zien, zo nu en dan een buitendeur open zetten om voldoende ventilatie en frisse lucht te waarborgen. Houd hier dus rekening mee en zorg eventueel dat je wat warmer gekleed bent dan je misschien normaal gewend bent, ook binnen in ons clubhuis. Help ons de herfst en de winter goed door te komen en alleen samen houden we Corona buiten de deur!

Bezoekersregistratie - Vanaf heden moeten wij ook vanuit het RIVM alle bezoekers registreren die een bezoek brengen aan ons tennispark. Dit voor contactonderzoek mocht dit nodig zijn. Hiervoor liggen nu dan ook checklisten in ons clubhuis meteen rechts van de entree op de hoge tafel (niet in het halletje). Wij vragen ALLE bezoekers aan ons tennispark om deze checklist in te vullen en in de verzamel box te deponeren. Het kan ook zijn dat een van onze barmedewerkers jullie of andere bezoekers hierop wijst. De gegevens worden 14 dagen bewaard voor de GGD en handhaving. Na deze 14 dagen worden de formulieren vernietigd. Een aantal groepen zijn reeds op een andere manier geregistreerd en hoeven dus GEEN checklist in te vullen, namelijk: 

NIET voor tennissers die afhangen op de Tennisbox
NIET voor biljarters die vooraf hebben gereserveerd in het boek
NIET voor bardienstmedewerkers die op dat moment bardienst hebben


Up-date zondag 23-08-2020
Wij zijn klaar met het Corona-virus, maar het Corona-virus is nog niet klaar met ons. Het aantal besmettingen neemt toe en leden van het Kabinet kwamen eerder terug van vakantie om de 'touwtjes' weer strakker aan te halen. Niet omdat zij dit zo graag willen, maar voor onze gezondheid, om de aantallen op de IC's behapbaar te houden en ook om te zorgen dat de economie geen grotere klappen krijgt die die al heeft gehad. En hetzelfde geld natuurlijk ook voor ons.

Ook wij willen graag blijven tennissen, allemaal gezond blijven en ook onze financiële huishouding is niet onuitputtelijk. Ook wij zijn afhankelijk van een beetje behoorlijke baromzet en ook wij hebben ongeveer 3 maanden niet kunnen tennissen en dus ook geen baromzet gehad. Gelukkig gaat alles bij ons als tennisvereniging nu nog goed en hebben we geluk gehad dat we als niet-contactsport als een van de eerste sporten weer aan de 'slag' konden vanaf mei/juni. Ook houdt een groot deel van onze tennissers zich netjes aan alle maatregelen, helemaal super! Wij hopen dit zo te kunnen houden en dat we daarnaast ook met elkaar weer even wat 'scherper' worden.

We zien soms ook dat het handhaven van de maatregelen niet zo goed gaat en mocht er controle komen, dan kan dit ons op flinke boetes komen te staan. Dit willen uiteraard allemaal voorkomen.

Fijn als je onze maatregelen nog een keertje wilt lezen en dat we ons ervan bewust blijven dat het Corona-virus nog steeds rond circuleert. We zouden eigenlijk vooral willen zeggen; hou vol, hou een beetje rekening met elkaar en alleen samen komen we hier doorheen!


Up-date dinsdag 07-07-2020
Per 7 juli starten we weer met het pasjesruilen op dinsdagmorgen
Per 12 juli starten we weer met het pasjesruilen op zondagmorgen

Op de maandagavond wachten we nog met pasjesruilen, omdat het dan ook al erg druk is met vrij spelers.


Up-date maandag 29-06-2020
Vanaf 1 juli gaat ons Clubhuis (en bar) en ook het Terras weer open! Er kan dan dus weer een drankje genomen worden. Uiteraard blijven er voorwaarden en regels aan verbonden. Uiteraard hopen en verwachten wij dat iedereen zich aan deze regels houdt, zodat we het Corona-virus buiten de deur houden en een nieuwe lockdown niet nodig is.

Volg de algemene richtlijnen van het RIVM
- Bij milde verkoudheid- of griepklachten blijf je thuis.
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (boven 38 graden) of benauwdheidsklanten heeft.
- Houd ALTIJD 1,5 meter afstand.
- Was (desinfecteer) vaker je handen.

