In de maanden april, mei en juni worden er competitiewedstrijden gespeeld voor junioren vanaf 12 jaar. Kinderen die jonger zijn of nog in groen spelen, spelen in de Tenniskids-competitie

Tijdens de voorjaarscompetitie doen veel teams mee op de verschillende speeldagen. Er wordt bij de junioren (11 t/m 14 of 13 t/m 17 jaar) gespeeld op zondagmorgen. Deelname in 2021 is mogelijk voor spelers/speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2004 en voor 31 december 2010. De competitie beslaat een periode van ongeveer 7 weken, er zal worden gespeeld op onderstaande data:

Contactpersoon juniorencompetitie
Marcel Borsboom
Tel : 06-52603636
jeugdcompetitie@verburchtennis.nl


KNLTB VOORJAARSCOMPETITIE UITGESTELD NAAR JUNI (WEEK 22)
Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. Tennis en padel buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.

Iedereen is blij dat we nog steeds buiten kunnen tennissen en padellen, sinds half maart ook weer met z’n vieren. Toch kijken we allemaal uit naar de competitie, de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een competitievorm, ook al is het met minder speeldagen, te organiseren. Er wordt dan niet om promotie/degradatie gespeeld.

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna bekijken we de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Begin mei zullen we communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. We realiseren ons dat hierdoor een overlap met een aantal toernooien zal plaatsvinden. We zullen samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing kijken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en zetten we in op een KNLTB Competitie in het najaar.

Het blijft voor ons ook afwachten en meebewegen met de coronamaatregelen. De kans is uiteraard aanwezig dat we competitie spelen met nog 1.5 meter maatregelen en gesloten kantines, maar we hebben gezien bij de KNLTB Competitie 2020 in het najaar dat verenigingen en spelers dit veilig en verantwoord kunnen organiseren.


KNLTB Voorjaarscompetitie
Hoe werkt de competitie ook alweer? Een korte samenvatting: Voor de categorie 11-14 jaar worden er sets tot 4 gespeeld met Beslissend Punt Systeem en in de 3e set een wedstrijdtiebreak tot 7.  Jongens en meiden spelen dòòr elkaar en mèt elkaar 4 enkels en 2 dubbels. De opzet is hiermee vergelijkbaar met Tenniskids Groen. Bij de categorie 13-17 jaar geldt er in de 3e set een wedstrijdtiebreak voor de dubbels èn de enkels.

De tennisleraren zullen aan de hand van de speelsterkte en inzet van de kinderen, bepalen aan welke competitie de kinderen het beste kunnen deelnemen. Met name voor kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 13 jaar kan dat verschillen. Het ene kind is er aan toe om al op de grote baan met de ons bekende gele ballen te spelen (juniorencompetitie); het andere kind leert er veel meer van om nog een seizoen in tenniskids oranje of groen te spelen. Uiteraard kunnen de kinderen aangeven bij wie ze graag in het team zouden willen komen; het is echter niet vanzelfsprekend dat dat ook gaat gebeuren. Natuurlijk zullen we, indien mogelijk, vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar in een team plaatsen


Data voorjaarscompetitie Den Haag 2021

Week141516171819202122
Zondag 11 apr 18 apr  25 apr  2 mei    16 mei   30 mei  6 juni


Inhalen zondag : 9 mei, 13 mei, 24 mei en 13 juni

Opgeven voorjaarscompetitie? Kijk hier
Dit kan nog tot 31 december 2020

Belangrijk om te weten
Er wordt verwacht dat je deze speeldagen probeert vrij te houden om de competitie te spelen. Natuurlijk kun je een keer verhinderd zijn, en daarom proberen we altijd per team voldoende reservespelers te hebben. Geef bij inschrijving meteen aan in hoeverre je op de dagen beschikbaar denkt te zijn. Wij ontvangen graag van alle kinderen een formulier, mondelinge toezeggingen zijn niet handig.

-Deelname aan de competitie kost € (nog niet bekend voor 2021) per kind en dient per tikkie betaald te worden.
-Voorafgaand aan de voorjaarscompetitie wordt op maandag- of dinsdagmiddag (tussen 16.00 - 19.00 uur) competitietraining gegeven door onze trainers. De kinderen worden per competitieteam ingedeeld om 1 uur te komen trainen. 
-Per team benoemen wij een teamouder. De teamouder is het aanspreekpunt vanuit het team van en naar de JC, coördineert het vervoer naar de uitwedstrijden, begeleidt het team tijdens de competitie, vult het wedstrijdformulier in bij thuiswedstrijden en levert dit in bij de JC,  draagt zorg voor de competitiemap, ballen en T-shirts en levert deze na de competitie in bij de JC. Heeft u interesse, dan kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier.
-Van alle ouders wordt verwacht dat zij bij de uitwedstrijden onderling het vervoer regelen en bij thuiswedstrijden gastvrij zijn en belangstelling tonen.
-Inschrijving kan alleen individueel, teams worden door de JC en de leraren geformeerd. 

Hopelijk gaan er weer veel leden meedoen aan deze voorjaarscompetitie. Het is gezellig om als team met elkaar op pad te gaan en om te strijden om de punten. Daarbij leer je er erg veel van! Gewoon meedoen dus.


Teams 2020

Geel - Junioren 11 t/m 14 jaar
TO - Ellen & Edith
Ivo van Paassen
Max den Hartog
Mees van der Gulik
Mika Borsboom
Rik Zuidgeest
Stan Barendse
Wiebe Veldstra

Reserve
Beau van Os
Maud de Leede

Geel - Jongens 1 1 13 t/m 17 jaar
TO - Fraukje
Koen Bosch
Olivier Rijk
Teun Bosch
Tijs Buijs

Reserve
Duuk Niemandsverdriet

Geel - Jongens 2  13 t/m 17 jaar
TO - Antoine
Finn van der Voort
Hugo Barendse
Matt van Os
Tijn Zuijderwijk

Geel Meisjes 1 13 t/m 17 jaar
TO - Susanne

Demi Niemandsverdriet
Veerle Kester

Reserve
Jasmijn van der Linden
Paris Osunwokeh
Veerle van Koppen

Redactie
De redactie ziet graag leuke foto’s en verslagen van de competitieteams hun kant op komen dus mail deze naar redactie@verburchtennis.nl.


 

  • Westlandse Banen Jumbo Boere Miko Michel Vis Tweewielers Rumble IT Makro
  • Duijnisveld DB Telecom John Bruinen Loonbedrijf ACS DRV Accountants & Adviseurs Connecting Lilies
  • Ruitenburg