Verburch Tennis en het Coronavirus

Kijk hier voor de voorwaarden en regels in Corona-tijd op ons Tennispark

Voor eventuele vragen over de Corona-maatregelen op ons Tennispark kan je contact opnemen met onze voorzitter Ab Cabral voorzitter@verburchtennis.nl. 

Up-date vrijdag 16-10-2020 - 15:32 uur

Clubhuis helemaal gesloten zowel overdag als 's avonds (ook voor toiletbezoek) - De baanverlichting zal wel aangezet worden.

Op de persconferentie van dinsdag 13 oktober van ons Kabinet zijn er flinke nieuwe maatregelen afgekondigd per woensdag 14 oktober 22.00 uur. Wat dit voor gevolgen gaat hebben op onze tennisvereniging kan je onderstaand vinden, voor zover op dit moment bekend.

KNLTB Najaarscompetitie vervolg (alle leeftijden)
De KNLTB heeft besloten om de KNLTB Competitie 2020 per direct te beèindigen, zowel voor de jeugd als voor de senioren.

Ranglijscompetitie
Kijk hier verder voor het vervolg van de Ranglijstcompetitie

Tenniscompetities in de sporthal
Tennissen in de sporthal blijft mogelijk Overigens zijn inmiddels ook de ventilaties in de sporthal officieel goedgekeurd en Corona-proef. Daarnaast worden ook extra buitendeuren open gezet voor voldoende ventilatie. 

Tennis op de vereniging t/m 17 jaar
Vrij spelen blijft mogelijk op de gebruikelijke tijden die bekend zijn voor de jeugd en junioren en op de gebruikelijke tijden dat ons Tennispark geopend is. Blijf daarbij vooral ook afhangen op de Tennisbox. 

Vervolg jeugdlessen; loopt gewoon door zoals gepland.

Tennis op de vereniging vanaf 18 jaar
Vrij tennissen blijft mogelijk op de gebruikelijke tijden waarop ons Tennispark geopend is. De maximale groepsgrote is 4 personen. Er kan dus ook gedubbeld worden. 

Wij vragen iedereen vooral te blijven afhangen op de Tennisbox (het halletje bij de entree blijft geopend), want dit is noodzakelijk voor de verplichte Corona-registratie en ook voor de baanregistratie. 

De tennislessen lopen door zoals gepland. Daar waar dit anders is (bijvoorbeeld in verband met groepsgrote) zal de trainer hierover contact opnemen. 

Clubhuis open/gesloten (toiletten/kleedkamers?)
Vanaf vrijdag 16 oktober 19.00 uur zal het Clubuis zowel overdag als 's avonds helemaal gesloten zijn. Er kan dan ook geen gebruik meer worden gemaakt van de toiletten. Eventueel kan er in de tussentijd gebruik worden gemaakt van de faciliteiten in de sporthal. Daar is ook een AED aanwezig in de centrale hal. 

Het halletje bij de entree van ons Clubhuis blijft open om af te schrijven op de Tennisbox, wat ook noodzakelijk is voor de verplichte Corona-registratie en de baanregistratie. Blijf dit dus vooral doen. 

Ook zal de baanverlichting 's avonds aangezet worden.

Tennispark open/gesloten voor vrij tennissen
Het Tennispark blijft geopend volgens de gebruikelijke tijden. Kijk hier voor meer informatie

Algemeen
Publiek en andere bezoekers zijn niet toegestaan

Nogmaals het verzoek om GEEN tassen op bankjes te zetten. Hierdoor is er minder ruimte op de bankjes over om te zitten en dus is 1,5 meter afstand houden lastiger.

Draai met de klok mee met het wisselen van speelhelft, zo voorkom je dat je te dicht bij elkaar in de buurt komt.

Ga na het tennissen meteen naar huis en blijf niet op het Tennispark hangen.

Houd je ten alle tijden aan de algemene maatregelen zoals houd altijd 1,5 meter afstand, was (desinfecteer) vaker je handen, vermijd drukte, blijf thuis bij ziekte en verkoudheid (of bij ziekte van iemand in je huishouden), schud geen handen en geef geen high-five.