Verder
- Volg de aangegeven looproute op het terras en in het clubhuis.
- Het aantal stoelen, zowel in het clubhuis als op het terras, geeft aan hoeveel personen maximaal aanwezig mogen zijn. Verplaats géén meubilair!
- Op het terras en in het clubhuis mag je alleen zitten en dus niet staan; ook niet aan de bar dus, behalve voor het doen van een bestelling.
- Op een aantal plekken in het clubhuis staan desinfecterende middelen, om de tafel waaraan je hebt gezeten (of eventueel ook gaat zitten) te desinfecteren. Ons vriendelijke verzoek dit ook te doen.
- Bij voorkeur contactloos betalen met je pinpas.
- Zet gebruikte glazen, kopjes e.d. altijd terug op de bar.
- De barmedewerkers zijn gemotiveerd om iedereen van een drankje te voorzien. Zij zijn ook toezichthouder. Respecteer de regels zodat we er samen een gezellige ambiance van kunnen maken.

Up-date 28-06-2020
Het Jumbo Summer Tennis Event gaat dit jaar niet door. Het toernooi staat in het teken van sporten met daarnaast muziek en entertainment. Met de aanpassingen in en rond het park kunnen we dit niet bieden hoe graag we dit ook zouden willen. We kijken uit naar volgend jaar om er dan een knallend toernooi en feestje van te maken.


Up-date zaterdag 20-06-2020
Het Tennispark blijft per 14 juni ook weer op zondagmiddag open, dus er kan dan weer getennist worden. Het Clubhuis is wel gesloten vanaf 14.00 uur.

 

Up-date zaterdag 13-06-2020
Wij hadden een eerste hoop dat we de bar op 1 juni open konden doen, maar dat is niet gelukt. Op dit moment zijn we in volle voorbereiding om op 1 juli weer open te kunnen met de bar. De diverse vergunningen en verordeningen hiervoor hebben we op dit moment in huis, maar hier hangen ook wel weer tal van voorwaarden en regels aan vast waar we ons aan moeten houden. We gaan de komende dagen en weken bekijken wat er voor ons wel/niet haalbaar is. En uiteraard hangt alles af hoe wij hier als tennisleden en met elkaar mee omgaan en of we ons ook aan deze regels gaan houden. In elk geval is bij ons er alles op gericht om dit te realiseren, ook al kan het zijn dat we eerst alleen starten met consumpties buiten op het terras. Daarnaast zijn we ook nog afhankelijk van de corona-cijfers en de adviezen die komen vanuit de RIVM en de regering. Op 23 juni zal er weer een persconferentie zijn waarbij wordt aangegeven welke zaken er per 1 juli versoepeld kunnen worden. 


Up-date zaterdag 30-05-2020
Helaas, onze bar kan nog niet open vanaf 1 juni. De maatregelen genomen door het kabinet zijn voor ons leidend. Tot nu toe is er voor ons heel weinig verandert behalve dat jongeren tot 18 jaar vanaf 1 juni de 1,5 meter niet meer hoeven te handhaven. Op de baan welteverstaan, daarbuiten blijft dat van kracht. Onze bar mag vooralsnog niet open. Iedereen had er op gehoopt vanaf 1 juni weer een drankje te kunnen nuttigen in ons clubhuis, maar helaas is dit niet mogelijk. Door een speciale constructie zijn er een aantal verenigingen in het Westland die dit wel mogen, maar wij voldoen - net zoals de meerderheid van de Westlandse clubs - niet aan die voorwaarden. Dus moeten wij schikken, ook al zijn we nog wel steeds in overleg met de Gemeente Westland. Vooralsnog zullen we moeten wachten tot 1 juli en moeten de cijfers van het RIVM stabiel blijven. En als we weer mogen schenken zal dat waarschijnlijk ook onder bepaalde voorwaarden  moeten.

Voor alle verenigingen geldt dat we behoorlijk omzetverlies lijden terwijl de kosten gewoon doorlopen. Een omzet derving van 3 a 4 maanden maken we dit jaar niet meer goed. Een aantal van onze plannen die we dit jaar wilden realiseren moeten we dan ook even voor ons uit schuiven; even pas op de plaats. Gelukkig kunnen wij nu weer tennissen en is ons tennispark weer open, dus dat biedt perspectief. Er zijn genoeg sporten waarbij dit nog niet mogelijk is of die zitten tegen de zomerstop aan. Hopelijk zal onze Minister President volgende week aankondigen dat we 15 juni wel mogen schenken, maar voor nu zullen we nog even geduld moeten hebben. 

Met betrekking tot het terras zijn we nog aan het uitzoeken wat wel en niet mag qua inrichting en of we misschien toch een aantal stoelen neer kunnen zetten. Tot nader bericht blijft de situatie zoals het nu is. We kunnen het jammer genoeg niet leuker maken.

