In 2014 organiseerde Verburch Tennis voor het eerst en als enige in Westland een heus KNLTB Open Wintertoernooi. En ook in de jaren daarna was het toernooi een succes. In 2018 werd alweer de 5de editie gespeeld!

Open Wintertoernooi 2019 - 9 t/m 17 maart

De uitslagen van het toernooi 2018 vind je hier
Opgeven voor het toernooi 2019 is mogelijk vanaf half januari 2019

Datum :  11 t/m 17 maart 2019 (voorweekend 9 en 10 maart)
Categorieën : 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 7 35+ - 8
                        mix en dubbel
Inschrijvingen : www.toernooi.nl (vanaf eind januari 2019)
Email : openwinter@verburchtennis.nl
Wedstrijdleider : Jolanda Uphus / Marijke Damen
Bondsgedelegeerde : Dhr. F. van der Ham

Het toernooi is goedgekeurd door de KNLTB
Er worden hele wedstrijden gespeeldOverige Sponsors 2018
Juwelier Zwinkels
Blauwendaal Naaldwijk Peugeot
Leo Olthoorn Automatisering
Alweco Scherminstallaties
Studio PetraNel 
Connecting Flowers
Eetcafé De Westpoort
Blue Personeel
Sport2000
Van Koppen van Eijk
Ravage Wateringen
Ravage by Tess
Van Wingerden Tulpen

Verslag vrijdag 9 maart 2018 - The day before
Na een drukke, maar voldane voorbereiding zijn we bijna zover! We kunnen beginnen! Met vandaag nog wat laatste puntjes op de i, zoals... clubhuis gezellig maken, terrasmeubilair naar buiten, bloemetjes op tafel en de heerlijke extra hapjes aan de bar voorbereiden. Leuk dat er in de pers behoorlijk aandacht is besteed aan ons toernooi! Zowel in Het Hele Westland en in de Monsterse Courant een bijdrage. Gelukkig is de sneeuw inmiddels verdwenen en heeft men het over een aankomende 'lente'! Het zal toch niet... ook de 5de editie onder een heerlijk lentezonnetje??... Vooralsnog zijn de vooruitzichten toch wat minder er lijkt er ook regen aan te komen. Maar wie weet gaat dat aan ons voorbij. De kou en vorst is in elk geval uit de grond. Oke.... wij zetten nog even de laatste puntjes op de i en pakken nog even wat rust vanavond, dan gaan we vanaf morgen knallen en er een super gezellige week van maken! Leuk dat er weer zoveel deelnemers zijn, ook van buiten Verburch. Tot morgen!!

Verslag zaterdag 10 maart 2018
Alle wedstrijden zijn gespeeld en we hebben het tot vijf uur droog kunnen houden! De vers gebakken gevulde koeken vonden behoorlijke aftrek en ook de balletjes gehakt smaakten weer goed. Met het 5-jarig jubleum van dit eerste Westlandse KNLTB Open Toernooi is er extra uitgepakt. Dit ook niet te missen in de aankleding. De komende dagen zal er van dinsdag t/m vrijdag elke avond muziek zijn met onder andere Barry&Joyce, Nikkie, Uwe en een gezellige feestavond op vrijdag 16 maart met DJ Tune. Hopelijk houden we het morgen ook droog.

Verslag zondag 11 maart 2018
Vandaag ook weer lekker weer, ook al zitten de meeste mensen lekker binnen en warm bij de kachel, oftwel onze openhaard. Vanuit de barcommissie worden er tal van lekkere hapjes verzorgt en er staan ook lekkere extra's op het menu. Met mooie wedstrijden komt de dag rond 18.00 uur tot een eind en hebben we veel leuke en spannende partijen gezien. We zijn benieuwd wat de rest van de week ons gaat brengen... immers... de weerberichten staan op WINTER!

Verslag maandag 12 maart 2018
De mensen zijn nog aan het bijkomen van het weekend, want de aanloop is deze avond wat minder. Vanaf 17.30 uur gaan de eerste partijen de banen op en dus is vanaf dan ook het planteam aanwezig. Uiteraard worden diegene die er deze avond zijn voorzien van een hapje en drankje in ons sfeervolle clubhuis.

Verslag dinsdag 13 maart 2018
Deze avonden houden we het nog steeds droog en Joyce en Barry komen live zingen wat extra sfeer brengt. Een leuk aantal bezoekers vermaakt zich opperbest en ondertussen wordt er ook nog steeds getennist! Zo'n 23 partijen deze avonden waarvan de laatste rond half 10 de baan opgaan. 