Zelf meegenomen drankjes en etenswaren zijn niet toegestaan.

Wij wensen iedereen veel tennisplezier tijdens het vervolg. Hopelijk kunnen we blijven tennissen en ALLEEN SAMEN KOMEN WE HIERDOOR HEEN! Iedreen enorm bedankt voor de medewerking. Onze gezondheid staat voorop en we moeten hierin onze verantwoordelijkheid nemen. 


Up-date dinsdag 06-10-2020

Tijdens de Corona-periode - en sinds de nieuwe maatregelen van 30 september -  is er geen pasjesruilen meer. Zodra de maatregelen weer wat versoepelen zullen we dit opnieuw bekijken. 

Dit is een hele nare periode waar we allemaal zo goed mogelijk doorheen moeten zien te komen en vanuit het bestuur worden de beslissingen zo goed mogelijk genomen, ook al is het niet altijd eenvoudig om dit voor iedereen het beste te doen. Wij hopen op ieders begrip en hopen ook snel weer op betere tijden en dat ons clubhuis en de bar wel weer open kunnen. Alleen samen gaan we hier GOED doorheenkomen! 


Up-date donderdag 01-10-2020
De nieuwe Corona-maatregelen die per 29 september 18.00 uur zijn ingegaan hebben voor ons Tennispark ook tot gevolg dat er wat wijzingen zijn in de speeltijden van de KNLTB najaarscompetitie, met name in het weekend. De teams zullen veelal in de ochtend gaan spelen en er zullen dan op zaterdagmorgen en zondagmorgen zeer beperkt (1 baan) banen beschikbaar zijn voor vrij spelen. Lees hier meer over de baanbezetting tijdens de competitie.


Up-date woendag 30-09-2020

Wat betreft de KNLTB najaarscompetitie heeft de KNLTB ondestaande nu bekend gemaakt en de teams zullen nog nader worden geinformeerd vanuit onze competitieleiders (VCL-ers). 

Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen (wat slechts voor individueel bedoeld is en niet om teams mee te ontvangen). De toiletten van ons clubhuis zijn open. Als de wedstrijden klaar zijn verlaat iedereen zo snel mogelijk het tennispark. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.

De Aardwarmte Vogelaer Ranglijstcompetitie (onze eigen wintercompetitie) zal zoals gepland dinsdag 6 oktober starten voor de heren en woensdag 7 oktober voor de dames. Kijk hier voor de indeling. 

Wij willen nog benadrukken dat ten alle tijden de bedoeling is dat je na het spelen van een wedstrijd (of wedstrijden) het Tennispark zo snel mogelijk verlaat. Dit geldt zowel voor de competiites als voor het vrij spelen. 


Up-date dinsdag 29-09-2020
Deze nieuwe maatregelen gelden in elk geval voor de komende 3 weken

Corona Update - geen publiek bij sportwedstrijden en sportkantines dicht
Het kabinet heeft op 28 september in de persconferentie aangekondigd dat opnieuw landelijke maatregelen getroffen worden in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen stijgt snel in het grootste deel van Nederland en ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. Veel mensen en sport- en horecalocaties hebben zich goed aan de richtlijnen gehouden, ook tennisverenigingen. Maar het is niet genoeg om de verspreiding van het virus in te dammen. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Voor onze vereniging heeft dit het volgende te betekenen :  

Ons clubhuis/bar sluit dinsdag 29 september om 18.00 uur en zal alleen nog geopend zijn voor toiletgebruik. (de kleedkamers zijn dan dus ook gesloten). Er is wel een toezichthouder aanwezig. 

Er kan dan ook niet meer gebiljart worden.

Er is geen publiek bij sportwedstrijden welkom en ook geen andere bezoekers op ons Onings Tennispark. Er kan dus alleen getennist worden.

We begrijpen dat de maatregelen ook de nodige vragen oproepen wat betreft de KNLTB Competitie. Vanuit de KNLTB wordt hier op dit moment over nagedacht, ook in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Wij hopen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te hebben. Houd hiervoor ook de website van de KNLTB in de gaten.

