In 2013 is de Tenniskids World Tour succesvol van start gegaan. De kinderen (t/m 12 jaar) spelen allemaal in een eigen kleur en op leeftijd met de daarbij behorende baangrote en tennisballen.

De kinderen beginnen (op leeftijd en speelsterkte) in rood en groeien vervolgens door naar oranje, groen en uiteindelijk geel (zie juniorencompetitie). Alle kinderen worden daarom ook door de trainers en de jeugdcommissie ingedeeld in kleur.

Contactpersoon Tenniskids
Simone Berendse
Tel : 06-48763894
tenniskids@verburchtennis.nl

Wijziging in leeftijdsindeling competitie en opzet Juniorencompetitie
Zoals jullie weten heeft de KNLTB bij de voorjaarscompetitie enkele veranderingen in de leeftijdsindeling voor toernooien en competitie doorgevoerd. Hierbij een herhalingsoverzicht van de nieuwe leeftijdsindeling:

* Rood t/m 8 jaar
* Oranje 8 t/m 10 jaar
* Groen 10 t/m 12 jaar
Speeldagen Najaar 2020 ROOD EN ORANJE (zondag)
Hoeveel teams er thuis spelen is op dit moment nog niet bekend
Zondag 6 september
Zondag 13 september
Zondag 20 september
Zondag 27 september
Zondag 4 oktober

Inhalen zondag11 okt, 18 okt, 1 nov

Er wordt verwacht dat je deze speeldagen vrijhoudt om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving dus meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn.

Teams najaar 2020

Verburch 1 - oranje 1
Teamouder :  Yvette
Basil Bisada
Jesse Jaspers
Kara Roy
Keva Roy
Thomas Jaspers
Valerie Nieboer


 

Speeldagen Najaar 2020 GROEN (zondag)
Zondag 6 september
Zondag 13 september
Zondag 20 september
Zondag 27 september
Zondag 4 oktober
Zondag 11 oktober
Zondag 18 oktober

Inhalen zondag : 1 nov, 8 nov en 15 nov

Er wordt verwacht dat je deze speeldagen vrijhoudt om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving dus meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn.


Teams najaar 2020

Verburch 1 Groen 1
Teamouder : Connie
Clint Devijver
Julian Kettman
Lars van Selm
Marijn Mulder
Riley Grootscholten

Verburch 2 Groen 2
Teamouder : Karin
Brett Berendse
Bridget Kouwenhoven
Fien Bosch
Robbie de Vries
Sophie Nieboer

Reserve voor Groene Teams
Axel Kraft van Emmel
Luka van Weelden
Rick Schoonenboom


Nog belangrijk om te weten
* Deelname aan de competitie kost voor de Juniorencompetitie en de Tenniskids Groen € 15,00 per kind en dient per Tikkie betaald te worden.

* Deelname aan de competitie kost voor Tenniskids Oranje en Rood € 10,00 per kind en dient per Tikkie betaald te worden.
 
* Per team benoemen wij een teamouder. De teamouder is het aanspreekpunt vanuit het team van en naar de JC, coördineert indien nodig het vervoer naar de uitwedstrijden, begeleidt het team tijdens de competitie, vult het digitale wedstrijdformulier in bij thuiswedstrijden, verzorgt fruit en/of koek bij thuiswedstrijden, draagt zorg voor de eventuele competitiemap, ballen en T-shirts en levert deze na de competitie in bij de JC. Zou je dit als ouder willen doen, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

* Van alle ouders wordt verwacht dat zij bij de uitwedstrijden onderling het vervoer regelen en bij thuiswedstrijden gastvrij zijn en belangstelling tonen.

* Inschrijving kan alleen individueel, teams worden, zoals hierboven beschreven, door de JC en de leraren geformeerd.  

We willen alle kinderen oproepen om mee te doen met de competitie. Het is heel goed voor je tennisspel en gezellig om met een team op pad te gaan. Hopelijk gaan er weer veel van jullie meedoen aan deze najaarscompetitie!  En hopelijk mag het ook weer na de coronatijd...  Ook de KNLTB laat weten: Of de competitie in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. 


Alle info over de Tenniskids World Tour is hier vinden. 

Tenniskids Facebook

Tenniskids vanaf 6 jaar

1ste Fase - Rood
In de eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Er wordt gestart met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan leuke activiteiten en spelen ze kleine wedstrijden. In deze fase zijn de spelers 6-9 jaar oud.

2de Fase - Oranje
In de tweede fase van Tenniskids leren de kinderen nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een hele baan. De wedstrijden worden langer. In deze fase zijn de spelers 8-10 jaar oud.

3de Fase - Groen
In fase groen worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het 'echte' tennis. De kinderen moeten nu groot en krachtig genoeg zijn om de hele baan te bestrijken. Er wordt getraind op technieke en tactiek, maar ook de atletische vaardigheden. Wedstrijdtennis wordt wederom langer en het competitietennis gaat een belangrijke rol spelen. In deze fase zijn de spelers 10-12 jaar oud.

Ouders en Tenniskids
Als ouder speelt u een belangrijke rol als het gaat om het tennisplezier van uw kind. U kunt een positieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de vaardigheden die uw sportieve kind hiervoor nodig heeft. Denk hierbij aan omgaan met winst en verlies, doorzettingsvermogen maar ook aan het oefenen van technische vaardigheden buiten de tennisles om. Als u zelf gaat oefenen met uw kind, wordt aangereden zelf ook rode, oranje of groene tennisballen aan te schaffen.  

 

De voorjaarscompetitie Junioren en Tenniskids voorjaarscompetitie zijn helaas door het coronavirus niet kunnen doorgaan. In september 2020 start alweer de volgende competitie: de KNLTB Competitie 2020. De indeling van de voorjaarscompetitie wordt niet één-op-één overgenomen in het najaar. De inschrijving voor de competitie wordt opnieuw opengezet, waardoor ook nieuwe teams kunnen worden gevormd en aangemeld.


Opgeven Tenniskids-Najaarscompetitie 2020
 
Dit kan nog tot 10 juni
Aanmelden kan hier 

Wij ontvangen graag van alle kinderen een formulier, mondelinge toezeggingen zijn niet handig, zonder formulier ben je dus niet ingeschreven.

De tennisleraren zullen aan de hand van de speelsterkte en inzet van de kinderen, bepalen aan welke competitie de kinderen het beste kunnen deelnemen. Met name voor kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 13 jaar kan dat verschillen. Het ene kind is er aan toe om al op de grote baan met de ons bekende gele ballen te spelen (juniorencompetitie); het andere kind leert er veel meer van om nog een seizoen in tenniskids oranje of groen te spelen. Uiteraard kunnen de kinderen aangeven bij wie ze graag in het team zouden willen komen; het is echter niet vanzelfsprekend dat dat ook gaat gebeuren. Natuurlijk zullen we, indien mogelijk, vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar in een team plaatsen.

 

 

 

  • DB Telecom John Bruinen Loonbedrijf Westlandse Banen Jumbo Boere Duijnisveld DRV Accountants & Adviseurs
  • Miko Rumble IT ACS Ruitenburg Michel Vis Tweewielers Makro
  • Connecting Lilies