Net zoals de overheid herhalen wij nogmaals: 
Was regelmatig je handen,
Nies in de binnenkant van je elleboog,
Blijft thuis als jij of je huisgenoten je niet goed voel(en)
Volg die paar extra richtlijnen!!!
Op het park op: draaien met de klok mee,
Geen tassen op de banken zodat men op de uiterste punt van de bank kan zitten en zodoende de 1,5 meter aan houdt
En kom niet te vroeg op je afspraak en ga na afloop direkt weg!

Wij hopen binnenkort weer nieuwe (betere) berichten te kunnen brengen en voor nu een goed Pinksterweekend!


Up-date zaterdag 16-05-2020

Kijk hier voor de openingstijden op Hemelvaart en Pinksteren


Up-date vrijdag 15-05-2020
Fijn dat we weer kunnen tennissen en de eerste dagen zijn goed verlopen.

Wel komt er vanuit de barcommissie een nadrukkelijk verzoek aan iedereen om je aan de regels te houden; volg het protocol op het tennispark, houd 1,50 meter afstand ook als je even moet wachten en doe dit dan zoveel mogelijk op het middenterrein, daar is ruimte genoeg. Dus blijf zo min mogelijk voor het clubhuis hangen.

Ook het verzoek om geen eigen drank mee te nemen na afsloop van het tennissen, ook niet buiten het park of op de parkeerplaats.

Wij hopen dat iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt en hopen ook dat dit zo snel mogelijk weer anders kan en dat we ook weer gezellig een drankje kunnen drinken in ons clubhuis, maar houd je nu aan de regels. Alvast dank jullie wel!Up-date maandag 11-05-2020
De eerste versoepeling is een feit!

Het is vanaf dinsdag 12 mei ook mogelijk om met 4 spelers op een baan te tennissen.


Up-date zaterdag 09-05-2020
Hiep hoi! We mogen weer tennissen, ook de senioren, eindelijk na 8 weken van een gesloten tennispark. Echter kan dit alleen onder bepaalde voorwaarden waarbij we zijn geadviseerd vanuit de KNLTB (na goedkeuring van het NOC*NSF) en de Gemeente Westland.

We openen het Onings Tennispark vanaf maandag 11 mei om 09.00 uur.

Openingstijden (zoals gebruikelijk)
Maandag t/m vrijdag : 09.00 uur t/m 23.00 uur (we sluiten eerder als de banen leeg zijn)
Zaterdag : 09.00 t/m 17.00 uur
Zondag : 09.00 t/m 14.00 uur

Er kan vooralsnog alleen gesingeld worden (dus 2 spelers per baan)

Verder zijn er nog een aantal voorwaarden en regels van toepassing om alles voor iedereen zo veilig mogelijk te houden en om onze gezondheid te beschermen. 

Lees hier verder voor de overige voorwaarden en regels.

 

Up-date donderdag 07-05-2020
Vanaf 11 mei kan er weer getennist worden! Ook door 18-plus. Vanuit het bestuur zijn we nu aan het wachten op een verder advies vanuit de KNLTB. die werkt op dit moment de aanvullende richtlijnen voor tennis voor volwassenen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS neerleggen. Daarna komen zij uiterlijk vrijdagmiddag met informatie aan ons over de stappen die verenigingen moeten nemen richting de Gemeente. Dan kunnen ook tennisverenigingen zich verder voorbereiden. 


Uiteraard zijn we inmiddels al wel met wat eerste voorbereidingen bezig als opruimen, schoonmaken en het park weer spic-en-span maken voor gebruik. Na akkoord van de Gemeente kunnen we de laatste aanpassingen rondom de nieuwe richtlijnen in orde maken. Daarna zullen we jullie informeren of tennissen vanaf 11 mei weer mogelijk is op ons tennispark, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om dit mogelijk te maken. Houdt hiervoor de website, facebook en de nieuwsbrief in de gaten. 


Up-date woensdag 06-05-2020
Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Zo mag iedereen dan weer tennissen en golfen. Het is nog niet toegestaan om wedstrijden te organiseren, geen gezamenlijke kleedkamers of douches en clubhuizen blijven gesloten. We informeren je snel over hoe wij dit op ons tennispark vanaf 11 mei gaan organiseren.


Up-date zaterdag 02-05-2020
De KNLTB heeft moeten besluiten om vooralsnog alle toernooien t/m 14 juni sowieso te annuleren. Er zal steeds opnieuw bekeken worden naar aanleiding van de beslissingen vanuit het Kabinet en het RIVM wanneer dit weer opgestart kan worden en waar dit dan in te passen is in de nieuwe 1,5 meter afstand samenleving. 