Ons Onings Tennispark blijft wel geopend volgens de (vooralsnog) gebruikelijke openingstijden en er kan dus gewoon getennist worden en gewoon afhangen op de Tennisbox bij de entree, ook voor een juiste Corona-registratie. 

Uiteraard gelden ten alle tijden de algemene Corona-maatregelen zoals afstand houden, vermijd grote druktes, handen wassen etc.

Uiteraard hopen we snel weer ons clubhuis en de bar de kunnen openen, maar we hopen ook dat het Corona-virus snel weer onder controle komt en dat we allemaal gezond blijven; alleen samen komen we hier doorheen! Houd de laatste up-dates in de gaten, want deze kunnen dagelijks worden aangepast. 

Up-date woensdag 09-09-2020
De 'R' in de maand - De herfst/winter komt eraan en dus zitten we weer meer binnen. Aangezien ventilatie van essentieel belang om het Corona-virus onder controle te houden hebben we nu ook de roosters open gezet in ons clubhuis en zal de afzuiging altijd op 5 staan. Daarnaast zullen we, mochten het bestuur en/of onze barmedewerkers hier aanleiding toe zien, zo nu en dan een buitendeur open zetten om voldoende ventilatie en frisse lucht te waarborgen. Houd hier dus rekening mee en zorg eventueel dat je wat warmer gekleed bent dan je misschien normaal gewend bent, ook binnen in ons clubhuis. Help ons de herfst en de winter goed door te komen en alleen samen houden we Corona buiten de deur!

Bezoekersregistratie - Vanaf heden moeten wij ook vanuit het RIVM alle bezoekers registreren die een bezoek brengen aan ons tennispark. Dit voor contactonderzoek mocht dit nodig zijn. Hiervoor liggen nu dan ook checklisten in ons clubhuis meteen rechts van de entree op de hoge tafel (niet in het halletje). Wij vragen ALLE bezoekers aan ons tennispark om deze checklist in te vullen en in de verzamel box te deponeren. Het kan ook zijn dat een van onze barmedewerkers jullie of andere bezoekers hierop wijst. De gegevens worden 14 dagen bewaard voor de GGD en handhaving. Na deze 14 dagen worden de formulieren vernietigd. Een aantal groepen zijn reeds op een andere manier geregistreerd en hoeven dus GEEN checklist in te vullen, namelijk: 

NIET voor tennissers die afhangen op de Tennisbox
NIET voor biljarters die vooraf hebben gereserveerd in het boek
NIET voor bardienstmedewerkers die op dat moment bardienst hebben


Up-date zondag 23-08-2020
Wij zijn klaar met het Corona-virus, maar het Corona-virus is nog niet klaar met ons. Het aantal besmettingen neemt toe en leden van het Kabinet kwamen eerder terug van vakantie om de 'touwtjes' weer strakker aan te halen. Niet omdat zij dit zo graag willen, maar voor onze gezondheid, om de aantallen op de IC's behapbaar te houden en ook om te zorgen dat de economie geen grotere klappen krijgt die die al heeft gehad. En hetzelfde geld natuurlijk ook voor ons.

Ook wij willen graag blijven tennissen, allemaal gezond blijven en ook onze financiële huishouding is niet onuitputtelijk. Ook wij zijn afhankelijk van een beetje behoorlijke baromzet en ook wij hebben ongeveer 3 maanden niet kunnen tennissen en dus ook geen baromzet gehad. Gelukkig gaat alles bij ons als tennisvereniging nu nog goed en hebben we geluk gehad dat we als niet-contactsport als een van de eerste sporten weer aan de 'slag' konden vanaf mei/juni. Ook houdt een groot deel van onze tennissers zich netjes aan alle maatregelen, helemaal super! Wij hopen dit zo te kunnen houden en dat we daarnaast ook met elkaar weer even wat 'scherper' worden.

