Vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar jou!

Zoals bij elke vereniging zijn ook bij Verburch Tennis veel vrijwilligers actief op de meest uiteenlopende gebieden. En de vrijwilligers-puzzel is pas compleet als we allemaal dagelijks van 9.00 uur tot 23.00 uur kunnen komen tennissen, het hek dan dus geopend is, de banen er verzorgd bijliggen, het tennispark goed verzorgd is, er sponsoruitingen zijn en daarmee de financiën op pijl zijn, het terras netjes is ingericht, als we na het tennissen een drankje kunnen doen of wat kunnen eten, tal van functionele activiteiten als lessen zijn geregeld, maar ook leuke activiteiten als toernooien worden georganiseerd. Als er mensen zijn die in geval van nood kunnen handelen en weten hoe een AED-werkt, als er mensen zijn die ons voorzien van de juiste PR&Communicatie zowel intern als extern, dat er goede contacten zijn met de verenigingen en bedrijven om ons heen. En zo zijn er nog tal van vrijwilligersklussen te klaren die we nog niet eens genoemd hebben. Leuk als jij ons komt helpen!

Gelukkig gaat het bij Verburch Tennis best goed en zijn er al veel vrijwilligers actief. Zou je het ook leuk vinden om een bijdrage te leveren? Kijk hieronder naar de mogelijkheden waar we nog mensen voor zoeken. Het kan zijn dat dit overzicht van tijd tot tijd wordt aangepast als er nieuwe functies vrijkomen of als er inmiddels functies voorzien zijn van een nieuwe vrijwilliger. Dus... misschien staat er nu even niets bij wat je leuk lijkt, maar kijk dan zeker later nog eens. Misschien staat er dan wel iets leuks voor je bij!

 


Barvrijwilligers (avond/weekend)
Tijd - dagdeel/avond (avond is 19.00 - 24.00 uur)
Aantal - individueel
Contact - bardienst@verburchtennis.nl

Op dit moment kunnen wij wel weer wat extra nieuwe handjes gebruiken voor de vrijwillige bardienst op de avonden. Dit wordt steeds lastiger om ingevuld te krijgen en hiervoor kunnen we enthousiaste mensen gebruiken. Bardienst draaien is niet moeilijk, wel heel gezellig, en je leert weer nieuwe mensen kennen. Iedereen vind het fijn om na zijn partijtje tennis een  drankje te doen, help jij ons om dit in te vullen ?


AED-cursus organiseren
Tijd - ca 2 maanden per jaar
Aantal - individueel
Contact - famarend@kabelfoon.nl

Het is belangrijk dat wij voldoende leden hebben die weten hoe zij met een AED apparaat moeten omgaan. Door Corona zijn we 3 jaar achterop geraakt met de herhalingslessen, maar dit jaar hebben we dit vanuit de barcommissie weer opgepakt. De (herhalings) cursussen worden meestal in maart/april gegeven. En de maand ervoor moet dus even bekeken welke mensen hiervoor in aanmerkingen komen, doen we nog een oproep aan de leden om deel te nemen en er moeten datums gepland worden in overleg met de cursusleider. 

Wil je de AED cursussen misschien niet zelf organiseren, maar zou je wel zelf een keer een cursus willen bijwonen en willen weten hoe een AED apparaat werkt? Laat dit dan ook weten op bovengenoemd mailadres. 

Tenniskids coordinator jeugdcommissie
Tijd - 2x per jaar (voor- en najaar) ca 2 maanden
(Is inclusief aanmeldprocedure kids, KNLTB en
de voorbereiding vooraf)
Aantal - individueel
Contact - jeugdcommissie@verburchtennis.nl

Wij (de jeugdcommissie) zijn op zoek naar een TennisKids coördinator voor onze vereniging! Ben jij een enthousiaste ouder/tennisser en vind je het leuk om kinderen te begeleiden en te enthousiasmeren voor tennis? Dan is dit wellicht iets voor jou. Als TennisKids coördinator ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden en coördineren van de competitiespeeldagen. Het gaat hierbij om de rode, oranje en groene competitie. Zo is het belangrijk dat je de regels goed uitlegt, de velden op een correcte manier uitzet en de teamouders begeleidt voor de warming up. Ook verwelkom je andere verenigingen tijdens de speeldagen en zorg je ervoor dat iedereen een leuke tijd heeft op onze vereniging. Bij Verburch Tennis werken vrijwilligers die gedreven zijn om samen te werken en een leuke en veilige omgeving te bieden voor onze jonge spelers.


