In 2013 is de Tenniskids World Tour succesvol van start gegaan. De kinderen (t/m 12 jaar) spelen allemaal in een eigen kleur en op leeftijd met de daarbij behorende baangrote en tennisballen.

De kinderen beginnen (op leeftijd en speelsterkte) in rood en groeien vervolgens door naar oranje, groen en uiteindelijk geel (zie juniorencompetitie). Alle kinderen worden daarom ook door de trainers en de jeugdcommissie ingedeeld in kleur.

Contactpersoon Tenniskids
Simone Berendse : 06-48763894
tenniskids@verburchtennis.nl

Wijziging in leeftijdsindeling competitie
Zoals jullie weten heeft de KNLTB bij de voorjaarscompetitie enkele veranderingen in de leeftijdsindeling voor toernooien en competitie doorgevoerd. Hierbij een herhalingsoverzicht van de nieuwe leeftijdsindeling:

* Rood t/m 8 jaar
* Oranje 8 t/m 10 jaar
* Groen 10 t/m 12 jaar

Opgeven Tenniskids (rood, oranje, groen) Voorjaarscompetitie 2021
Dit kan nog tot 31 december 2020 AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK
Aanmelden kan hier

Opgeven en meer informatie junioren (geel) KNLTB Voorjaarscompetitie kijk hier

Wij ontvangen graag van alle kinderen een formulier, mondelinge toezeggingen zijn niet handig, zonder formulier ben je dus niet ingeschreven.

De tennisleraren zullen aan de hand van de speelsterkte en inzet van de kinderen, bepalen aan welke competitie de kinderen het beste kunnen deelnemen. Met name voor kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 13 jaar kan dat verschillen. Het ene kind is er aan toe om al op de grote baan met de ons bekende gele ballen te spelen (juniorencompetitie); het andere kind leert er veel meer van om nog een seizoen in tenniskids oranje of groen te spelen. Uiteraard kunnen de kinderen aangeven bij wie ze graag in het team zouden willen komen; het is echter niet vanzelfsprekend dat dat ook gaat gebeuren. Natuurlijk zullen we, indien mogelijk, vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar in een team plaatsen.


Corona Tenniskids Voorjaarscompetitie
Van het thuis spelende team mogen helaas geen toeschouwers aanwezig zijn, behalve teambegeleiders en jeugdcommissieleden.

Van de bezoekende teams mag er 1 begeleider per kind mee naar het park + de teambegeleider zelf.


Speeldagen Tenniskids Voorjaarscompetitie 2021 ROOD EN ORANJE (zondagmorgen)
Hoeveel teams er thuis spelen is op dit moment nog niet bekend
Zondag 13 juni
Zondag 20 juni
Zondag 27 juni - geen teams thuis
Zondag 4 juli - geen teams thuis
Zondag 11 juli

Inhalen zondag : ??

Er wordt verwacht dat je deze speeldagen vrijhoudt om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving dus meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn.
 

Teams voorjaar 2021

Oranje 1
TO -Yuri van de Dop

Beyza Nur Kaya
Valerie Nieboer
Noa van de Dop
Romy Luttekes

 


 

Speeldagen Tenniskids 2021 GROEN (zondagmorgen)
Zondag 13 juni
Zondag 20 juni
Zondag 27 juni - geen teams thuis
Zondag 4 juli - geen teams thuis
Zondag 11 juli

Inhalen zondag : ??

Er wordt verwacht dat je deze speeldagen vrijhoudt om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving dus meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn.


Teams voorjaar 2021

Groen 1 
TO - Egbert Klooster
Sophie Klooster
Thomas Jaspers
Jesse Jaspers
Reva Roy
Rick Schoonenboom
Basil Bisada (reserve)

 


Nog belangrijk om te weten
* Deelname aan de competitie kost voor de Juniorencompetitie en de Tenniskids Groen € 10 euro en dient per Tikkie betaald te worden.

* Deelname aan de competitie kost voor Tenniskids Oranje en Rood € 10 euro per kind en dient per Tikkie betaald te worden.
 
* Per team benoemen wij een teamouder. De teamouder is het aanspreekpunt vanuit het team van en naar de JC, coördineert indien nodig het vervoer naar de uitwedstrijden, begeleidt het team tijdens de competitie, vult het digitale wedstrijdformulier in bij thuiswedstrijden, verzorgt fruit en/of koek bij thuiswedstrijden, draagt zorg voor de eventuele competitiemap, ballen en T-shirts en levert deze na de competitie in bij de JC. Zou je dit als ouder willen doen, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

* Van alle ouders wordt verwacht dat zij bij de uitwedstrijden onderling het vervoer regelen en bij thuiswedstrijden gastvrij zijn en belangstelling tonen.

* Inschrijving kan alleen individueel, teams worden, zoals hierboven beschreven, door de JC en de leraren geformeerd.  

We willen alle kinderen oproepen om mee te doen met de competitie. Het is heel goed voor je tennisspel en gezellig om met een team op pad te gaan. Hopelijk gaan er weer veel van jullie meedoen aan deze najaarscompetitie!  En hopelijk mag het ook weer na de coronatijd...  Ook de KNLTB laat weten: Of de competitie in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. 


Alle info over de Tenniskids World Tour is hier vinden. 

Tenniskids Facebook

Tenniskids vanaf 6 jaar

1ste Fase - Rood
In de eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Er wordt gestart met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan leuke activiteiten en spelen ze kleine wedstrijden. In deze fase zijn de spelers 6-9 jaar oud.

2de Fase - Oranje
In de tweede fase van Tenniskids leren de kinderen nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een hele baan. De wedstrijden worden langer. In deze fase zijn de spelers 8-10 jaar oud.

3de Fase - Groen
In fase groen worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het 'echte' tennis. De kinderen moeten nu groot en krachtig genoeg zijn om de hele baan te bestrijken. Er wordt getraind op technieke en tactiek, maar ook de atletische vaardigheden. Wedstrijdtennis wordt wederom langer en het competitietennis gaat een belangrijke rol spelen. In deze fase zijn de spelers 10-12 jaar oud.

Ouders en Tenniskids
Als ouder speelt u een belangrijke rol als het gaat om het tennisplezier van uw kind. U kunt een positieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de vaardigheden die uw sportieve kind hiervoor nodig heeft. Denk hierbij aan omgaan met winst en verlies, doorzettingsvermogen maar ook aan het oefenen van technische vaardigheden buiten de tennisles om. Als u zelf gaat oefenen met uw kind, wordt aangereden zelf ook rode, oranje of groene tennisballen aan te schaffen.  

  

 

 

  • Jumbo Boere Miko John Bruinen Loonbedrijf Makro Ruitenburg Westlandse Banen
  • ACS DRV Accountants & Adviseurs Connecting Lilies Michel Vis Tweewielers Rumble IT Duijnisveld
  • DB Telecom