We zien soms ook dat het handhaven van de maatregelen niet zo goed gaat en mocht er controle komen, dan kan dit ons op flinke boetes komen te staan. Dit willen uiteraard allemaal voorkomen.

Fijn als je onze maatregelen nog een keertje wilt lezen en dat we ons ervan bewust blijven dat het Corona-virus nog steeds rond circuleert. We zouden eigenlijk vooral willen zeggen; hou vol, hou een beetje rekening met elkaar en alleen samen komen we hier doorheen!


Up-date dinsdag 07-07-2020
Per 7 juli starten we weer met het pasjesruilen op dinsdagmorgen
Per 12 juli starten we weer met het pasjesruilen op zondagmorgen

Op de maandagavond wachten we nog met pasjesruilen, omdat het dan ook al erg druk is met vrij spelers.


Up-date maandag 29-06-2020
Vanaf 1 juli gaat ons Clubhuis (en bar) en ook het Terras weer open! Er kan dan dus weer een drankje genomen worden. Uiteraard blijven er voorwaarden en regels aan verbonden. Uiteraard hopen en verwachten wij dat iedereen zich aan deze regels houdt, zodat we het Corona-virus buiten de deur houden en een nieuwe lockdown niet nodig is.

Volg de algemene richtlijnen van het RIVM
- Bij milde verkoudheid- of griepklachten blijf je thuis.
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (boven 38 graden) of benauwdheidsklanten heeft.
- Houd ALTIJD 1,5 meter afstand.
- Was (desinfecteer) vaker je handen.

Verder
- Volg de aangegeven looproute op het terras en in het clubhuis.
- Het aantal stoelen, zowel in het clubhuis als op het terras, geeft aan hoeveel personen maximaal aanwezig mogen zijn. Verplaats géén meubilair!
- Op het terras en in het clubhuis mag je alleen zitten en dus niet staan; ook niet aan de bar dus, behalve voor het doen van een bestelling.
- Op een aantal plekken in het clubhuis staan desinfecterende middelen, om de tafel waaraan je hebt gezeten (of eventueel ook gaat zitten) te desinfecteren. Ons vriendelijke verzoek dit ook te doen.
- Bij voorkeur contactloos betalen met je pinpas.
- Zet gebruikte glazen, kopjes e.d. altijd terug op de bar.
- De barmedewerkers zijn gemotiveerd om iedereen van een drankje te voorzien. Zij zijn ook toezichthouder. Respecteer de regels zodat we er samen een gezellige ambiance van kunnen maken.

Up-date 28-06-2020
Het Jumbo Summer Tennis Event gaat dit jaar niet door. Het toernooi staat in het teken van sporten met daarnaast muziek en entertainment. Met de aanpassingen in en rond het park kunnen we dit niet bieden hoe graag we dit ook zouden willen. We kijken uit naar volgend jaar om er dan een knallend toernooi en feestje van te maken.


Up-date zaterdag 20-06-2020
Het Tennispark blijft per 14 juni ook weer op zondagmiddag open, dus er kan dan weer getennist worden. Het Clubhuis is wel gesloten vanaf 14.00 uur.

 

Up-date zaterdag 13-06-2020
Wij hadden een eerste hoop dat we de bar op 1 juni open konden doen, maar dat is niet gelukt. Op dit moment zijn we in volle voorbereiding om op 1 juli weer open te kunnen met de bar. De diverse vergunningen en verordeningen hiervoor hebben we op dit moment in huis, maar hier hangen ook wel weer tal van voorwaarden en regels aan vast waar we ons aan moeten houden. We gaan de komende dagen en weken bekijken wat er voor ons wel/niet haalbaar is. En uiteraard hangt alles af hoe wij hier als tennisleden en met elkaar mee omgaan en of we ons ook aan deze regels gaan houden. In elk geval is bij ons er alles op gericht om dit te realiseren, ook al kan het zijn dat we eerst alleen starten met consumpties buiten op het terras. Daarnaast zijn we ook nog afhankelijk van de corona-cijfers en de adviezen die komen vanuit de RIVM en de regering. Op 23 juni zal er weer een persconferentie zijn waarbij wordt aangegeven welke zaken er per 1 juli versoepeld kunnen worden. 