Up-date zaterdag 02-05-2020
De jeugd t/m 18 jaar kan weer gaan tennissen
en de afgelopen week zijn hier binnen de vereniging diverse acties op ondernomen.

Elke vereniging moet hiervoor een plan indienen bij de Gemeente en dat hebben we vanuit Verburch Tennis dan ook gedaan. Het streven is om vanaf maandag 11 mei de jeugdlessen weer te gaan aanbieden aan de kinderen.

Wat betreft het vrij tennissen voor de jeugd t/m 18 jaar wordt er vanaf volgende week (4 mei, 6 mei, 7 mei en 8 mei tussen 13.00 - 15.00 uur) de mogelijkheid geboden om te komen vrij tennissen in de aanwezigheid van een toezichthouder vanuit de jeugdcommissie. Verdere attentiepunten voor de jeugd...

- Is de kantine gesloten - neem dus eigen bidon met drank en eventueel een snack zelf mee
- Dit betekent ook dat de toiletten niet bereikbaar zijn.  Ga dus thuis voordat je komt tennissen.  Bij hoge nood, vragen aan de toezichthouder.
- Moet je je eigen materiaal meebrengen - markeer je ballen
- Moet je je inschrijven via de Doodle (link is inmiddels gemaild naar de jeugdleden) zodat we weten wie wanneer komt en de maximale bezetting per baan kunnen garanderen.
- Jeugd t/m 12 jaar: max. 4 spelers per baan
- Junioren 13-18 jaar: max. 2 spelers per baan
- Je kunt inschrijven per blok van 1 uur
- Moet iedereen de richtlijnen van de KNLTB & het RIVM volgen zoals onderstaand infographic weergeeft.


Up-date zondag 26-04-2020
Afgelopen dinsdag heeft het Kabinet op advies van het RIVM bekend gemaakt dat, met ingang  van 29 april onze jeugd t/m 18 jaar weer mag sporten. Voor de leeftijdsgroep vanaf 13 jaar zal er anderhalve meter afstand gehouden moeten worden. Hiervoor worden momenteel richtlijnen en voorwaarden opgesteld door de KNLTB en de Gemeente Westland. We verwachten deze begin komende week te ontvangen. We zullen dan vanuit Verburch Tennis gaan kijken hoe we dit op ons tennispark gaan invullen. 

Voor de senioren zijn de maatregelen vooralsnog verlengd t/m 20 mei.

De KNLTB werkt aan een protocol inclusief richtlijnen voor de verenigingen waarbij aandachtspunten voor het park, de baan en de bal worden verwerkt. De richtlijnen en uitvoering worden met NOC*NSF en de VSG (Vereniging Sport & Gemeenten) afgestemd. 

Wel is inmiddels duidelijk dat de voorjaarscompetitie niet meer doorgaat en wordt doorgeschoven naar het najaar. 

Kijk op onderstaande link voor de laatste informatie vanuit de KNLTB

https://www.knltb.nl/

Up-date zaterdag 25 04-2020
Bloemenpracht op ons Onings Tennispark! Zo genieten we er toch nog een beetje van. En een applausje voor de mensen van ons parkonderhoud! Voor ons van ‘Vitaal’ belang!

Up-date donderdag 23-04-2020
En na de bankjes en het buitenmeubilair worden inmiddels ook het binnenmeubilair beetgepakt. Daarnaast hebben de zonnepanelen een schoonmaakbeurt gehad. 


Up-date 20-04-2020
Op de kalender staat het Jumbo toerooi genoteerd van 4 juli t/m 12 juli 2020. We hebben besloten om het toernooi nog niet definitief van de evenementenagenda te halen, maar om het mogelijk te verzetten naar september. In welke week dat zal zijn, is nog niet bekend.

Inspanning op de banen met ontspanning rondom de banen, is hét kenmerk van dit toernooi. Als organisatie willen we alle deelnemers en toeschouwers dit gezellige vooruitzicht niet onthouden. Het Tenis Event Team wenst iedereen sterkte en geduld. Blijf gezond!


