In 2013 is Tenniskids succesvol van start gegaan. De kinderen (t/m 12 jaar) spelen allemaal in een eigen kleur en op leeftijd met de daarbij behorende baangrote en tennisballen.

De kinderen beginnen (op leeftijd en speelsterkte) in rood en groeien vervolgens door naar oranje, groen en uiteindelijk geel (zie juniorencompetitie). Alle kinderen worden daarom ook door de trainers en de jeugdcommissie ingedeeld in kleur.

Contactpersoon Tenniskids
Marcel Borsboom
Tel : 06-52603636
tenniskids@verburchtennis.nl

 Speeldagen Tenniskids Voorjaarscompetitie 2024 ROOD EN ORANJE (zondagmorgen)
Er spelen op dit moment alleen een oranje Tenniskids team competitie.
Maandag 1 april (2de Paasdijk)
Zondag 7 april
Zondag 14 april
Zondag 21 april
Maandag 20 mei (2de Pinksterdag)
Zondag 25 mei
Zondag 3 juni
Zondag 9 juni

Inhalen : zondag 28 april en 9 mei en 16 juni

Er wordt verwacht dat je deze speeldagen vrijhoudt om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving dus meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn.
 

Teams voorjaar 2024

Verburch Oranje 2 Zondag 8-10

Tygo Klooster (C)
Taha Tastekin
Evi Niamat
Jessy Leigh van Leeuwen
John Bisada
Tom Zegers

 


 

Speeldagen Tenniskids 2024 GROEN (zondagmorgen)
Maandag 1 april (2de Paasdag)
Zondag 7 april
Zondag 14 april
Zondag 21 april
Maandag 20 mei (2de Pinksterdag)
Zondag 26 mei
Zondag 2 juni

Inhalen : zondag 28 april, 9 mei en 9 juni 

Er wordt verwacht dat je deze speeldagen vrijhoudt om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving dus meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn.


Teams voorjaar 2024

Verburch Groen 2 zondag 10-12 jaar
Bas Haring (C)
Natalie Samkova
Kim Haring (C)
Qiyanh Shaan Adesh
Erwin Angelov
Saar Warmenhoven
Sarah van Harrewijn


 


Nog belangrijk om te weten
* Deelname aan de competitie kost voor Tenniskids Oranje en Rood € 13 euro per kind (in 2024) en dient per Tikkie betaald te worden.
 
* Per team benoemen wij een teamouder. De teamouder is het aanspreekpunt vanuit het team van en naar de JC, coördineert indien nodig het vervoer naar de uitwedstrijden, begeleidt het team tijdens de competitie, vult het digitale wedstrijdformulier in bij thuiswedstrijden, verzorgt fruit en/of koek bij thuiswedstrijden, draagt zorg voor de eventuele competitiemap, ballen en T-shirts en levert deze na de competitie in bij de JC. Zou je dit als ouder willen doen, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

* Van alle ouders wordt verwacht dat zij bij de uitwedstrijden onderling het vervoer regelen en bij thuiswedstrijden gastvrij zijn en belangstelling tonen.

* Inschrijving kan alleen individueel, teams worden, zoals hierboven beschreven, door de JC en de leraren geformeerd.  

We willen alle kinderen oproepen om mee te doen met de competitie. Het is heel goed voor je tennisspel en gezellig om met een team op pad te gaan. Hopelijk gaan er weer veel van jullie meedoen aan deze competitie.


Opgeven Tenniskids (rood, oranje, groen) Voorjaarscompetitie 2024
AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK - misschien kan je nog aanmelden als reserve

Wij ontvangen graag van alle kinderen een formulier, mondelinge toezeggingen zijn niet handig, zonder formulier ben je dus niet ingeschreven.

De tennisleraren zullen aan de hand van de speelsterkte en inzet van de kinderen, bepalen aan welke competitie de kinderen het beste kunnen deelnemen. Met name voor kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 13 jaar kan dat verschillen. Het ene kind is er aan toe om al op de grote baan met de ons bekende gele ballen te spelen (juniorencompetitie); het andere kind leert er veel meer van om nog een seizoen in tenniskids oranje of groen te spelen. Uiteraard kunnen de kinderen aangeven bij wie ze graag in het team zouden willen komen; het is echter niet vanzelfsprekend dat dat ook gaat gebeuren. Natuurlijk zullen we, indien mogelijk, vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar in een team plaatsen.


Onderstaand schema is de indeling vanaf 2023
Alle info over de Tenniskids is hier vinden. 

1ste Fase - Blauw
Hier ligt de basis vooral op het spelenderwijs kennismaken met tennis, tennisballen, en tennisrackets. In deze fase zijn de spelers 4 tm 6 jaar oud.


2ste Fase - Rood
In de eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Er wordt gestart met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan leuke activiteiten en spelen ze kleine wedstrijden. In deze fase zijn de spelers t/m 8 jaar oud.

3de Fase - Oranje
In de tweede fase van Tenniskids leren de kinderen nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een hele baan. De wedstrijden worden langer. In deze fase zijn de spelers 8-10 jaar oud.

4de Fase - Groen
In fase groen worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het 'echte' tennis. De kinderen moeten nu groot en krachtig genoeg zijn om de hele baan te bestrijken. Er wordt getraind op technieke en tactiek, maar ook de atletische vaardigheden. Wedstrijdtennis wordt wederom langer en het competitietennis gaat een belangrijke rol spelen. In deze fase zijn de spelers 10-12 jaar oud.

Ouders en Tenniskids
Als ouder speelt u een belangrijke rol als het gaat om het tennisplezier van uw kind. U kunt een positieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de vaardigheden die uw sportieve kind hiervoor nodig heeft. Denk hierbij aan omgaan met winst en verlies, doorzettingsvermogen maar ook aan het oefenen van technische vaardigheden buiten de tennisles om. Als u zelf gaat oefenen met uw kind, wordt aangereden zelf ook rode, oranje of groene tennisballen aan te schaffen.  

  

 

 

  • Duijnisveld vriendenvanverburch Gebr Nederpel Potplanten DRV Accountants & Adviseurs Uithof
  • Michel Vis Tweewielers Westlandse Banen John Bruinen Loonbedrijf Jumbo Boere Miko Ruitenburg
  • ACS Rumble IT