Up-date zaterdag 30-05-2020
Helaas, onze bar kan nog niet open vanaf 1 juni. De maatregelen genomen door het kabinet zijn voor ons leidend. Tot nu toe is er voor ons heel weinig verandert behalve dat jongeren tot 18 jaar vanaf 1 juni de 1,5 meter niet meer hoeven te handhaven. Op de baan welteverstaan, daarbuiten blijft dat van kracht. Onze bar mag vooralsnog niet open. Iedereen had er op gehoopt vanaf 1 juni weer een drankje te kunnen nuttigen in ons clubhuis, maar helaas is dit niet mogelijk. Door een speciale constructie zijn er een aantal verenigingen in het Westland die dit wel mogen, maar wij voldoen - net zoals de meerderheid van de Westlandse clubs - niet aan die voorwaarden. Dus moeten wij schikken, ook al zijn we nog wel steeds in overleg met de Gemeente Westland. Vooralsnog zullen we moeten wachten tot 1 juli en moeten de cijfers van het RIVM stabiel blijven. En als we weer mogen schenken zal dat waarschijnlijk ook onder bepaalde voorwaarden  moeten.

Voor alle verenigingen geldt dat we behoorlijk omzetverlies lijden terwijl de kosten gewoon doorlopen. Een omzet derving van 3 a 4 maanden maken we dit jaar niet meer goed. Een aantal van onze plannen die we dit jaar wilden realiseren moeten we dan ook even voor ons uit schuiven; even pas op de plaats. Gelukkig kunnen wij nu weer tennissen en is ons tennispark weer open, dus dat biedt perspectief. Er zijn genoeg sporten waarbij dit nog niet mogelijk is of die zitten tegen de zomerstop aan. Hopelijk zal onze Minister President volgende week aankondigen dat we 15 juni wel mogen schenken, maar voor nu zullen we nog even geduld moeten hebben. 

Met betrekking tot het terras zijn we nog aan het uitzoeken wat wel en niet mag qua inrichting en of we misschien toch een aantal stoelen neer kunnen zetten. Tot nader bericht blijft de situatie zoals het nu is. We kunnen het jammer genoeg niet leuker maken.

Net zoals de overheid herhalen wij nogmaals: 
Was regelmatig je handen,
Nies in de binnenkant van je elleboog,
Blijft thuis als jij of je huisgenoten je niet goed voel(en)
Volg die paar extra richtlijnen!!!
Op het park op: draaien met de klok mee,
Geen tassen op de banken zodat men op de uiterste punt van de bank kan zitten en zodoende de 1,5 meter aan houdt
En kom niet te vroeg op je afspraak en ga na afloop direkt weg!

Wij hopen binnenkort weer nieuwe (betere) berichten te kunnen brengen en voor nu een goed Pinksterweekend!


Up-date zaterdag 16-05-2020

Kijk hier voor de openingstijden op Hemelvaart en Pinksteren


Up-date vrijdag 15-05-2020
Fijn dat we weer kunnen tennissen en de eerste dagen zijn goed verlopen.

Wel komt er vanuit de barcommissie een nadrukkelijk verzoek aan iedereen om je aan de regels te houden; volg het protocol op het tennispark, houd 1,50 meter afstand ook als je even moet wachten en doe dit dan zoveel mogelijk op het middenterrein, daar is ruimte genoeg. Dus blijf zo min mogelijk voor het clubhuis hangen.

Ook het verzoek om geen eigen drank mee te nemen na afsloop van het tennissen, ook niet buiten het park of op de parkeerplaats.

Wij hopen dat iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt en hopen ook dat dit zo snel mogelijk weer anders kan en dat we ook weer gezellig een drankje kunnen drinken in ons clubhuis, maar houd je nu aan de regels. Alvast dank jullie wel!Up-date maandag 11-05-2020
De eerste versoepeling is een feit!

Het is vanaf dinsdag 12 mei ook mogelijk om met 4 spelers op een baan te tennissen.