Up-date zondag 05-04-2020

Terwijl het tennispark gesloten is op dit moment worden er achter de schermen nog wel onderhoudswerkzaamheden verricht. Zo zijn de mannen - uiteraard op gepaste afstand van 1,50 meter minimaal - van ons parkonderhoud nog druk bezig met het prepareren van de banen en met het onderhouden van de plantjes. Ook zijn de sponsorbankjes inmiddels geverfd (iets wat ook al een tijdje op ons verlanglijstje stond) en zijn ook de bankjes en tafels buiten onder handen genomen. Al met al... van de nood een deugd dus! Super mannen! Hopelijk kunnen we weer snel gebruik maken van ons super verzorgde en goed onderhouden Onings Tennispark!Up-date vrijdag 03-04-2020
Troosteloos beeld; ons tennispark alweer ruim 3 weken gesloten, maar... de vlaggen nog altijd fier in top!
Up-date donderdag 02-04-2020
Inmiddels is besloten om ons geplande 40-jarig Jubileumfeest dit jaar niet op zaterdag 6 juni te laten plaatsvinden. Stel dat we tegen die tijd weer zouden mogen tennissen, dan is een groot feest geven denk nog veel te vroeg. Daarbij komt dat de tijd om een en ander nog te organiseren ook steeds korter wordt. We gaan in een later stadium nadenken over een mogelijke nieuwe datum.


Up-date dinsdag 31-03-2020

Alle maatregelen vanwege het coronavirus zijn inmiddels vanuit het Kabinet verlengt t/m 28 april. Dat betekent dus ook dat ons Tennispark sowieso tot die datum gesloten blijft. De KNLTB besluit na 21 april over de voortgang van de voorjaarscompetitie. 


Up-date zaterdag 28-03-2020

Er is inmiddels besloten om de Start Tennis Actie, welke we de afgelopen jaren met veel succes hebben opgezet, in 2020 niet meer plaats te laten vinden. Deze actie zou starten op 1 april. Wel houden we de mogelijkheid open om aan te melden voor het Zomertennis. Deze actie loopt van 1 juni t/m 31 augustus. Kijk via onderstaande link voor meer info en eventueel aanmelden.

https://www.verburchtennis.nl/zomertennis/


Up-date vrijdag 20-03-2020
Vanuit de KNLTB is inmiddels aangegeven dat de KNLTB Voorjaarscompetitie (en ook het Tenniskids) sowieso wordt verschoven naar begin mei.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Ook de mogelijkheden voor diverse KNLTB VCL- / VTL-cursussen zijn sowieso t/m 6 april komen te vervallen.

Voor meer informatie kijk op www.knltb.nl


Up-date zondag 15-03-2020
De afgelopen week hebben we al besluiten genomen conform de RIVM richtlijnen om verspreiding van het Coranavirus te voorkomen. Ook het advies vanuit de KNLTB heeft hierbij een rol gespeeld. De persconferentie van de RIVM heeft vanmiddag duidelijk gemaakt dat de richtlijnen zijn verscherpt en is er ook een advies gekomen vanuit NOC*NSF. Dit betekent voor ons tennispark het volgende

- Per direct zal ons Clubhuis gesloten worden t/m minimaal 6 april.
- Per direct zullen zowel de tennisbanen als het hek van onze entree gesloten worden t/m minimaal 6 april.
- Al eerder aangegeven vanuit de KNLTB was dat het Tenniskids rood/oranje op zondagmorgen 29 maart niet doorgaat.
- Uiteraard blijven de tennislessen ook on-hold t/m minimaal 6 april.

Hoe het verder gaat met de start van de voorjaarscompetitie en ook het vervolg van de Tenniskids weten we nog niet en we wachten de informatie vanuit de KNLTB af. Zodra hierover meer bekend wordt laten we dit weten.  

We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tussentijdse informatie waar zowel de commissies als het bestuur achter de schermen aan werken. En wij wensen iedereen vooral een goede gezondheid voor de komende weken toe en we hopen elkaar uiteraard snel weer te zien!


Up-date vrijdag 13 maart 2020

Het Clubhuis is vooralsnog geopend volgens de gebruikelijke tijden.


Up-date donderdag 12 maart 2020
In verband met het Coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle extra activiteiten af te lassen op ons Tennispark t/m 31 maart. Waaronder het Open Wintertoernooi (inclusief de feestavond) van 7 t/m 15 maart, De Instuif voor de jeugd 13 maart, de jeugdlessen en ook de Open Tennisdag op 21 maart gaat niet door.

Vooralsnog is vrij spelen wel mogelijk. We blijven de ontwikkelingen volgen en houden jullie op de hoogte. Houdt hiervoor zoveel mogelijk onze Website, de Nieuwsbrieven en ook Facebook in de gaten.

Wij hebben dit besloten in navolging van wat de KNLTB ons heeft geadviseerd.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/

  • ACS Ruitenburg DRV Accountants & Adviseurs Jumbo Boere Makro
  • Rumble IT Westlandse Banen Miko Connecting Lilies Michel Vis Tweewielers John Bruinen Loonbedrijf
  • Duijnisveld