Voorzitter jeugdcommissie

Tijd - variabel tijdens het seizoen
Daarnaast ca. 6x per jaar bestuursvergadering
Aantal - individueel
Contact - jeugdcommissie@verburchtennis.nl

Wij (de jeugdcommissie) zijn op zoek naar een JC voorzitter voor onze vereniging! Iemand die ons een beetje richting en sturing kan geven en ons enthousiasmeert om leuke dingen voor onze jeugd te organiseren. Ben jij een enthousiaste ouder/tennisser en vind je het leuk om iets te betekenen voor de kinderen van onze tennisvereniging? Dan is dit wellicht iets voor jou. Als voorzitter van de jeugdcommissie ben jij de link tussen het bestuur en de jeugdcommissie en ondersteun je alle activiteiten voor onze jeugd. Denk aan toernooitjes, thema-activiteiten (zoals Sinterklaas), competities etc.  Alle nieuwe ideeën zijn welkom! Bij Verburch Tennis werken vrijwilligers die gedreven zijn om samen te werken en een leuke en veilige omgeving te bieden voor onze jonge spelers. Ben jij enthousiast geworden? Wij kijken uit naar jouw komst!

Commissielid jeugdcommissie
Tijd - ca. 5 uur per week
Aantal - individueel
Contact - jeugdcommissie@verburchtennis.nl

Leuk als je wilt komen helpen met alle voorkomende activiteiten binnen de jeugdcommissie en ook wilt helpen meedenken met onze vergaderingen. We vergaderen gemiddeld zo'n 8x per jaar. Al doende komen er misschien vanzelf gerichte taken op je pad. Zo is de jeugdcommissie ook nog op zoek naar een penningmeester.


Activiteit/toernooi organiseren jeugdcommissie
Tijd - 1 maand per activiteit
Aantal - groepje 2 a 3 mensen
Contact - jeugdcommissie@verburchtennis.nl

Samen met alle jeugdcommissieleden organiseer je leuke (eenmalige) activiteiten voor onze jonge tennissers.  Denk aan toernooitjes, thema-activiteiten (zoals Sinterklaas), etc.  Alle nieuwe ideeën zijn welkom! Vind je het commissielid zijnde teveel, dan is dit misschien iets voor jou en commiteer je je aan 1 enkele activiteit. Vanuit de jeugdcommissie zelf zal er hulp bijkomen en/of uitleg zijn. 
  

ClubApp verder uitrollen
Tijd - ca. 2 uur per week
Aantal - individueel
Contact - secretariaat@verburchtennis.nl

De basis van de ClubApp staat en we kunnen de agenda inzetten en de leden informeren met berichten, maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk met de ClubApp. Dit uiteraard ook in overleg met bestuur en redactie over de mogelijkheden die we als vereniging ook willen aanbieden. Wie is er een beetje handig met ICT/Techniek en dat soort zaken en kan ons (secretariaat/redactie) verder helpen om een volgend project mogelijk te maken via de ClubApp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het digitaal mogelijk maken van de ranglijstcompetitie in de winter van 2023 - 2024.

Extra Events (Pubquiz/Bingo)
Tijd - 1 maand per activiteit
Aantal - groepje 4 of 5 mensen
Contact - vrijwilligers@verburchtennis.nl

Leuk om voor de vereniging ook extra activiteiten te kunnen organiseren naast het tennissen. Gezellig voor de sfeer en leuk voor onze baromzet! Wij denken hierbij aan jaarlijks een Pubquiz en ook jaarlijks een Bingo/Swingo avond. Lijkt het je leuk om zo een avond te organiseren en/of weet jij hoe je zoiets aan kan pakken? Laat het ons weten? Als een aantal mensen zich hiervoor aanmelden, kunnen jullie met elkaar leuke avondjes voor onze leden organiseren. Aan animo voor deze avondje, leert de ervaring uit het verleden, over het algemeen geen gebrek!