Up-date zaterdag 09-05-2020
Hiep hoi! We mogen weer tennissen, ook de senioren, eindelijk na 8 weken van een gesloten tennispark. Echter kan dit alleen onder bepaalde voorwaarden waarbij we zijn geadviseerd vanuit de KNLTB (na goedkeuring van het NOC*NSF) en de Gemeente Westland.

We openen het Onings Tennispark vanaf maandag 11 mei om 09.00 uur.

Openingstijden (zoals gebruikelijk)
Maandag t/m vrijdag : 09.00 uur t/m 23.00 uur (we sluiten eerder als de banen leeg zijn)
Zaterdag : 09.00 t/m 17.00 uur
Zondag : 09.00 t/m 14.00 uur

Er kan vooralsnog alleen gesingeld worden (dus 2 spelers per baan)

Verder zijn er nog een aantal voorwaarden en regels van toepassing om alles voor iedereen zo veilig mogelijk te houden en om onze gezondheid te beschermen. 

Lees hier verder voor de overige voorwaarden en regels.

 

Up-date donderdag 07-05-2020
Vanaf 11 mei kan er weer getennist worden! Ook door 18-plus. Vanuit het bestuur zijn we nu aan het wachten op een verder advies vanuit de KNLTB. die werkt op dit moment de aanvullende richtlijnen voor tennis voor volwassenen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS neerleggen. Daarna komen zij uiterlijk vrijdagmiddag met informatie aan ons over de stappen die verenigingen moeten nemen richting de Gemeente. Dan kunnen ook tennisverenigingen zich verder voorbereiden. 


Uiteraard zijn we inmiddels al wel met wat eerste voorbereidingen bezig als opruimen, schoonmaken en het park weer spic-en-span maken voor gebruik. Na akkoord van de Gemeente kunnen we de laatste aanpassingen rondom de nieuwe richtlijnen in orde maken. Daarna zullen we jullie informeren of tennissen vanaf 11 mei weer mogelijk is op ons tennispark, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om dit mogelijk te maken. Houdt hiervoor de website, facebook en de nieuwsbrief in de gaten. 


Up-date woensdag 06-05-2020
Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Zo mag iedereen dan weer tennissen en golfen. Het is nog niet toegestaan om wedstrijden te organiseren, geen gezamenlijke kleedkamers of douches en clubhuizen blijven gesloten. We informeren je snel over hoe wij dit op ons tennispark vanaf 11 mei gaan organiseren.


Up-date zaterdag 02-05-2020
De KNLTB heeft moeten besluiten om vooralsnog alle toernooien t/m 14 juni sowieso te annuleren. Er zal steeds opnieuw bekeken worden naar aanleiding van de beslissingen vanuit het Kabinet en het RIVM wanneer dit weer opgestart kan worden en waar dit dan in te passen is in de nieuwe 1,5 meter afstand samenleving. 

Up-date zaterdag 02-05-2020
De jeugd t/m 18 jaar kan weer gaan tennissen
en de afgelopen week zijn hier binnen de vereniging diverse acties op ondernomen.

Elke vereniging moet hiervoor een plan indienen bij de Gemeente en dat hebben we vanuit Verburch Tennis dan ook gedaan. Het streven is om vanaf maandag 11 mei de jeugdlessen weer te gaan aanbieden aan de kinderen.

Wat betreft het vrij tennissen voor de jeugd t/m 18 jaar wordt er vanaf volgende week (4 mei, 6 mei, 7 mei en 8 mei tussen 13.00 - 15.00 uur) de mogelijkheid geboden om te komen vrij tennissen in de aanwezigheid van een toezichthouder vanuit de jeugdcommissie. Verdere attentiepunten voor de jeugd...

