Afschrijven en Tennisbox

We maken gebruik van de Tennisbox op het Onings Tennispark van Verburch

Alle leden van tennisvereniging Verburch kunnen in principe op elk moment tussen 9.00 en 23.00 uur gebruik maken van de banen. Tevens zal de verlichting op de banen aangezet worden van maandag tot en met vrijdag bij zonsondergang tot 23.00 uur. Voor dag- en jeugdleden gelden uiteraard de voor hun geldende speeltijden.

(Jongste) Jeugdleden mogen dagelijks tennissen tussen 09.00 en 20.00 uur
Vanaf 18.00 alleen onder begeleiding van een ouder.
Juniorleden mogen dagelijks tennissen tussen 09.00 en 23.00 uur
Jonge senior volledig lid mogen dagelijks tennissen tussen 09.00 en 23.00 uur
Senior dagleden mogen dagelijks tennissen tussen 09.00 en 18.00 uur
Senior volledig lid mogen dagelijks tennissen tussen 09.00 en 23.00 uur

ZIJN ALLE BANEN BEZET : Kies dan altijd de bovenste baan die de Tennisbox aangeeft.
ZIJN NIET ALLE BANEN BEZET : Kies dan altijd een lege baan naar keuze. 

Voorrang
De volgende activiteiten krijgen voorrang: competities en toernooien, lessen en pasjesruilen. De TC en JC zijn bevoegd om tijdens competities, activiteiten en toernooien banen vast te leggen. Deze extra reserveringen worden door die commissies in de Tennisbox vastgelegd. Bij langer durende toernooien, zoals clubkampioenschappen en Open Toernooi, zullen er in de avonduren geen banen vrij zijn voor vrij tennissen. Tijdens andere toernooien zal er mogelijk tenminste één baan voor vrij tennis beschikbaar blijven. Deze vrije baan mag niet gebruikt worden door competitiespelers die op diezelfde dag ook al competitie spelen. 

Geldig pasje
Leden mogen alleen spelen als ze met een KNLTB-pasje in het systeem hebben afgeschreven. Alleen het pasje van het betreffende seizoen, die iedereen krijgt na de betaling van de contributie, is geldig.

Persoonlijk afschrijven
Het is de bedoeling dat de speler persoonlijk een baan reserveert. U bent dus verplicht om op het park aanwezig te zijn als u een baan afschrijft. Aan iemand anders het pasje meegeven en die ander laten afschrijven is zelf later komen, kan en mag dus niet.

Een baan reserveren
Haal je pasje door de paslezer met het stripje naar links en de pasjes met de foto komen in beeld. Minimaal met 2 personen anders werkt de Tennisbox niet.

Klik dan op baankeuze op volgorde van boven naar beneden voor een eerlijke reservering. Doe dit rustig en niet te gehaast! Er verschijnen diverse banen met diverse tekens op het beeldscherm.

Smilies: deze banen zijn als eerste beschikbaar en volledig bespeelbaar
Vraagtekens: kies dan pas uit de banen met een vraagteken. Deze banen kunnen momenteel in gebruik zijn. Kies deze banen alleen als er geen andere banen beschikbaar zijn.
Uitroeptekens: tot slot kies je uit de banen met een uitroepteken. Deze banen zijn beschikbaar, maar hebben een kortere speelduur dan is toegestaan (ivm een aankomende reeds gereserveerde baan voor de trainer, competitie of toernooien),

Met 2 of 3 personen mag je 30 minuten achtereen spelen
Met 4 personen mag je 45 minuten achtereen spelen
Wil je meer uitleg hierover? Klik dan op het vraagteken onderaan op de Tennisbox

Kies de eerstvolgende baan die vrij komt of is (staat bovenaan in het scherm!). Heb je een baan gekozen dan zal deze blauw worden aangegeven. Tijdens het spelen de pasjes opnieuw instellen kan en mag niet.

Klik nu op reserveren en een oranje balk begint nu te lopen, waarmee de reservering in gang wordt gezet. (of druk op sluiten). De Tennisbox zal hierna aangeven dat de reservering is voltooid.

Ik wil iets wijzigen of annuleren
Haal je pasje weer rustig door de paslezer en je reservering komt in beeld. Je kan nu een keuze maken uit: spelers(s) toevoegen (als een 3de of 4de persoon erbij wilt), andere banen, partij annuleren, of partij niet wijzigen. 

Van baan wisselen, maar nog niet afgeschreven. Haal dan even 2 andere (leen) pasjes en schrijf jezelf af.

De laatste reservering van de avond
Vanaf 22.30 uur kan je nog wel banen afschrijven, alleen zal de speeltijd niet langer dan 30 minuten zijn (dat geeft de Tennisbox dan ook aan). De verlichting gaat namelijk om 23.00 uur uit en dan kan er dus niet meer gespeeld worden.

Foutmeldingen komen als
Aan het eind van de dag vanaf 22.30 uur. Je kan dan geen volle 30 minuten meer afschrijven.
Als je met minder dan 2 personen wilt afschrijven werkt de Tennisbox niet. dus alvast een baan reserveren voordat je tennismaatje ook op het tennispark aanwezig is, is niet mogelijk.