Extra (thema) toernooien
Tijd - 1 maand per activiteit
Aantal - groepje 2 of 3 mensen
Contact - vrijwilligers@verburchtennis.nl

Het zou leuk zijn als er naast onze 2 grote open toernooien (Jumbo en wintertoernooi) gedurende het jaar nog wat extra toernooien georganiseerd zouden worden. Zowel voor jongeren als voor ouderen. Denk hierbij aan een openingstoernooi, een paasbrunchtoernooi, een biertoernooi, ladies evening, herfsttoernooi of heb je zelf een ander leuk idee? Laat het ons weten. Misschien kan je met 2 of 3 mensen een zo'n toernooi voor je rekening nemen, waarbij de intensiteit gemiddeld 1 maand per activiteit zal zijn. Daarnaast zou het ook leuk zijn als we weer eens echte clubkampioenschappen zouden kunnen organiseren (dubbel, mix, singel kan in afzonderlijke weken). Heeft iemand een idee om dat weer tot een succes te maken? Laat het ons ook weten.

Vrijwilligersavond
Tijd - 1 a 2 maanden per jaar
Aantal - groepje 4 of 5 mensen
Contact - secretariaat@verburchtennis.nl

Een hele club van zo'n 70 vrijwilligers zetten zich het jaarrond in in verschillende commissie of voor andere taken. Als vereniging kunnen we niet buiten deze vrijwilligers. Als blijk van waardering willen we daar jaarlijks bij stil staan tijdens een vrijwilligersavond in ons clubhuis. Dit kan een avondje met thema zijn, een actieve avond, een avond met een activiteit of gewoon zomaar een gezellig borrel. Laat je ideeen de vrije loop, wat heb je elders al eens gezien of misschien wel zelf mee gemaakt? Leg je onze huidige vrijwilligers groep jaarlijks een keertje in de watten? Dat is dit misschien een leuke activiteit (als nog niet-vrijwilliger) voor jou/jullie. Fijn als de huidige vrijwilligers dan ook een avondje ècht vrij kunnen zijn. 

Klusjesman/vrouw (verven)
Tijd - 20 uur per jaar
Aantal - groepje 2 of 3 mensen
Contact - vrijwilligers@verburchtennis.nl

Jaarlijks zijn er op- en rond ons Onings Tennispark wel klussen te doen waar onze huidige mensen van het parkonderhoud niet aan toekomen. Denk bijvoorbeeld aan het in de lak/verf zetten van ons tuinmeubilair. Ben je een beetje handig en steek je graag (in eigen tijd) de handen (voor een bepaalde periode in het jaar) uit de mouwen dan is dit misschien iets voor jou! Laat het weten las je hier een paar uur per jaar tijd voor zou hebben. Het gaat dan om eenmalige klussen die per keer bekeken worden - ga ik dit wel of niet doen. 

Commissielid sponsorcommissie
Tijd - ca. 5 uur per maand
Aantal - individueel
Contact - sponsor@verburchtennis.nl

Circa 7x per jaar wordt er vergaderd in een ongedwongen en gezellig setting. Het bestaande team draait al op volle toeren, dus je hoeft alleen maar aan te haken en mee te draaien. Het is leuk om zo nu en dan een nieuwe sponsor aan te dragen en spreek hiervoor vooral je eigen netwerk aan, maar contacten met bestaande sponsors onderhouden en deze bestaande sponsors ook behouden is ook een van de taken van de sponsorcommissie. En leuk als er zo nu en dan nieuwe clubmembers bijkomen (kijk hiervoor ook in je eigen tennis(vrienden)kring. En natuurlijk leuk als je erbij kan zijn op ons jaarlijks sponsoruitje! 

 

 

 

 

 

 

  • John Bruinen Loonbedrijf ACS Rumble IT Ruitenburg Uithof
  • Jumbo Boere Miko Michel Vis Tweewielers Duijnisveld Gebr Nederpel Potplanten Westlandse Banen
  • DRV Accountants & Adviseurs vriendenvanverburch