- Is de kantine gesloten - neem dus eigen bidon met drank en eventueel een snack zelf mee
- Dit betekent ook dat de toiletten niet bereikbaar zijn.  Ga dus thuis voordat je komt tennissen.  Bij hoge nood, vragen aan de toezichthouder.
- Moet je je eigen materiaal meebrengen - markeer je ballen
- Moet je je inschrijven via de Doodle (link is inmiddels gemaild naar de jeugdleden) zodat we weten wie wanneer komt en de maximale bezetting per baan kunnen garanderen.
- Jeugd t/m 12 jaar: max. 4 spelers per baan
- Junioren 13-18 jaar: max. 2 spelers per baan
- Je kunt inschrijven per blok van 1 uur
- Moet iedereen de richtlijnen van de KNLTB & het RIVM volgen zoals onderstaand infographic weergeeft.


Up-date zondag 26-04-2020
Afgelopen dinsdag heeft het Kabinet op advies van het RIVM bekend gemaakt dat, met ingang  van 29 april onze jeugd t/m 18 jaar weer mag sporten. Voor de leeftijdsgroep vanaf 13 jaar zal er anderhalve meter afstand gehouden moeten worden. Hiervoor worden momenteel richtlijnen en voorwaarden opgesteld door de KNLTB en de Gemeente Westland. We verwachten deze begin komende week te ontvangen. We zullen dan vanuit Verburch Tennis gaan kijken hoe we dit op ons tennispark gaan invullen. 

Voor de senioren zijn de maatregelen vooralsnog verlengd t/m 20 mei.

De KNLTB werkt aan een protocol inclusief richtlijnen voor de verenigingen waarbij aandachtspunten voor het park, de baan en de bal worden verwerkt. De richtlijnen en uitvoering worden met NOC*NSF en de VSG (Vereniging Sport & Gemeenten) afgestemd. 

Wel is inmiddels duidelijk dat de voorjaarscompetitie niet meer doorgaat en wordt doorgeschoven naar het najaar. 

Kijk op onderstaande link voor de laatste informatie vanuit de KNLTB

https://www.knltb.nl/

Up-date zaterdag 25 04-2020
Bloemenpracht op ons Onings Tennispark! Zo genieten we er toch nog een beetje van. En een applausje voor de mensen van ons parkonderhoud! Voor ons van ‘Vitaal’ belang!

Up-date donderdag 23-04-2020
En na de bankjes en het buitenmeubilair worden inmiddels ook het binnenmeubilair beetgepakt. Daarnaast hebben de zonnepanelen een schoonmaakbeurt gehad. 


Up-date 20-04-2020
Op de kalender staat het Jumbo toerooi genoteerd van 4 juli t/m 12 juli 2020. We hebben besloten om het toernooi nog niet definitief van de evenementenagenda te halen, maar om het mogelijk te verzetten naar september. In welke week dat zal zijn, is nog niet bekend.

Inspanning op de banen met ontspanning rondom de banen, is hét kenmerk van dit toernooi. Als organisatie willen we alle deelnemers en toeschouwers dit gezellige vooruitzicht niet onthouden. Het Tenis Event Team wenst iedereen sterkte en geduld. Blijf gezond!


Up-date zondag 05-04-2020

Terwijl het tennispark gesloten is op dit moment worden er achter de schermen nog wel onderhoudswerkzaamheden verricht. Zo zijn de mannen - uiteraard op gepaste afstand van 1,50 meter minimaal - van ons parkonderhoud nog druk bezig met het prepareren van de banen en met het onderhouden van de plantjes. Ook zijn de sponsorbankjes inmiddels geverfd (iets wat ook al een tijdje op ons verlanglijstje stond) en zijn ook de bankjes en tafels buiten onder handen genomen. Al met al... van de nood een deugd dus! Super mannen! Hopelijk kunnen we weer snel gebruik maken van ons super verzorgde en goed onderhouden Onings Tennispark!Up-date vrijdag 03-04-2020
Troosteloos beeld; ons tennispark alweer ruim 3 weken gesloten, maar... de vlaggen nog altijd fier in top!
Up-date donderdag 02-04-2020
Inmiddels is besloten om ons geplande 40-jarig Jubileumfeest dit jaar niet op zaterdag 6 juni te laten plaatsvinden. Stel dat we tegen die tijd weer zouden mogen tennissen, dan is een groot feest geven denk nog veel te vroeg. Daarbij komt dat de tijd om een en ander nog te organiseren ook steeds korter wordt. We gaan in een later stadium nadenken over een mogelijke nieuwe datum.