Bijhangen
Ik kom aanlopen en wil graag mee spelen met mijn tennismaatjes die al op de baan staan.

Haal een lidmaatschappasje op bij een van diegene die al op de baan staan. Haal dit pasje door de paslezer en de reservering van je tennismaat(jes) komt op het scherm. Je kan nu heel eenvoudig bijplaatsen. Zie ook bij het kopje: ik wil iets wijzigen of annuleren.

Afschrijven met lessen
Spelers die samen lessen met een tennisleraar op een van de banen, mogen niet gelijktijdig via het afschrijfsysteem alvast op een andere baan afschrijven.

Pas vergeten?
Bent u uw pasje vergeten dan kunt u een introducépasje kopen voor 6,50 euro. Voor de jeugd- en juniorleden is dit 2,50 euro. Lever als borg uw fiets- of autosleutel in. Dit krijgt u weer terug bij het weer inleveren van het pasje. Helaas is introduceren niet mogelijk op maandag- t/m donderdagavond vanaf 19.00 uur.

Diverse extra’s
Klik eens op de ledenlijst en alle namen, pasfoto’s en telefoonnummers van alle leden komen op het scherm. Om er snel doorheen te lopen kan je de pijltjestoetsen gebruiken of bovenin op het toetsenbord een beginletter intypen.

Klik op kalender en je kan bekijken welke banen er inmiddels zijn gereserveerd voor toernooien, competitie en trainingen in de aankomende periode.

Neem er eens rustig de tijd voor en ‘surf’ een beetje rond op de Tennisbox. Je zult verrast zijn van de mogelijkheden en de informatie. Zo zijn bijvoorbeeld ook de statistieken zichtbaar van op welke dagen en op welke tijdstippen het vaak heel druk is.

Vragen?
Als iemand zich niet aan de bovenstaande regels houdt, is het Bestuur bevoegd het pasje van die speler/speelster voor een bepaalde tijd te blokkeren of in beslag te nemen. Zijn er nog vragen, neem dan contact op met Ria van Leeuwen (Bestuur) 06-42904600.

De klok op de Tennisbox of op het Meetingpoint geeft de juiste tijd aan.

Gedrag en Gebruiken

Voor de wedstrijd- en vrij spel
Als je je tegenstander niet kent, stel je dan aan hem voor. Wens elkaar vooraf een prettige wedstrijd toe.

Als je een officiële wedstrijd speelt, meld je je vooraf bij de wedstrijdleiding.

Speel altijd in tenniskleding. Dus geen surf- en fietsoutfits. En draag tennisschoenen (geen zwarte zolen). Tijdens de competitie gelden echter speciale regels voor de plaats en grootte van de sponsorna(a)m(en) op de kleding. Raadpleeg hiervoor de competitiereglementen.

Als je naar je baan gaat, open dan geen hekken achter spelers. Wacht eerst tot de spelers een punt hebben afgemaakt en loop dan rustig via de hekzijde naar de baan.

Zorg tijdens het spel dat je niet hard praat en lacht waardoor je andere spelers kunt storen.

WEES SPORTIEF, dat wil zeggen dat je je zuiver aan de puntentelling houdt en eerlijk bent of een bal in of uit is.

Als de bal tijdens het spelen op de andere baan komt, wacht dan tot het spel op die baan stil ligt en vraag dan om de bal. Diegene die de bal terugspeelt zorgt ervoor dat de bal rustig wordt teruggeslagen naar de vrager.

Het spreekt voor zich dat vloeken, schreeuwen, ruzie maken en met je racket smijten niet bij tennis horen.

Na het spel
Als je hebt gewonnen, bedank je je tegenstander voor het spel en wens je hem meer geluk in zijn volgende wedstrijd. Het is gebruikelijk dat de winnaar de verliezer een drankje aanbiedt. De verliezer daarentegen feliciteert de winnaar. Een pochende winnaar en een verliezer die naar excuses zoekt worden niet gewaardeerd.

Na een wedstrijd sleep je de banen altijd, dit voor een goed behoud even levensduur van onze tennisbanen.

Veiligheid en Hygiëne

Glazen flessen en drinkglazen mogen niet op de baan

De honden mogen supporteren, maar dan wel aan een lijntje en niet in het clubhuis.

Papier, zakken, peuken en etensresten horen in de afvalemmers. Dit geldt zowel op de baan als op het park.

Verder worden de apparaten in het clubhuis niet gebruikt voor zelf meegebracht eten.

Over de hekken klimmen is niet de bedoeling. Dat geldt ook voor skaten (skateboards, in-line skates of skeelers). Voor fietsers geldt dat je mag fietsen tot de fietsrekken.

Algemeen
Als er zaken anders of beter geregeld zouden kunnen worden, meld dit dan aan de betreffende commissie en/of iemand van het Bestuur.

Tennis met Plezier!

  • Ruitenburg Uithof DRV Accountants & Adviseurs Michel Vis Tweewielers ACS
  • John Bruinen Loonbedrijf Duijnisveld Rumble IT Gebr Nederpel Potplanten Miko Jumbo Boere
  • vriendenvanverburch Westlandse Banen