De najaarscompetitie is de laatste jaren populair geworden en mede mogelijk gemaakt door steeds vaker aanwezige all-weather banen op de verschillende verenigingen.

Kampioenen (en bijna kampioenen!) 2021


Na najaarscompetitie, ook wel herfstcompetitie genoemd, wordt georganiseerd vanuit de KNLTB. De wedstrijden worden wekelijks gespeeld van september tot eind oktober en kijk voor de exacte data in onderstaand schema.

Contactpersoon juniorencompetitie
Marcel Borsboom : 06-52603636
jeugdcompetitie@verburchtennis.nl

Teams 2021

Junioren 1 11 tm 14 jaar
Stan Barendse (C)
Max den Hartog (C)
Brett Barendse
Ivo van Paassen
Mika Borsboom
Rik Zuidgeest

Junioren 2 11 tm 14 jaar
Julian Kettmann (C)
Daan Huisman
Demi Niemantsverdriet
Riley Grootscholten
Ruben Bakker

Junioren 3 11 tm 14 jaar
Lars van Selm
Clint DeVijver
Fien Bosch
Sophie Nieboer
Bruce Dingjan
Sophie Klooster

Jongens 1 13 tm 17 jaar
Teun Bosch (C)
Koen Bosch
Olivier Rijk
Tijs Buijs
Duuk Niemantsverdriet
Data Najaarscompetitie Den Haag 2021

Week37383940414243
Zondag 19 sep 26 sep 3 okt 10 okt 17 okt 24 okt 31 okt

Inhaaldagen
7 nov, 14 nov en 21 nov

Er wordt verwacht dat je deze speeldagen vrijhoudt om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving dus meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn.  

Competitielessen
Net als voorgaande jaren kunnen kinderen die competitie spelen deelnemen aan de competitielessen. Deze lessen worden voor een gereduceerd tarief door de Businessclub van Verburch aangeboden. Als je wilt deelnemen aan de competitielessen is deelname aan de reguliere tennislessen verplicht en zul je dus 2x per week tennisles hebben.

De competitielessen vinden plaats op de maandag- en dinsdagmiddag (tussen 16.00 en 19.00 uur). Op het inschrijfformulier vragen wij je om aan te geven of je wel of niet wil en kan deelnemen aan deze competitielessen en op welke momenten je echt niet kan. Bij het samenstellen van de competitielesgroepen zullen wij zoveel als mogelijk hiermee proberen rekening te houden.


Nog belangrijk om te weten
* Deelname aan de competitie kost voor de juniorencompetitie € 15,00 per kind en dient per tikkie betaald te worden.

* Per team benoemen wij een teamouder. De teamouder is het aanspreekpunt vanuit het team van en naar de JC, coördineert indien nodig het vervoer naar de uitwedstrijden, begeleidt het team tijdens de competitie, vult het digitale wedstrijdformulier in bij thuiswedstrijden,  zorgt fruit en/of koek bij de thuiswedstrijden, draagt zorg voor de eventuele competitiemap, ballen en T-shirts en levert deze na de competitie in bij de JC. Zou je dit als ouder willen doen dan kan je dat aangeven op het inschrijfformulier.

* Van alle ouders wordt verwacht dat zij bij de uitwedstrijden onderling het vervoer regelen en bij thuiswedstrijden gastvrij zijn en belangstelling tonen.

* Inschrijving kan alleen individueel, teams worden, zoals hierboven beschreven, door de JC en de leraren geformeerd.

We willen alle kinderen oproepen om mee te doen met de competitie. Het is heel goed voor je tennisspel en gezellig om met een team op pad te gaan. Hopelijk gaan er weer veel van jullie meedoen aan deze najaarscompetitie!  En hopelijk mag het ook weer na de coronatijd...  Ook de KNLTB laat weten: Of de competitie in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen.

De voorjaarscompetitie Junioren en Tenniskids voorjaarscompetitie zijn helaas door het coronavirus niet kunnen doorgaan. In september 2020 start alweer de volgende competitie: de KNLTB Najaarsompetitie 2020. De indeling van de voorjaarscompetitie wordt niet één-op-één overgenomen in het najaar. De inschrijving voor de competitie wordt opnieuw opengezet, waardoor ook nieuwe teams kunnen worden gevormd en aangemeld.


Opgeven Najaarscompetitie 2021

DIT IS NIET MEER MOGELIJK

Wij ontvangen graag van alle kinderen een formulier, mondelinge toezeggingen zijn niet handig, zonder formulier ben je dus niet ingeschreven.

De tennisleraren zullen aan de hand van de speelsterkte en inzet van de kinderen, bepalen aan welke competitie de kinderen het beste kunnen deelnemen. Met name voor kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 13 jaar kan dat verschillen. Het ene kind is er aan toe om al op de grote baan met de ons bekende gele ballen te spelen (juniorencompetitie); het andere kind leert er veel meer van om nog een seizoen in tenniskids oranje of groen te spelen. Uiteraard kunnen de kinderen aangeven bij wie ze graag in het team zouden willen komen; het is echter niet vanzelfsprekend dat dat ook gaat gebeuren. Natuurlijk zullen we, indien mogelijk, vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar in een team plaatsen.


Wijziging in leeftijdsindeling competitie en opzet Juniorencompetitie
Zoals jullie weten heeft de KNLTB bij de voorjaarscompetitie enkele veranderingen in de leeftijdsindeling voor toernooien en competitie doorgevoerd. Hierbij een herhalingsoverzicht van de nieuwe leeftijdsindeling:

* Voor de categorie 11-14 jaar worden er sets tot 4 gespeeld met Beslissend Punt Systeem en in de 3e set een wedstrijdtiebreak tot 7. Jongens en meiden spelen dòòr elkaar en mèt elkaar 4 enkels en 2 dubbels. De opzet is hiermee vergelijkbaar met Tenniskids Groen.
* Bij de categorie 13-17 jaar geldt er in de 3e set een wedstrijdtiebreak voor de dubbels èn de enkels. 

Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om de wedstrijddagen te verkorten en om de overgang vanuit Groen makkelijker te maken.

* categorie 11 t/m 14 jaar - voor spelers/speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2006 en vóór 1 januari 2010.
* categorie 13 t/m 17 jaar - voor spelers/speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2003 en vóór 1 januari 2008. 

 

 

 

 

 

 

 

 

   • Miko Duijnisveld ACS Rumble IT Westlandse Banen Michel Vis Tweewielers
  • Jumbo Boere Makro DRV Accountants & Adviseurs John Bruinen Loonbedrijf Ruitenburg Connecting Lilies