Verslag woensdag 14 maart 2018
Vanavond zal Nikki komen zingen! Zij is al vaker langsgeweest en met succes! Live muziek inclusief begeleiding met de gitaar. Dit brengt aardig wat bezoekers op de baan, wat natuurlijk erg gezellig is. Met nog wat tennissers uit de sporthal zit ons clubhuis zowaar overvol en komen we bijna tafels tekort. Buiten is het nog steeds goed toeven op de tennisbaan en langs de lijn. Ook al lijkt de kou eraan te komen...

Verslag donderdag 15 maart 2018
Helaas voor vandaag... regen, regen en regen... zonder zicht op een droge periode deze avond. Het planteam is vanaf de geplande tijd op volle kracht aanwezig en kan niet anders doen dan alle wedstrijden afbellen voor deze avond. En daarnaast ook Uwe, die voor de muzikale sfeer zou zorgen deze avond. Het gevold... een leeg clubhuis met alleen wat toevallige bezoekers die er elke week al zijn. Tot ca. 21.00 uur heeft het planteam alles op alles gezet om alle wedstrijden op een nieuwe tijd te zetten. Waarbij morgen (vrijdag) ook een aantal banen bij De Rhijenhof gebruikt zullen gaan worden. Het is jammer, maar niet anders. Het weer van de afgelopen jaren, wat ook te mooi om waar te zijn. Maar 'winter' in maart is ook wel uitzonderlijk. Op naar morgen en hopen op beterschap.

Verslag vrijdag 16 maart 2018
De avond begint nog redelijk droog, maar om half 8 is het dan toch echt klaar met het 'redelijk' droge weer en wordt het echt vies. Ondertussen is de helft van het planteam gestationeerd in De Rhijenhof, om daar de wedstrijden die gisterenavond niet zijn gespeeld in te halen. Ondertussen worden er meteen nog meer partijen die kant op gestuurd vanuit Verburch. Immers... droog lijkt het niet meer echt te gaan worden. Sterker nog, vanaf een uur of 10 gaat het nog (licht) sneeuwen ook. Ondertussen is DJ Tune gecanceld, omdat er vanwege het weer nog maar weinig partijen op Verburch plaatsvinden. Toch was er rond 11 uur nog een leuke club aanwezig en met onze eigen radio, hapjes en drankjes werd het toch nog een gezellige avond. Ondertussen op De Rhijenhof... nog 1 wedstrijd in de sporthal en om 24.00 uur gaat echt het licht uit. Dan krijgen we toch nog stress... maar om 23.58 uur is de wedstrijd ten einde! De wedstrijdleiding aldaar komt richting Verburch en we maken er nog even een gezellige afsluiting van!

Verslag zaterdag 17 maart 2018
De wedstrijdleiding slaapt maar half en buiten sneeuwt het zachtjes. Als het eenmaal 8.00 uur kan Marijke het niet meer houden en rijdt richting Verburch... En... er licht geen sneeuw op de banen! Wat een gelukt en wat een wonder..... zou het dan toch de erwtensoep zijn die Susan inmiddels heeft geregeld voor de verkoop?? Immers, elk jaar dat we erwtensoep verkopen tijdens het wintertoernooi staat de zon stralend aan de hemel. Alleen dit jaar ging het (bijna) echt goed mis. Maar op de valreep dan toch... er kan getennist worden! Zeker nadat ook Ed van ons parkonderhoud de banen heeft vrij gegeven. De dag wordt mooi, koud en vooral ook druk. De barcommissie moet alle zeilen bijzetten om iedereen te voorzien van lekkere hapjes en drankjes. Al met al een geslaagde dag en ècht winter tijdens deze 5de editie van het Verburch Onings Open Wintertoernooi. Op naar morgen en op naar de finales!

Verslag zondag 18 maart 2018
De laatste dag alweer en het is weer koud en de banen zijn gelukkig ook vandaag weer bespeelbaar! Een echt wintertoernooi dus en aan de bar wordt de erwtensoep weer gretig verkocht. Leuke en spannende finalepartijen met helaas meer publiek in het clubhuis als langs de banen, maar voor alle finalisten een speciale podiumplek met hapjes en champagne na afloop van de wedstrijd. Hierbij werden ook de diverse prijzen uitgereikt. Een top afsluiting van een wederom top toernooi; ondanks dat we voor het eerst te maken hadden met regen en zelfs sneeuw. Wij hopen iedereen in 2019 uiteraard weer te zien!! Bedankt voor het meedoen en ook alle vrijwilligers en sponsors die een bijdrage hebben geleverd om dit toernooi tot een succes te maken ONWIJS BEDANKT!!

  • ACS Miko DRV Accountants & Adviseurs Connecting Lilies Michel Vis Tweewielers WL Media
  • Jumbo Boere John Bruinen Loonbedrijf Ruitenburg DB Telecom Duijnisveld Makro