Up-date dinsdag 31-03-2020

Alle maatregelen vanwege het coronavirus zijn inmiddels vanuit het Kabinet verlengt t/m 28 april. Dat betekent dus ook dat ons Tennispark sowieso tot die datum gesloten blijft. De KNLTB besluit na 21 april over de voortgang van de voorjaarscompetitie. 


Up-date zaterdag 28-03-2020

Er is inmiddels besloten om de Start Tennis Actie, welke we de afgelopen jaren met veel succes hebben opgezet, in 2020 niet meer plaats te laten vinden. Deze actie zou starten op 1 april. Wel houden we de mogelijkheid open om aan te melden voor het Zomertennis. Deze actie loopt van 1 juni t/m 31 augustus. Kijk via onderstaande link voor meer info en eventueel aanmelden.

https://www.verburchtennis.nl/zomertennis/


Up-date vrijdag 20-03-2020
Vanuit de KNLTB is inmiddels aangegeven dat de KNLTB Voorjaarscompetitie (en ook het Tenniskids) sowieso wordt verschoven naar begin mei.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Ook de mogelijkheden voor diverse KNLTB VCL- / VTL-cursussen zijn sowieso t/m 6 april komen te vervallen.

Voor meer informatie kijk op www.knltb.nl


Up-date zondag 15-03-2020
De afgelopen week hebben we al besluiten genomen conform de RIVM richtlijnen om verspreiding van het Coranavirus te voorkomen. Ook het advies vanuit de KNLTB heeft hierbij een rol gespeeld. De persconferentie van de RIVM heeft vanmiddag duidelijk gemaakt dat de richtlijnen zijn verscherpt en is er ook een advies gekomen vanuit NOC*NSF. Dit betekent voor ons tennispark het volgende

- Per direct zal ons Clubhuis gesloten worden t/m minimaal 6 april.
- Per direct zullen zowel de tennisbanen als het hek van onze entree gesloten worden t/m minimaal 6 april.
- Al eerder aangegeven vanuit de KNLTB was dat het Tenniskids rood/oranje op zondagmorgen 29 maart niet doorgaat.
- Uiteraard blijven de tennislessen ook on-hold t/m minimaal 6 april.

Hoe het verder gaat met de start van de voorjaarscompetitie en ook het vervolg van de Tenniskids weten we nog niet en we wachten de informatie vanuit de KNLTB af. Zodra hierover meer bekend wordt laten we dit weten.  

We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tussentijdse informatie waar zowel de commissies als het bestuur achter de schermen aan werken. En wij wensen iedereen vooral een goede gezondheid voor de komende weken toe en we hopen elkaar uiteraard snel weer te zien!


Up-date vrijdag 13 maart 2020

Het Clubhuis is vooralsnog geopend volgens de gebruikelijke tijden.


Up-date donderdag 12 maart 2020
In verband met het Coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle extra activiteiten af te lassen op ons Tennispark t/m 31 maart. Waaronder het Open Wintertoernooi (inclusief de feestavond) van 7 t/m 15 maart, De Instuif voor de jeugd 13 maart, de jeugdlessen en ook de Open Tennisdag op 21 maart gaat niet door.

Vooralsnog is vrij spelen wel mogelijk. We blijven de ontwikkelingen volgen en houden jullie op de hoogte. Houdt hiervoor zoveel mogelijk onze Website, de Nieuwsbrieven en ook Facebook in de gaten.

Wij hebben dit besloten in navolging van wat de KNLTB ons heeft geadviseerd.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/

  • Makro Connecting Lilies Rumble IT Jumbo Boere DRV Accountants & Adviseurs Michel Vis Tweewielers
  • Miko DB Telecom Ruitenburg Duijnisveld ACS John Bruinen Loonbedrijf
  • Westlandse Banen